Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Tilsonovi touží po klidnějším životě na venkově. Proto se i s dětmi odstěhují z New Yorku do domu, který nedávno koupili. Při vyklízení domu naleznou velké množství fotografií a videonahrávek rodiny, která tu žila před nimi. Venkovskou idylu naruší příchod podivného muže, který je původním majitelem domu. Banka mu dům zabavila poté, co přestal splácet hypotéku. Muž se tváří, že chce rodině pomoci s opravou domu, později se ukáže, že veškeré jeho snažení směřuje k tomu, aby je z domu vyhnal. Tilsonovi brzy zjistí, že kdysi honosné panské sídlo se postupně stává jejich noční můrou a začíná odhalovat svá hrůzná tajemství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Mičl 

všechny recenze uživatele

Herecká esa, která "táhla" tenhle "mysteriózní " thriller se neosvědčila a duo Sharon Stone & Dennis Quaid zdaleka nepředvedlo to nejlepší ze svého hereckého umu. Jediní kdo pro mě jakštakš herecky vyčnívaly jsou hrůzunahánějící Stephen Dorff a lolitka rostoucí do přípravky Kristen Stewart. Jinak je to vskutku dějově nepříliš vymazlené a průměrná podívaná, žádný filmařský orgasmus se nekonal čistých 50%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Cooper Tilson (Dennis Quaid) se svojí rodinou opouští velkoměsto, a stěhuje se do překrásného domu na menší vesnici. Už od počátku ale celá rodina cítí nepříjemné pocity z místních obyvatel, kteří jim dávají najevo, že ve městě nejsou přistěhovalci vítáni. A když se původní majitel (Stephen Dorff) vrátí z vězení, tak by rád dostal svůj dům zpět - ale Tilsonovi se jen tak nevzdají ... Nemůžu říct, že bych byl úplně zklamán, ale čekal jsem o dost víc. Takhle je to relativně tuctový thriller, s průměrným hereckým obsazením (snad jen Dennis Quaid mne zaujal) a s velmi předvídatelným závěrem (a jako obvykle v podobných filmech, hlavní záporák je téměř nesmrtelný - což ve filmu znamená minimálně půl hodiny jeho postupné likvidace)... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Figgis není špatný režisér, na svém kontě má pár kvalitních filmů, takže ani jeho pokus o mysteriózní thriller nedopadl úplně tragicky. Je pravdou, že Cold Creek Manor hodně těží z hvězdného obsazení, které není úplně adekvátní k výslednému produktu, ale klasický souboj amerických vidláků s městskou elitou nikdy neomrzí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dom je len ulita.“ Smrtiaca dĺžka, čo je škoda, lebo VIDIECKE SÍDLO zo začiatku vyzerá ako pôsobivá historka o strašidelnej chalupe... aby postupne vyšumelo do nudnej poviedky o rodine v ohrození na spôsob ÚPLNEHO BEZVETRIA a podobných kúskov, kde priemernú rodinu terorizuje "niekto tretí". Herci sú fádni (Juliette Lewisová navyše rovnakú rolu dostala už v MYSE HROZY a KALIFORNII!), atmosféra rýchlo stráca znepokojivý šmrnc a "hrozne nezávislý" Mike Figgis (ZANECHAŤ LAS VEGAS) ničí svojou rutinnou réžiou i to málo, čo spočiatku vyzeralo dobre (psychopat v podaní Stephena Dorffa; majestátna hlava rodiny Dennis Quaid). Vrátane višní v čokoláde, Christophera Plummera, koní a jatočných kladív. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Všechno vypadalo dobře, jenže něco bylo špatně. Konec toho všeho byl příkladem. Quaid hrál přesvědčivě, kamera byla dobrá, ale některé nápady. Třeba spousta hadů v domě, prakticky bez výraznějšího řešení. To je asi v pořádku, že se setkají krajta s chřestýšem na pokec někde v klidu na nějakém sídle ve vesnici ve Spojených státech. Hlavně nikdo nic moc neřeší. Taky jak tam s Jeepem zajede srnku a pak má mrtvého koně v bazénu. To by to auto asi vypadalo trošku jinak. A na konci spíše více humoru jak nervů. Hlavně na té střeše jak ho dusí tím nataženým lanem. A úplně zbytečná část jak šerifku najde její sestra čekající v čekárně na policii.... vůbec nic neudělala. Aspoň ne ve filmu. Ale to už jsme stejně věděli, jelikož v té tajné vysílačce co měl Dennis a šerifka mluví hlas toho padoucha - a i kdyby Dennis trpěl nedoslýchavostí, musí poznat, že je to mužský hlas...no nic prostě se z toho dalo vyšťourat mnohem více. Mike Figgis norozený přesně 35 let po mě, měl i lepší filmy, jsem zvědav na jeho Canteburské povídky. Jak název jeho filmu, jeho 2 nominace na Oskara, spousta cen, v tomto filmu ale jako Profesor odchází.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Jeep Grand Cherokee, který rodina vlastní, je nové řady. Při požáru je však možné poznat, že byl použit vůz řady starší. (Terva)
  • Daleho (Stephen Dorff) zranění mění své pozice a množství krve. (Terva)
  • Christopher Plummer své scény natočil za dva dny. Jeden den filmoval s Dennisem Quaidem, druhý pak se Stephenem Dorffem. (Terva)

Reklama

Reklama