Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je založen na skutečné události a je o skupince mladých hackerů z Hannoveru (Německo). Koncem 90. let osiřelý Karl Koch investoval své dědictví do koupě bytu a počítače. Jako první věc kterou udělal bylo napojení na bulletin boardy kvůli diskuzi ohledně konspirační teorie z jeho oblíbené novely od R.A. Willsona "Illuminatus", ale zanedlouho se spolu se svým kamarádem Davidem začal nabourávat do vládních a vojenských systémů. Pepe, Karlův dřívější kriminální kamarád přišel na to, že z nabourávání počítačů může být veliký zisk, takže odcestoval do východního Berlína a snaží se kontaktovat KGB. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

klukluka 

všechny recenze uživatele

K zbláznění miluju Matrix a moc jsem si přál, aby se mu to aspoň trochu podobalo. A z počátku jsem tomu i věřil. Ale tohle byl film o kybernetické špionáži, všechny třiadvacítky a ilumináti tady byli navíc, vůbec nesouviseli s hlavní dějovou linkou, byla to jen zbytečná vata. Žádné dobré úmysly nehrály v jednání ústřední čtveřice žádnou roli, šlo tady jen o prachy. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Fascinace číslem 23, prostředí hackerů a skvělý soundtrack. Hackers s Angelinou mám sice o něco radši, ale přesto nemůžu jinak, tenhle zamyšlení hodný kousek si ty čtyři taky zaslouží. Zase jeden německý nadstandard s nejednou humornou vložkou ("Jak to pojmenujeme?" "Roztáhni nohy a skóruj?" "Né, co takhle Trojský kůň?"), nehledě na podařenou dramatickou (konspirační teorie, problémy s drogami a vlastním duševním zdravím). PS: LaSandra a Drsan to k dnešnímu datu ještě nestihli ohodnotit, že by v tom byli Ilumináti? ;) 70% ()

Reklama

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Spíš než film o hackerech je to film o lůzrech co fetují, zevlují a vymýšlí kraviny aniž by jim došlo, že peníze se dají třeba vydělat prací. Jsou filmy o lůzrech které jsou zpracované tak, že to člověka baví sledovat, tohle ale není ten případ, postavy jsou nesympatičtí budižkničemové, kteří mi byli úplně ukradení. A navíc příšerná nuda, prakticky nic se neděje do půlky filmu kde jsem to musel vypnout. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ilumináti sú skvelá románová trilógia. Erudícia a fantázia autorov mimoriadne, predkladané fakty vierohodné. "Veď je to len kniha.", vraví si čitateľ. Na druhej strane si ten istý čitateľ povie: "A čo ak je to tak?". Dostaví sa paranoja ("sledujú Ťa!"). O nejaký čas jeden tajný túto informáciu nepoprie. 23 nie je adaptácia románovej trilógie. Rozpráva príbeh mladíka, ktorý sa knihou rozhojdal k vlastnej činnosti. Je to inšpiratívne, a originálne nadväzujúce na knižnú inšpiráciu (spoluator predlohy, pán Wilson si strihol cameo) Hrdina filmu si cez výstrižky z novín a magazínov overuje rôzne teórie súvisiace s iluminátskym číslom 5. V štýle knihy začne hackovať. Všimnú si to agenti KGB (dej sa odohráva v 80. rokoch). Začne pracovať pre ideologický protipól. Postupne sa zamotáva do siete paranoje, špionáže a drôg. Takmer mu preskočí. Nakoniec zisťuje, že jeho paranoidné stavy signalizovali pravdu: bol sledovaný. Toto je na románovom predobraze najkrajšie. Keď sa všetky tie vymysleniny a manipulácie mysle zrazu začnú diať. V realite. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zdědit po smrti svého otce tolik peněz je v devatenácti letech pro Karla s jeho názory výzvou a tak se po delším dohadování s přáteli rozhodne jít cestou hackera a už v tom jel. Od iluminátů, různých fascinujících tézí čísla 23 až k hodně nelegální činnosti a tak se postupně dostává Karl mezi lidi, o kterých nemá ani to nejmenší tušení, co jsou zač, čeho jsou schopni a jaké důsledky takového hackerování ho můžou postihnout. Má strach a není se co divit, že se jeho stav neustále zhoršuje a užívání drog mu to rozhodně neulehčuje. I když se píše, že je to podle skutečné události, přimhouřím očko, protože si myslím, že sem tam je to trochu přibarvené, ale já jsem se zpracováním a hereckými výkony spokojená. Bonusem byly určitě mnohé situace, které byly vkusně vkomponované a kdo ví jestli zrovna právě tyhle maličkosti nejsou pravdivé. Například s tím Bachem pozpátku a nebo ta finta se židlí na kolečkách, když už Karl tušil, že je asi sledovaný. Já jsem ráda, že se mnou moje PC vůbec kamarádí a o hackeru nemám moc velkou tuchu, ale tenhle film z Německa se jim určitě povedl. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Budova ve filmu patřící sovětské ambasádě je ve skutečnosti ambasádou České republiky v Berlíně. (Mara97)

Reklama

Reklama