Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Tohle dobrodružství Spongeboba a jeho kámoše Patricka je nadupané hláškami a hlavně vtipnými scénkami až k prasknutí. Praštěná dvojice se vydává hledat korunu místního vládce, kterého sužuje problém s pleší (taková koruna by se mi na můj... ehm... problém taky hodila). Přitom zažívají různorodá dobrodružství a potkávají řadu zajímavých individuí. Já se s chutí vysmál hlavně Davidu Hasselhoffovi, který patří k mým nejoblíbenějším terčům posměchu (a za sebou tak nechává i zahanbeného Chucka Norrise). Takže dobrý! ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

3 ½, zaokrouhleno dolů (i když by se to nemělo), páč dva poslední (7. a 10. 11.) - jistojistě konvenčnější; i tak to někdy ale vyjde, totiž že ocením spíše "mainstream", než "experiment", "centrum" před "periférii" - animáky ("Hotel Transylvánie" a "Hotel Transylvánie 2") mě jednoduše bavily víc; proč to vůbec říkám?, to jen, že si nechci před nikým hrát na to, že počet mnou udělených hvězdiček je něčím víc, než informací, která by měla být srozumitelná někomu vyjma mě (v tomhle konkrétním případě to platí fakt silně). Průměrné hodnocení si (sám před sebou) obhájím taky tak, že jsem stále stejně dalek tomu, abych začal soustavně sledovat seriál. 65% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u animovanyho filmu nenasmal tak, jako u Spongeboba. Sice to je poprvy, co jsem se s touhle morskou houbou, ktera vypada spis jako sejra v krabici setkal, stejnojmenny serial mi nic nerika, ale byl jsem hodne mile prekvapenej. Konecne po case kvalitni 2D animovany film a navic styl animace pripomina uchylarny jako Krava a kure. Samotna animace je pak hodne povedena a zabery na jejich xichty sou fakt brutalni. Tohle musel vymyslet nakej silenec. Navic tu je mistama animace spojena s klasickym filmem a to dopadlo taky paradne. Hned po Spongebobovi a jeho kamaradovi Patrikovi (hvezdice co vypada jak parek) tu je nejbrutalnejsi David Hasselhoff, kterej proste nema chybu. Skoda, ze film ma jen nakejch 75 minut, moh by bejt trochu delsi, ale na druhou stranu je prave diky svoji delce tak nabusenej forama, ze uz to ani vic neslo. Ani na chvilicku se nenudite a zaver kdy to Spongebob rozjede na kytaru je fakt vostrej. Navic vetsina hlasu je nadabovanejch celkem priteplene, coz by v jinym filmu pusobilo dost blbe, ale tady to skvele sedi a hudba je taky super. Akorat si nejsem moc jistej, ze to je pro nejaky maly deticky, protoze mistama je humor fakt dost infantilni. I pres slabsi pribeh si myslim, ze si 5* zaslouzi. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Naprosto totální úlet. Sponebob neoslní animací ani příběhem a rozjíždí se obyčejný animáč s kopou fórů. Co ovšem je ve finále je gejzír geniálních nápadů, které korunuje kyklop, piráti v kině, božský Hasselhoff a rockové finále ve stylu Twisted Sister - kdo miluje 80. léta jako já, musí být totálně nadšený!! A ta písnička - já jsem blbej burák, ty jsi blbej burák :-)) Asi jsem taky kluk :-) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Film se nese přesně ve stejném pozitivním duchu, jako seriál. Tedy skvělá a hlavně vtipná podívaná, ve které se tvůrci s nápady opravdu vyřádili. Povedlo se jim do jednoho celovečeráku nacpat neuvěřitelné množství nápadů, vtipných momentů, a také postav. Co mě však nejvíc dostalo, byla kulervoucí hudba, která jednotlivým scénám sedla jak prdel na hrnec. Motörhead a Twisted Sister bych nečekal ani v tom nejdivočejším snu. Jde vidět, že pokud člověk ví a umí, tak i tvrdá hudba se do animáků perfektně hodí. Atmosféra je šíleně ujetá a střelená, stejně jak to má samotný seriál. Pobavil jsem se královsky. 9/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Pôvodná dejová línia mala byť o tom, ako sa SpongeBob vyberie zachrániť Patrika z rúk floridského rybára. Tom Kenny však neskôr priznal, že to bol len krycí manéver, ktorý mal svojou podobnosťou s príbehom filmu Hľadá sa Nemo (2003) rozprúdiť diskusiu medzi fanúšikmi. (HelenOfTroy)
  • Napriek tomu, že SpongeBob pracuje pre Krusty Krab viac ako 31 rokov (374x po sebe zamestnanec mesiaca), je stále považovaný za dieťa, pretože morské huby sa dožívajú vyše 500 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama