Reklama

Reklama

Recenze (5)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Skvelý maďarský psycho "paprikáš" s funkčnou časovou slučkou, ktorá v závere diváka drzo obdarí Lynch flirtom. ( bazi jó). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jeden večer, jeden autobus... (Kdo viděl Delvauxův ...vlak, jistě můj odkaz pochopí.) Díky specifické mysteriózní atmosféře kloubící v sobě i jemné lyrično to byla až nezvykle podmanivá cesta noční můrou po dávných stopách svého života v okamžiku lidské smrti. Mari Törőcsiková, kdysi v 50. letech nejzářivější hvězda a kráska stříbrného plátna v Maďarsku, ukazuje tady naprosto odlišnou tvář, jako životem unavená, již mírně vráskává, v jedné chvíli doslova na vlas zmoklá žena. Přesto mi přijde obdivuhodné, jak se paní Törőcsiková zcela přirozeně v ústřední pomatené postavě cestující někam vyrovnává s vlastním stárnutím a nakolik se do svého výkonu emocionálně angažuje s celou šíři ztvárněných pocitů. Samotný námět s propracovanou časovou smyčkou mi trošku evokuje Twilight Zone, jakoby se podobné povídce dostalo nezvykle silně artového kabátu a (kratší) celovečerní stopáže, přesto jí to spolu s vytvořenou atmosférou v doprovodu skvělé herečky sluší. [80%] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V podstatě příběh z Krajních mezí nebo Twilight Zone, ale roztahaný na celovečerní filmy. Nejzajímavější na tom je, že podobné "příliš dlouhé epizody" vznikají hlavně v současnosti a předtím snad jen v rámci USA, ale z Maďarska bych něco takového opravdu nečekal. A i když to má poutavou atmosféru, mysteriózní zápletku a dobré herecké výkony, stejně to nevidím na vyšší hodnocení, jelikož to bohužel víc, jak příliš dlouhá epizoda, není. A od závěru jsem popravdě čekal taky víc. Určitě jsem to ale rád viděl a cením, že už v devadesátkách se v Maďarsku takových projektů nebáli a tenhle dokonce vznikl profesionálně. Silné 3* ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak by mohl vypadat Očistec... Co je realita a co pouhý sen, co minulost a co budoucnost? Záhadné opakování míst a situací během nekončící cesty temnou noční krajinou. Předlohou byla povídka americké autorky hororů Shirley Jackson - "The Bus". ()

Reklama

Reklama