Reklama

Reklama

Šumná Opava

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1996, 23 min

Obsahy(1)

Jedinečný televizní cyklus humorně zpracovaných dokumentů o architektuře českých měst Vás zavede do měst i míst Severní Moravy, Střední Moravy a Slezska. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Je tady několik spojitostí, které se mnou velmi úzce souvisí. Jednak je to moje rodné město, kde jsem se deset let před natočením tohoto dokumentu narodil a jednak si vybral velmi neobvyklý prostředek, který už je pro Opavu typickým znakem a na kterém se odvíjí můj největší koníček. S trolejbusem značky Škoda evidenčního čísla 80, které je nyní přelakováno, cestoval z jednoho konce města na druhý. Vávra mi přiblížil mé rodiště projevem sobě vlastním více, než jsem čekal. Opava je tedy skutečně šumná. Vávra však všeobecně tento zeměpisně-naučný dokument pojal zvláštním způsobem, který mi učaroval už při prvním díle. Není to taková nuda jako Cestománie nebo Světozor. Sklepák Vávra umí zaujmout, vysvětlit i naučit. Jen stačí trochu použít humorný nadhled a seriál může být záhy školní pomůckou. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Architektonická citace lahodné čokoládové skládany je k nezaplacení...stejně jako další krásná ukázka koncentrovaného eklektismu. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Fidorka - z darů naší země. Trochu hrubé zakousnutí, ale sladké..." Vávra je Bůh, jeho kreace nepřekonatelné a Opava nejkrásnější město... vše je navíc skvěle podbarveno Nohavicovým Muzeem... Výborně. ()

Reklama

Reklama