Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jenő Kelepei (György Cserhalmi), bohémský student, se po prohýřené noci rozhodne nastěhovat do nevěstince, jehož majitelce říkají „Mutter“ (mamá). Když z venkova nečekaně přijíždí na návštěvu mladíkova ustaraná matka, jeho majitelka dům rychle promění v penzionát pro nevěstky. (mac000)

Recenze (8)

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Tento film mě učaroval, nejenom svojí nádhernou atmosférou, ale i příběhem, který je zahalen do zvláštního červeného oparu. I když se děj filmu odehrává ve vykřičeném domě, je o té nejčistší lásce. Žádný sex, žádné erotické scény, ale přesto velmi intimní. Atmosféru filmu, kromě úžasné práce s barvou, podtrhuje výborně vybraná hudba Frédérica Chopina, Johanna Strausse a Jacquese Offenbacha. Herecký koncert Irén Psoty a nádherná Carla Romanelly. V tomto filmu jsem poprvé viděla hrát G.Cserhalmiho. A od té doby patří György Cserhalmi k jedním z mých nejoblíbenějších herců. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o jeden ze snímků, který měly představovat odvrat od typické maďarské melancholie, Počestná noc vedle svých skutečně velmi komických a zdařile vypointovaných míst nabízí i podmanivou tesklivou atmosféru uherského fin de siecle. Krásný příběh z domáckého bordýlku, příběh o zklamaných nadějích, ztracených ideálech a o tom, že jediné, co je důležité, je dobré srdce. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak čistý a krásný zážitek. Mimo jiné jsem byla unešena tím, jak půvabné, osobité a srdceryvné byly všechny přítomné dámy. Předvádění se zákazníkovi v průhledných krajkovaných šatečkách. Matinka si v prázdném synově pokoji zapaluje lampu. Dorinka píše dopis svému kulhajícímu ženichovi. Bella se dotýká žurnalistova čela jeho kloboukem. Film se téměř výlučně odehrává na jednom místě, přesto z něj mám dojem, jako bych urazila velkou cestu. Tuto cestu vytváří do velkých detailů propracovaná a procítěná gesta. ()

Maras.L 

všechny recenze uživatele

3 a 1/2, snímek má pěkný námět a slibně rozjetou zápletku - zhýralý mladík Jenö, žijící bohémským životem a s neobyčejně vyspělou mužskou pýchou, se ubytuje jako běžný nájmník do maloměstského bordýlku. Zrovna ve chvíli, když vyráží na noční flám, na nádraží přijíždí jeho milující matinka z vesnice. Nic netušíce se odebéře na jeho adresu. No, a protože bordelmamá i její "nájemnice" mají Jenöho rády, tak se snaží celou věc před maminkou zamaskovat, jako že vůbec nejde o veřejný dům, ale běžný pavlačák. Prostoru pro vtipné scény dostatek, ale Makk se nevydal po přímé cestě bláznivé komedie, ale zachovává spíše satirickou vážnější polohu. Komika plyne po většinou z malých epizodek vedlejších postav, které celé dění vtipně glosují. Pak dokonce rozvíjí vyloženě dramatickou zápletku s pokusem o sebevraždu jedné ze slečen. Težko říct, zda je škoda, že film je natočen právě tímto způsobem. Bylo by zajímavě, kdyby dnes někdo využil původní předlohy a udělal remake. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama