Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna se po vysvěcení na farářku rozhodne, že svoji pastorační činnost zahájí v ženské věznici. Nepříliš zkušená a vnitřně nejistá se ocitá v uzavřeném mikrokosmu, kde má možnost nahlédnout odvrácenou stranu navenek spokojené a bezstarostné společnosti. Svým někdy až naivně optimistickým přístupem se snaží získat si důvěru "padlých žen", které před ní postupně odkrývají své osudy a své viny. Středem pozornosti se stává mlčenlivá, charizmatická a trochu tajemná Kate, která všechny okolo přitahuje a zasahuje do jejich života. Věznice je brzy plná zvěstí, že vládne nadpřirozenými silami a že dokáže dělat zázraky. Nevědomky narušuje muklovskou hierarchii - ty slabé u ní hledají pomoc a podporu, ty dominantní se obávají její přirozené autority. Také Anna se snaží proniknout pod mlčenlivou slupku záhadné vězenkyně a postupně se dovídá, jaké děsivé tajemství v sobě před okolním světem ukrývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie že by príbeh nudil, ale čakal som niečo viac, niečo silnejšie. Nie práve najkvalitnejšie vyskreslenia charakterov, trochu divné postavy a slabšie posúvanie sa samotného deja. Čiastočne aj remeselné spracovanie pokrivkáva. Prekvapený som bol z toho, ako málo vieryhodne bola podaná hl. postava čoby farárka, tiež jeden z bacharov - to už skôr ja som časticový fyzik ako oni to, čo ztvárňovali. Zaujímavý bol ale náhĺad do fungovania väzníc, predpokladám s tou najnižšou ostrahou, v Dánsku. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zase jedna dobrá severská lahôdka, tak veľmi sa vymykajúca z ponuky hollywoodskych produktov na súčasnom filmovom trhu. (Ešte že tu máme Európu) . Nečakajte žiadny sentiment Je to vážna dráma v prostredí ženskej basy a rodiny v manželstve pastorky . Naviac podopreté veľmi slušnými hereckými výkonmi. Drogy , basa, osobné problémy .. žien minulosť a nechcená budúcnosť to všetko spletene do tohto filmu. Škoda, ze príbeh Kate bol menej rozvinutý iba náznakoch, par minút naviac by to filmu na kvalite asi neubralo. A k tomu záveru ? Je to kruté, keď nejaké percento pochybností rozhodne o živote dieťaťa. Ešte že sú na svete matky, ktoré berú svoje deti ako dar, bez rozdielu nejakého percenta "čo sa stane ak...". ()

Reklama

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery: Opět typicky seversky smutné, depresivní, beznadějné a hodně silné. Co se týká Anny, tak jsem moc nepochopila její rozhodnutí. Byla přece farářka a přesto se rozhodla pro potrat, i když dítě, které čekala bylo doslova vymodlené a stále byla šance (více než 50%), že se narodí zdravé? Jasně, mohlo se narodit postižené, ale prostě bych se v její situaci určitě rozhodla jinak. Postava Kate mohla být více rozvinutá, to byla trochu škoda. Na konci mi jí ale bylo spíš líto, než abych na ní měla vztek, to co jí Anna řekla, bylo na jedné straně pochopitelné, na druhé straně totální profesní selhání. Vztah Kate a bachaře mohl být taky rozveden trochu více, působilo to tak, že vlastně o nic moc nešlo, i když na konci bylo jasné, že k ní něco cítil (podle jeho reakce, když jí našel). Konec byl strašně smutný a beznadějný, pro severské filmy typický. Je těžké odpouštět, i když to máte v popisu práce.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok držiaci sa pravidiel Dogmy95 ma okamžite vtiahol do príbehu a medzi postavy. Opäť sa mi raz potvrdilo, ako veľmi mi tento formát vyhovuje. Dejová linka sa tu už od začiatku veľmi šikovne formovala, pričom sa nezabudlo ani na rôzne mini dramatické odbočky k vedľajším postavám, to všetko civilným spôsobom a tak, že som si pripadal ako účastník deja. Prostredie ženskej basy mi síce nenavodilo husaciu kožu ani nepríjemné pocity, skôr mi to evokovalo akoby tam boli ženy na rekreácii s voľným pohybom, vlastnou kuchynkou a ďalšími vymoženosťami, ale budiž, v Dánsku to tak asi vo väzení vyzerá, to je pravdepodobne úplne iný svet ako napr. náš Leopoldov. Čo ma najviac mrzí je fakt, že tak ako sa snímok výborne rozbehol, tak sa predčasne ukončil a vôbec nie podľa mojich predstáv. Z konfliktu medzi väzenkyňami ako i medzi farárkou a bacharom sa dalo po pocitovej stránke vyťažiť ďaleko viac. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

75%. Solidní dánské mysteriozní drama dvou hrdinek v rozdílných pozicích. Pastorkyně a feťačka/vražedkyně se setkávájí ve vězení a spojuje je propojení s bohem. Druhou rovinou je vymodlené těhotenství pastorkyně, které není bez komplikací. Film ve stylu Dogma 95 je spíše o pastokyni s kterou prožíváme radosti a starosti. Druhá hrdinka zůstává obestřena tajemstvím a dozvídáme se o ní hodně málo. Škoda místy ztraceného tempa. ()

Galerie (13)

Související novinky

Filmy ze země Vikingů

Filmy ze země Vikingů

02.11.2008

Přehlídka severských filmů, organizovaná Skandinávským domem, pokračuje už nejen v pražském kině Oko, ale i v brněnském Artu a pardubickém Klubu 29. Pražské filmové projekce odstartuje netradičně v… (více)

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama