Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akčnosti zbavená detektivka, která by ráda zaujala psychologicky prokreslenými studiemi jednotlivých postav, se odehrává ve žhavém létě roku 1947. Kriminalisté tehdy odhalí rozvětvenou síť podloudného obchodu s nedostatkovým textilem. Režisér Ivo Toman se pokoušel těžkopádné vyprávění osvěžit občasnou humornou nadsázkou, ale nakonec se mu nepovede téměř nic. Film jen dotvrzuje, že ani dobří herci nic nesvedou, jestliže jim chybějí základní podmínky pro činorodou tvorbu. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (43)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrné československé krimi zabývající se distribucí poválečného nedostatkového textilu na černý trh. Toto téma samo o sobě se nezdá býti příliš zajímavým a filmové zpracování to jen potvrdilo. Film postrádá potřebné napětí, tempo je pomalé, zápletka předvídatelná a hlavní pachatel J. Langmiler je všem zřejmý už od začátku. Bohužel nemohu prohlásit, že film drží nad vodou aspoň známé herecké osobnosti, jichž se ve filmu vyskytuje opravdu mnoho. V. Brodský, ač skvělý herec, zde jako hlavní představitel ramena zákona nedokáže zaujmout natolik, jak bývá zvykem, avšak to kladu za vinu mizernému scénáři. Ve vedlejších rolích by se dali nalézt přesvědčivější výkony, např. S. Budínová jako milující mecenáška podnikavého J. Kanyzy, ostrý kriminalista J. Přeučil, tradičně nepříliš bystrý J. Lábus či italský kouzelník v podání L. Kopřivy stojí za zmínku. Celkově právem zapomenutý film. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Když uvážím, že v době vzniku jsem chodila do kina minimálně jednou týdně a o existenci tohoto filmu jsem dodnes neměla tušení, je vidět, jaký to byl už tehdy blockbuster ;-). Musím bohužel souhlasit s dalšími komentáři: nezajímavé, nezáživné, slibované psychologické studie postav jsem hledala marně, zrovna tak konec 40. let (tanečnice z Grand varieté Drahňovský jako by si odskočily z hlavního silvestrovského programu Československé televize, o účesech mladších pánů ani nemluvě). Přitom je to tak dobře obsazené... Snad aspoň honoráře pomohly pánům hercům zaplatit pár složenek, jiný smysl ten film mít nemohl. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprostý žánrový mišmaš, který míchá atmosféru spíše 30. let než roku 1947, šantány, kapitalisty a hodné komunisty, hazardní hráče a kasaře, italského varietního "umělce" v Kopřivově podání, a takové množství postav, až by si z toho člověk šel psát zápisky z podzemí. Jsou chvíle, kdy je otázkou, zda se daná scéna skutečně odehrává, či zda nejde o sen některé z postav. Všeobecnému zmatku přispívá hodně i kamera, sama zmatená jak panic poprvé v ložnici se slečnou. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Film je velmi nudný. Na jeho začátku by měl být uveden varovný titulek "V tomto filmu se opravdu nic nestane". Herci v podstatě nemají co hrát, dialogy jsou nudné a často nemají smysl. Některé celé scény jsou neuvěřitelně hluché a prázdné. Milenecká dvojice Budínová - Kanyza opravdu nepůsobí věrohodně a gangsterské scény vzbuzují spíše smích. Celkově mě na celém filmu zaujala pouze postava italského kouzelníka v podání pana Kopřivy. Jednu hvězdu dávám za blok televizních reklam, které mě probudily a byly mi příjemným zpestřením tohoto nudného filmového večera. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nesourodá a zároveň zoufale nezáživná směsice kriminálky a politicko-společenské sondy do poválečných let (ačkoliv vinou bídné produkce snímek nezapře dobu svého vzniku a divák si ona 40. léta musí leda domyslet) s kritickým ostnem namířeným zejména proti Marshallovu plánu, "okořeněná" neúspěšnými pokusy o jakýsi komunální humor a s hereckými výkony, na kterých je zřetelně vidět, jak se protagonisté této dnes právem zapomenuté slátaniny při natáčení "bavili". ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Praze a ve Velké Chuchli. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama