Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rámci většího sbratření lidu socialistických zemí nechybí ani koprodukční projekt Slovenska s Bulharskem. Vztahuje se k válečné minulosti a zachycuje, jak se na Slovensku v posledních měsících druhé světové války se účastnili partyzánských bojů také Bulhaři. Film zachycuje, jak po boku sovětských vojáků i slovenských partyzánů překračovali řeku Hron. Ukazuje, jak překonávali ztížené přírodní podmínky, jak těžké zážitky stmelily přátelství všech zúčastněných. Výsledkem je popisný válečný plakátek, zbavený jakékoli osobitosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Distrikokot z řitě video zase lže jak když tiskne. Prej popisné válečné drama o bojích u řeky Hron. A že tam těch bojů bylo fakt hodně hmm asi 15 minut. jinak divná spatlanina o ničem kde se navíc ani skoro nemluví česky a slovensky, ale furt rusky a bulharsky. aspoň, že ta řeka Hron tam nakonec byla hmm na 5 minut za ní dám 15% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi slabý film o emigrantech z fašistického Bulharska do fašistického Slovenska. Už to zaráží. Válečné scény jsou jak od školáků, herci stojí na značkách a odříkávají texty. V divadle Járy Cimrmana je to prdel ale tady tragédie. Kamera tak na 4-. Hudba pompézní jak v amerických sračkách. Vydržel jsem to 50 minut a obávám se, že na scénáři se podílela ještě tehdy neznámá Daniela Steelová. Pokud by po útoku na slovenskou vísku následovala divoká soulož mezi Magdou a bulharským lékařem, už to by byla vlaštovka, proč se dodívat do konce. Žádný sex, zabalil ji do deky a přikryl bradavku! ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takřka raritní film o tom, jak se bulharští studenti snažili pomoct Slovenskému štátu. Stávky, pronásledování, emigrace na Slovensko, dostudování a boje. Čítankový příběh bez nějakého smyslu. Na svou dobu je to natočeno typickým stylem, takže se to od ostatních snímků na podobné téma, tedy oslavu komunistů bojujících za svobodu, nijak neodlišuje. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

No tak to teda nebol nic moc film. Slabucky boj sa odohral az po vyse 50 minutach uplynutia filmu a to len chvilocku, ked uz konecne Nemci strielali v jednej zapadlej dedinke. Konecny boj pri hrone bol nezazivny a dokonca tu aj ukazali jeden nemecky tank a zopar nemeckych vojakov. Troska sa postrielalo, ale vacsinou len ukazovali, ako partizani postupuju vpred a Nemcov len ukazovali minimalne. Vo filme sa hovorilo roznymi recami, ale najviac vo filme dominovala bulharcina. Podla mna, to bol nudny film, kde sa dokopy nic nedialo, len neustale omielali nepodstatne reci partizani a sedliaci medzi sebou. Ani umieranie partizanov a hlavne tej zeny menom Duna, nevyzeralo moc vierohodne, ze umierala od zasahu granatu. Nebol to moc presvedcivy herecky vykon, ale skor to bolo aj troska smiesne. Velmi som sa premahal, aby som to aj dopozeral do konca, tak ma to nezaujalo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zápletkou netradičný vojnový film zo života slovenských partizánov, ku ktorým sa pridali bulharskí emigranti, taktiež bojovníci proti fašizmu. Film smrdí umelou koprodukciou, všetko je podriadené filmovej spolupráci slovenskej Koliby s Bulharmi. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama