Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Někteří lidi nevěří, že Jamajskej bob zvítězí :) povedená partička 4 mladých černochů, kteří milují běhání a touží se dostat na olympiádu.. samozřejmě, že letní... co by taky Jamajští atleti děli na zimní :-D omyl.. při hromadném pádu, se tam nedostane ani jeden.. a co je nenapadne.. zůčastnit se zimních her jako Jamajští bobisté :-D zdařilá komedie, kde se zasmějete minimálně jednou u černocha v ledničce a kde si zafandíte, protože jim přejete, aby to dokázali... polib šťastný vejce ;) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po ZOH Calgary 1988 bylo největším komerčním trhákem tričko s "Orlem" Eddie Edwardsem a čtyřbobem Jamajky. Orla Eddieho neviděl nikdo z přítomných skákat na lyžích, protože se svými asi deseti dioptriemi dopadal nahoře do emblému olympiády a když se kopec začal naklánět, tak Eddie už jen odvážně plužil dolů. To byl můj hrdina, ale tyhle mírně netypické bobaře netrénující ve Švýcarsku taky nebylo možno přehlédnout. A na tomhle filmu já prostě žádnou chybu vidět nechci. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl The End ověnčen vítězstvím jamajského bobu, tak bych možná peskoval nad naivním závěrem, ale i přesto, že nakonec se všichni mají rádi a hlavní čtveřice se dočká neutuchajících ovací, je konec snesitelný. Ani bych si jiný než dobrý konec nepřál. Možná jsem idealista, ale rád bych, aby se vše zlé v dobré obrátilo :). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Moc směšné to tedy nebylo, ale v závěru se to pokoušelo zaútočit na divákovi emoce. Rovina, ve které nepříliš známí herci ze sebe nedělají šašky, filmu svědčí lépe, a vůbec je škoda, že Kokosy na sněhu jsou označovány za komedii, protože má evidentně na víc, ale tvůrci nenašli odvahu místo laciných fórků divákovi naservírovat serioznější pohled na sportovce, kteří sníh znali jen z vyprávění, ale přesto to dotáhli až na Olympiádu. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tento film môžem asi zaradiť medzi svoje absolútne najobľúbenejšie Disney filmy, aké som mal kedy možnosť vidieť. Je v ňom veľká dávka srdca, má skvelé postavy, vynikajúcu atmosféru a človeka neustále pri srdci zahrejú všetky momentky, ktoré film podľa mňa fantasticky vychytáva. Je skvelé vidieť týchto mladých Jamajcov, ako sa snažia dostať na olympiádu a ako bojujú do posledného dychu. Je skvelé vidieť, že sú hrdí na to kým sú a prídu na to, že nemusia sa snažiť byť niekym iným. A jednoznačne poviem, že je to opäť jeden z filmov, kde si musím povedať. "Prečo musel John Candy zomrieť už tak mladý?" Každá scénka, kde ho vidíme je skvelá. Vie tomu dať výborný komický dych ako napríklad na začiatku, ale rovnako aj obrovskú dávku srdca a serióznosti, keď sa dozvieme o jeho živote ako jazdec na boboch. A díva sa na to tak dobre, že to človeka skutočne zahreje. Komédia je skvelá, ale rovnako skvelé sú aj seriózne chvíľky filmu, ktoré do toho jedoznačne dáva. Pre mňa je to asi jeden z najlepších Disney filmov, čo som videl. Jednoducho si ho môžem hodiť do mojej TOP 10-ky, pretože podľa mňa funguje fantasticky. Je v ňom toho veľa pre mladých divákov, a rovnako veľa aj pre dospelých divákov. Pre mňa je to srdcová klasika, ktorá nikdy v živote nezostarne. Hodnotenie: A+ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • Když jedou závodnicí poslední jízdu a jdou roztlačit boby, Dereck (Leon) má bezpečnostní brýle na přilbě, ale hned když se podíva dolů, má je na hlavě. (jirijost)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama