Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když si vedle sebe postavím ty archetypy postav (nespokojený obhájce, zlí bachaři, mírní pacienti), vychází mi jedno velké klišé. Jenže v této kombinaci mě výsledek nadchnul natolik, že tento nedoceněný snímek musím poslat i na pátou hvězdu. Pravá podstata lidskosti a životních hodnot si ke mně většinou nachází cestu velmi snadno a díky dech beroucím hereckým výkonům a slzopudným pointám to měl Instinkt ještě o něco jednodušší. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Určitě trochu zklamání, protože od filmu s takovým námětem a hlavně tak nabitým hereckým obsazením bych čekal přeci jen o něco víc. Anthony Hopkins, který tu vypadá spíš jak Sean Connery sice odvádí svůj tradičně profesionální výkon, ale jinak je to jeden kýč vedle druhého a nakonec vlastně ani pořádně není jasné jaké poselství se nám tvůrci snažili sdělit. Mělo to být o muži, který obětoval svůj život i rodinu své práci? O opicích, nebo mentálně postižených?? Díky solidním hercům a nepříliš složitému scénáři je to sice bez problémů koukatelné, Anthony se svým fanouškům zase představí v trošku jiné poloze, ale druhé Gorily v mlze rozhodně nečekejte. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Otřesná hudba, zmatená režie a scénář průhledný jak bezbarvý lak na nehty - ne, tenhle film se tak úplně nepovedl. Například nad první scénou s Goodingem mi zůstává dosud rozum stát. Jasně, chápu její účel, ale musela probůh trvat snad deset minut? Zlatý Tarr :). Za zmínku stojí snad jenom Hopkins, který tu roli vzal asi jenom proto, že se nemusel učit dialogy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Hopkinse i Goodinga, ale tohle byla nebetyčná nuda, kombinující Gorily v Mlze s Kukaččím hnízdem (včetně nechutně vykradené závěrečné scény s oknem) bez jakéholiv náznaku dramatu či dokonce thrileroidního napětí. A ještě s několika fakt nechutnými klišé (všichni půjdou ven v tělocvičně, blééé) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zase jednou budu za primitýva (nebo dokonce primáta?), ale mně se to moc líbilo. Už od první chvíle příjezdu Goodinga Jr. do věznice jsem cítil začátek slušného drama. To se mi také potvrdilo při prvních kontaktech s mlčenlivým Hopkinsem (tužka) jenž je zde uvězněn... Pak už bohužel začal snímek jet po koleji jejíž konec se dal tušit (přesto bavil a udržoval v napětí). Bohužel, závěr kvalitní nástup zazdil. I tak ale dávám za 4 hvězdy, mně ty ve filmu podané myšlenky zas tak blbé nepřišly a kdo má rád přírodu, bude chtě nechtě souhlasit. Jedna je však za Dian Foesseyovou jejíž knihu jsem četl a jíž mi snímek připomněl. * * * * ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)
  • V roce 2000 film vyhrál cenu Genesis Award v kategorii "Hraný film". (PußyMagnet)

Reklama

Reklama