Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V dramatické rovině monotónní, veskrze negativní emoce vzbuzující film, při kterém se do deprese propadající divák může chytit snad jen stébla naivně dětinské C.Ricci. Právě její výkon řadím ještě nad ten C.Theron s vyholeným obočím, protože fyzická proměna (Přiber, boxere DeNiro! Zhubni, mechaniku Bale! Zmenši se, Krytináři!) dává náskok oproti těm, co se musí opřít jen o svůj herecký um. Osobně si myslím, že když si oběti Aileen ve světle interiéru auta detailně prohlédli, jaké hermafroditní bažinné monstrum si to vlastně naložili, tak se jim šest kulek v hrudníku nakonec možná nezdálo jako špatné východisko z dané situace.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud jste deprimovaní, na film nekoukejte! Pravdivý příběh prostitutky - sériového vraha Vás totiž příliš nerozesměje. Ale jestliže hledáte vynikající film s vynikajícími hereckými výkony, tak jste na správné adrese. Film je vzrušující, temný a silný. Jestli máte možnost, podívejte se. I'm not a bad person. I'm a real good person. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film je ideálni pro ty, kteří alespoň jednou přeleštili obrázek rozkošné Miss Therion. Pro ty, kteří ví, že Ted Bundy není postava ze sitcomu se závazky. Pro ty, kteří nevěří, že by vysloveně ženský film nemohl být strašný maso. Pro nepolíbené je film poměrně nevhodný, jakýkoliv progres to jen zhorší. Pro ty, co nepohrdnou obstarožní kurvou z E55, která jinak bydlí v Chranišově a doma má podlahu z ušlapaný hlíny a zuby si čistí kusem pneumatiky, jako právě výše zmíněná. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

"Převtělení" Charlize Theron do role masové vražedkyně je něco naprosto neuvěřitelného. Charlize všem dokázala, že není žádná navoněná blondýna, spíše naopak se neváhá nechat pro roli zošklivit a přibrat několik kilogramů. Hlavně její herecký koncert dělá ze snímku neopakovatelný zážitek a zaručuje, že na její Aileen nezapomenete. Ovšem výkon Christiny Ricci také není vůbec špatný, ale přeci jenom role Theron předurčuje pro vyjímečný výkon. Film sám o sobě se mi poměrně líbil, ale od začátku je jasné kam to všechno spěje, což je trochu škoda. Nejzajímavější je psychologický rozbor hlavních postav a jejich proměny během filmu. O tom, že Oscar za hlavní herecký výkon pro Charlize Theron je ve správných rukou není pochyb. Lepší čtyři hvězdičky......... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V profesním životě každého herce mohou nastat tři fáze. V té první se chce jako herec jednoduše uživit. V té druhé chce vyniknout a zvýšit svoji cenu. Pokud se to podaří, následuje třetí fáze, kde touží dokázat, že není hvězdou jedné seriálové role nebo reprezentantem jednoho hereckého typu. JInými slovy, v této fázi už jde o profesní prestiž a uznání, které nemá nic společného s lacinou popularitou celebrit a hvězd béčkových hitů. Takový herec je ochoten hrát klidně i zadarmo, dokonce se vrhne i do produkce. Tak se stalo, že jedna z nejlépe placených hvězd současné kinematografie zatoužila uniknout z klece rolí postavených na fyzické přitažlivosti a dokázat, že zahraje prakticky cokoliv. Vybrala si roli vyžilé obhroublé prostitutky a nutno říct, že ta proměna je (i v kontextu rolí, které odehrála o dekádu později) svým způsobem fascinující. Charlize se neomezila jen na fyzickou proměnu, ale důkladně si nastudovala maskulinní chování do té míry, že pochybujete o její sexuální identitě a přinejmenším máte pocit, že se musela dlouhodobě školit na českoněmeckém pohraničí při uspokojování choutek řidičů náklaďáků a předtím prošla nějakým tím pasťákem a vězením. Na druhou stranu jako psychologická studie extrémního lidského charakteru film troskotá na tom, že jeho hrdinka není dostatečně zajímavá vícevrstevná osobnost. Režie je nevýrazná, scénář příliš přímočarý a s výjimkou hlavní postavy a množících se mrtvol kolem ní nemá co nabídnout. Takže suma sumárum je to na 3 a půl hvězdičky, u vysoce hodnoceného snímku jdu jako obvykle na nižší hodnocení. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Režisérka Jenkinsová si musela důvěru skutečné Aileen, která vždy spolupráci odmítala, nejdříve získat a přesvědčit ji o poctivosti svého počínání. Wuornosová teprve v předvečer popravy vyslovila souhlas s tím, že si filmařky mohou přečíst její dopisy, a tak se Charlize s Jenkinsovou ponořily do čtení korespodence napsané v posledních deseti letech vězení. (Michelle75)
  • Otec Wuornosové se jmenoval Leo Dale Pittman a Aileen opustil ještě než narodila. Byl obviněn ze sexuálního obtěžování dětí a v roce 1969 se oběsil v cele psychiatrické léčebny. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama