Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O složité cestě starého mládence do chrámu manželství. Povídka z cyklu Bakaláři 1997... Postarší venkovský mládenec Fanda (V. Koubek) žije spokojeně na svém hospodářství staromládeneckým životem. Sousedovic dcera (T. Remundová), se kterou chodí, by se ale ráda vdala. A tak se Fanda vypraví na námluvy. Jenže se cestou zastaví v místním hostinci… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Radko 

všechny recenze uživatele

Keď sú slobodnému mládencovi zo strany nádejného svokra po tuhom boji konečne povolené ohlášky, zdá sa, že je ruka v rukáve. Nádejnému ženáčovi, inak takto Svetlu celej dediny, ostáva len riadne sa vyfintiť a odhodlane nakráčať do domu rodičov nevesty. Aby si ju slušne, s patričnou noblesou pred ohláškami od nich vypýtal. Večnému smoliarovi, skoro mladoženáčovi a milovníkovi poriadneho trúnku sa však zdanlivo jednoduchá cesta ruky do rukávu (alias manželského chomútu) riadne skomplikuje. Lebo kamaráti. Nič ale nie je stratené. Veď stále existuje tvorivá fantázia na vyžehlenie patálií i rukáva. Skvostná pointa i celkové ladenie príbehu v príťažlivej krátkometrážnej stopáži neumožňujú zažiť nudu. Vznikol tak najlepší Hřebejkov film. Čo na tom, že krátky, televízny a bakalársky. Leoš Suchařípa i harmonikár Vašek Koubek za svoje výkony v závere zasluhujú Oscara. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Oproti dalším Bakalářským povídkám Jana Hřebejka (Poslední koncert, Dobrá zpráva) působí tato velmi amatérsky, a to především nedobrými hereckými výkony, v čele s Theodorou Remundovou. Celkově ale působí povídka vesele a každý chlap hlavnímu hrdinovi, "Světlu vesnice", velmi dobře rozumí a soucítí s ním. Holubi na konci jsou těžká symbolika :-) ()

Reklama

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Tady uhodil Hřebejk na hlavičku. Jeho Slunce, seno a výloha, pardon, vlastně okno by ani Troška nezapadlo. Svázat, nebo přistřihnout křidýlka, čertu na tom záleží. Však si zvyknou. Jenže. Jenže stejně jako holubi i muži mají své dny. Dny, kdy svítá o něco dřív. Slabší jedinci ochotní se dát svést kdykoli na scestí, především chlastem, se pak stávají pasivními účastníky vlastního života. A smutný pohled do dálky jen věští, co zatím netušíte, že to, že jste si teď cosi právě dokonale posr*li, je to nejlepší, co vás mohlo potkat. Taky kdo by chtěl mít na krku Remundovou až do rozvodu, že?         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Nepříjemně návodná humoreska, madame, která polopaticky ukazuje jak málo stačí, aby se jeden vyzul z chomoutu ještě před tím než mu ho stihnou nasadit. Světlo vesnice tak zhasne dřív, než stačilo zazářit. Žádné velké umění ani herectví nečekejte, ale i tak jsem se dobře bavil. Doporučuji. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Největší devizou tohoto bakalářského příběhu je obsazení písničkáře Václava Koubka do hlavní role. Scéna, ve které potenciální nevěstě a jejím rodičům vysvětluje svou absenci, je naprosto vynikající. Škoda, že trochu nevyšperkovali průhlednou pointu, nicméně potěšil úplný závěr s holuby ve znamení radosti ze života a svobody. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Po revoluci nebylo natočeno mnoho opravdu humorných povídek s opravdu zábavnou pointou. Tahle je však jedna z nich. Václav Koube je navíc představitelem opravdu přirozeně uvěřitelného herectví. Korunu tomu dává Leoš Suchařípa se svým osobitým hereckým stylem a Theodora Remundová u níž nelze zapřít matku. Stačí se zaposlouchat a slyšíte Ivu Janžurovou. "To neříkej, co to říkáš." Podle mě mají být Bakalářské příběhy především humorné a to tahle splňuje na výbornou. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama