Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Funkcionář upadajícího hokejového klubu má tip na zázračného střelce: mladý učitel Havránek se proslavil svými trefami v pouťové hokejové střelnici, ale neumí bruslit. Naštěstí je tu jeho dcera Alena (ztělesňuje ji legenda českého krasobruslení Milena Kladrubská)... Jiří Lír měl velkou hereckou smůlu - velké role hrál jen ve špatných filmech, a tato Sísova sportovní komedie se opravdu nepovedla. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (24)

haack 

všechny recenze uživatele

Vyloženě průměrný starý film, kterému dodává určitou hodnotu snad jen charismatický Rudolf Hrušínský. Nemohu říct, že by tento snímek nebyl koukatelný, ale má své slabší chvíle. Někdy se postavy nevejdou do záběru a v jiném případě můžeme pozorovat velmi dobré záběry, nebo detaily... Celkově dost nevyrovnané. Filmu bych ani nevyčítal nějakou předvídatelnost, to by mi ani tak nevadilo, přeci jen se jedná o odlehčenou veselohru... Některé scény mi přišly zbytečně, a možná i uměle, natahované a to může způsobovat jediné - nudu. Pro mě slabý průměr. Bavil jsem se, ale jenom občas... 4/10 ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán sklouzne a sedlák si za něj nohu zláme. - Von to myslel Klicpera jinak, pane řediteli. - Havlíček, prosím! Sympatická veselohra z prostředí zimního stadionu, nesená v lehkých notách crazy humoru, v oněch dobách vídaného na stříbrném plátně spíše zřídka. Celku samozřejmě kraluje mimořádná krasobruslařská kreace Mileny Kladrubské, z jiného úhlu potom patrně jediná, ne-li životní, role Jiřího Líra v jeho filmových začátcích. V mnohém jiný, jakoby uvolněný a divadelním strnutím nepoznamenaný, se jeví i Hrušínského výkon, navazující na tradici situační grotesky. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Pro velké milovníky Jiřího Líra film jak vyšitý. Konečně jednou Lír také dostal plno slávy a obdivu a nebyla to zase jenom obvyklá vedlejší role. Věřím tomu, že na tento film sám do smrti vzpomínal jaká tu byl hvězda. A ten hokojový taneček se kterým přišel a hokejisti ho pak napodobovali na soustředění mě fascinoval. A o tom, jak ho všichni obdivovali už ani nemluvím. :-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Oficiální texty distributora jsou obvykle strašný nesmysly, ale tady musim souhlasit. Tato komedie se opravdu nepovedla. Film zaujme leda tak tim, že uvidíte, jak vypadala před 50 lety hokejová výstroj. Jinak Jiří Lír mi připadal jak zhulenej a nic moc nezahrál. Hrušínský byl tradičně dobrej, ale on má na svym kontě minimálně tak 100 lepších rolí, takže ani kvůli němu nemá cenu tuhle blbost sledovat. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Komedie, která zřejmě vznikla narychlo v nějaké hokejové euforii. Scénář by stačil tak na 15minutovou grotesku, ale ne na celovečerní film, takže se to holt museli snažit nějak natáhnout různýma zbytečnými a nudnýma scénáma (například hudebníma). Za zmínku stojí jenom scénka s Františkem Kováříkem ze začátku filmu a některé dobré záběry ze hry. ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vysokých Tatrách a Hodoníne. (dyfur)

Reklama

Reklama