Reklama

Reklama

Šumný Liberec

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2000, 23 min

Obsahy(1)

Myšlenka natočit televizní cyklus o zapomenutých a skrytých stavbách architektury 20. století našich měst se zrodila v hlavě ostravského divadelního režiséra Radovana Lipuse někdy na konci milénia. Společně s Davidem Vávrou, představitelem žasnoucího architekta, pak připravili natáčení vynikajicího dokumentu v padesáti dvou lokalitách České republiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Jsem z Jablonce, čili mám k Liberci poněkud... řekněme... zvláštní vztah. Přesto uznávám, že se to Vávrovi opět povedlo... ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s "adamo_znk", Liberec je skutečně skvotné město. Kam jinam se tramvají dostanete až ke sjedzovce? Kam jinam se tramvají dostanete do sousedního města? Samozřejmě tím počítám Most a Litvínov, kde Vávra byl taky. Nedávno jsem měl čest Liberec navštívit. A David Vávra ho prezentoval více než dokonale. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Žasnoucí a svým podáním originální David Vávra v cyklu povedených dokumentů o architektonických skvostech našich měst. Liberec. [9/1O] ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Šumná města jako cyklus sám o sobě hodnotím za 5*, ale Liberec je fakt ostuda všech měst v naší republice. Pár periferních oblastí, ze kterých se lidí sjíždějí do mračen nově vzniklých hypermarketů pod Ještědem (neználkovým kloboukem, který ohyzdně nahradil krásnou rozhlednu). Za zmínku určitě stojí radnice, zoo a secesní část města, ale jinak je to hnus velebnosti... Liberečáci samotní, jsou pak kapitola sama pro sebe, takový poddruh polopražáků. A to nejlepší nakonec? Slovo LIBREREC nemá žádný význam, což je vrchol imbeciolismu maximální. ()

Reklama

Reklama