Reklama

Reklama

Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Během jeho nepřítomnosti byl z vězení propuštěn zločinec Lex Luthor, který se oženil se starou bohatou vdovou, aby po její smrti získal majetek astronomické hodnoty. Jeho životní žena Lois Lane získala Pulitzerovu cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana. Lex nachází na své expedici do Arktidy Pevnost samoty a ukradne tam krystaly, aby je použil pro experiment, který způsobí výpadek proudu na východním pobřeží. Poruchy vyřadí i probíhající test nového raketoplánu. Jeho motory se zažehnou, ale nedojde k oddělení od nosného stroje, ve kterém pokus sledují i novináři, mezi nimiž je i Lois Zcela jistě by došlo ke katastrofě a ztráty na životech by šly do tisíců, ale Superman včas zasáhne a všechny zachrání. Svět je jeho návratem nadšen, on ale trpí tím, že jeho Lois má snoubence Richarda a k tomu pětiletého syna Jasona. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (735)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $270miliónovTržby USA $200,081,192Tržby Celosvetovo $391,081,192 ║ finančne to pre tento projekt nedopadlo pre vysoký rozpočet moc dobre ale verím, že aj tak príde na rad ďalšie avizované pokračovanie Superman: The Man of Steel ▐ Tržby za predaj DVD v USA $81,626,156 //počet predaných kusov 4,142,898║ _Režisér Bryan Singer obhájil svoje výsostne postavenie medzi elitou v žánri Comics filmov , kde sa výborne zaradili aj Sam Raimi a Christopher Nolan. Moje menšie obavy z nového Supermana sa rozplynuli hneď po prvých 5 minútach, keď som prehodnotil zbytočne osočovanie nad úvodnými titulkami v niektorých prečítaných dosť kritických recenziách, veď takýto štýl tituliek sem patrí ako uliaty možno, že podaktorí to dosť odradzuje ale sem to patrí tak isto ako titulkoví úvod k filmom ako Star Wars. Dizajn interiérov je urobení tak aby ste mali čo najlepší pocit že to nadväzuje na štvrť storočia starých Supermanov I a II. "Marlon Brando - aj jemu sa udelila týmto filmom pocta a teda poklona ako nezabudnuteľnej filmovej legende a veličine. " _Film je podľa mňa dobre štruktúrovaní, pokiaľ vám zapasoval spôsob akým bol spracovaný Batman Begins tak isto vás ohromí aj vnútorne sužujúci príbeh Supermana, ten po návrate ani nevie kam skôr skočiť či letieť a len s napätím sledujete jeho zázračné momenty keď zachraňuje svet pred nešťastiami ale zas na druhú stranu, kto by čakal neustálu akciu ten sa sklame, tá prichádza vždy len v ten pravý čas a v poslednej chvíli pred blížiacou sa katastrofou. Film je založený na hrdinovom hľadaní seba samého aby sa dokázal znovu začleniť do života na svete a nájsť si tam pravé miesto, nie len v podobe neomylného záchrancu. _Pri konci filmu keď Superman odhadzuje kus novej pevniny, vytvorenej Luthorom do vesmíru a potom od vyčerpania prichádza chvíľkový stav beztiaže až vysilený pomaly klesá až naberá nekontrolovateľnú rýchlosť a padá cez nebesá dole, je asi najsilnejšou momentkou filmu. Pri tomto všetkom hrá do kariet hlavne krásna pestrofarebná paleta farieb jednoznačne pracne doladená, špičkovými tvorcami trikových efektov , podobný obraz bol aj u nedávneho King Konga ale tam to nemalo tu správnu vizuálnu atmosféru. K hereckému obsadeniu určovanej prevažne zo strany Singera nemám čo vyčítať možno slabší článok bola Kate Bosworth ale v každom prípade jej úloha bola nadpriemerná či už po hereckom prejave čiže osobnostnej stránke nekompromisnej novinárky + jej výzor, teraz rozmýšľam ale fakt neviem či by sa iná herečka hodila viac do tejto úlohy. Famózny sú Brandon Routh a Kevin Spacey , ťažšie to mal neskúsený herec Routh ale z prvej veľkej hereckej bitky vyšiel víťazne čo ma asi prekvapilo na filme najviac. "Zážitok roka 2006" __/videl v kine 4x: 95%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komiksová romanca za 260 miliónov dolárov? Nahradiť v 150-minútovom filme dynamiku a akciu sústredením sa na milostný motív je pri dnešných Spider-manoch a X-Menoch veľmi odvážne. Superman Returns neskrýva, že je iným komiksovým filmom, ale to je divákovi, bažiacemu po vzrušujúcom dobrodružstve prd platné. Brandon Routh je cool, no "nasladlý" Kevin Spacey pôsobí vo fašistických čižmách karikaturisticky a nevzbudzuje žiaden rešpekt. Nenudil som sa, ale chcel väčší "excitement". ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Bryan Singer opustil komiksovou sérii X-men a splňuje si svůj sen natočit novodobého Supermana. A rozhodně to byl dobrý tah. Superman se vrací mi přirostl k srdci více, než cokoliv jiného, což se také projevilo na mém hodnocení. Výborný příběh, realistické postavy, nadprůměrně reálné digitální efekty a kulisy a skvělé herecké výkony. Brandou Routh se role spasitele v modrém kostýmu s rudým pláštěm zhostil velice dobře a otevřel si jistě slibnou kariéru v Hollywoodu. Nejlepší postavou ale zůstává Lex Luthor v podání Kevina Spaceyho, který na dálku vede vyrovnaný boj s PhillipSeymor Hoffmanem o záporáka roku. Singer uvedl, že pokud Superman vydělá v USA 200 miliónů dolarů, začne reálně uvažovat o tvorbě pokračování. Film jeho požadavek do puntíku splnil(přesně 200 mil. dol. v USA), takže doufám, že režisér dostojí svým slovům a v nejbližších letech se dočkáme dalšího dílu. 270 miliónů dolarů(rozpočet)/391 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Nejvíc oceňuju, jak se Singer drží zpátky, aby nevyšel z rámce, zůstal klasický, neudělal ze Supermana nic fajnovějšího a modernějšího, nic překvapivějšího ani složitějšího, než to má být. Naivní pohádka, u které se člověk nesmí na nic ptát, nic domýšlet, a jen všechno chápat jako tu nejprovařenější, nejprostší symboliku, smrtelně zranitelnou každým pronikavějším a odvážnějším pohledem - ale když na tu hru přistoupíte, dostane se vám čiré nostalgické rekonstrukce naivního vidění světa, které je dnes už pryč, stejně zakonzervované v jiném čase, nemístné a nedosažitelné jako ruměnce na tvářích husopasek a stejně půvabné pro ty, kdo chápou, že kdysi to všechno, rodina, padoušství i spasitelství, býval něčí sen, důvod k fantastickému a horečnatému vzhlížení. Tenhle film je klidná a rozmyšlená pocta zašlým časům, která dokázala ukázněně potlačit, že pochází a vztahuje se už odjinud, ze světa jinak uspořádaných tužeb i možností. Takhle nějak by asi měl vypadat nesebestředný hold. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jde o film, který je třeba docenit zvlášť po letech. A s vědomím toho, jak Muž z oceli začal o dekádu později obrušovat dno a zmizelo jakékoliv povědomí o tom, jak se dá téhle naivní látky uchopit. Singer před deseti lety našel způsob - tehdy nejdražší film všech dob je fetišisticky zbožným splněným snem malého dítěte, které na Supermana vzhlíží jako na Ježíška - nebo klidně jako na Ježíše. Film plný pozitivní atmosféry, kteří z kořenů minulosti hledí s nadějí dopředu. V hyper-post-ironické době, kdy se nesmí brát nic vážně, je tenhle film nesmírným úkazem. A to jsem pominul, jak skvěle vypadá, zní a jak skvěle je zahraný. Začínám si skoro myslet, že jde o nejlepší komiksový film, co jsem viděl. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (59)

  • Brandon Routh nabral pro roli Supermana tolik svalové hmoty, že musel nosit speciální oblek, který jeho svaly opticky zmenšoval. (CrypzzXD)

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Nicolas Cage namluví Supermana

Nicolas Cage namluví Supermana

15.03.2018

Určitě jste slyšeli o Supermanovi Tima Burtona, v němž si měl Muže z oceli zahrát Nicolas Cage. Film měl scénář od Kevina Smithe a v 90. letech se málem začal točit, nakonec z něj však sešlo a… (více)

David Fincher: Oheň nebo voda?

David Fincher: Oheň nebo voda?

18.02.2013

Tak co to bude, pane Finchere? Pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy pro studio Sony, nebo dlouho připravovaná adaptace klasiky Julese Vernea „Dvacet tisíc mil pod mořem“ pro Disneye? Momentálně to… (více)

Reklama

Reklama