Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

bari68 

všechny recenze uživatele

Položme si otázku čo sú vlastne Rabbits? Mysteriózny sitcom ? , kraťas , ktorý sa ani neberie vážne? ,pohľad do sekvencie Lynchovho podvedomia? Filmy Davida Lyncha sú proste iné a to sa mi na nich páči .Toto ale ide vážne mimo mňa ... Lynch je uznávaný režisér,ako u širokej verejnosti tak aj u mňa.Prečo si teda kaziť jeho režisérsku filmografiu takýmito bludmi ?! ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Je to od Lynche,tak je to v červených číslech.Kdyby tohle režíroval někdo neznámej,tak se to dostane do top nejhorších filmů všech dob.Dobře,viděla jsem jen 20 minut,ale kdo by to moh dokoukat celý? Hvězdičku dávám za ten nápad používat umělej smích v nevhodných dobách a odebírám za pokus ve mě najít intelektuála a za otřesný herecký výkony.Naomi měla tak hrozný líčení,že z dálky připomínala králíka! ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z nejoriginálnějších děl, které Lynch v poslední době udělal. Velmi nápadité vyřešení horrorovité atmosféry skrze jeden statický záběr, který vás opravdu po chvilce začne sám o sobě deprimovat. Lynch zde odkládá svou klasickou montáž záběrů a soustředí se pouze na herce, kteří jsou o to více nadsazení než v jeho předcházející filmografii.____Opět bizardně rozehrává příběh, který ale nejde klasicky narativně vyložit. Tak už to ale je, "pozdní" Lynch už není o příběhu ale o atmosféře a mizanscéně. Buď na to přistoupíte, nebo ne. Je to ale jenom na vás... ()

asentra

všechny recenze uživatele

Co ta sakra mělo být? Zfetovaný satanistický králíčci? Nebo nějakej bordel v časoprostoru? Má to být šokující odhalení, že taková komunikace je vlastně úplně normální a my lidi, kteří si myslíme, že jsme nejvyšší stupeň vývoje, jsme vlastně úplně mimo? Možná, že to byla ukázka naprosto normálního dne jedné americké králičí rodinky, snad to v Americe dotáhli tak daleko, že králíci mají svou vlastní reality show. A pak by bylo jasné, kdo je miláček davů. Tohle fakt nemůžu hodnotit, buď to byla naprostá kravina nebo to bylo naprosto geniání, rozhodně to nebylo normální. Asi to nechám nějaký čas uležet. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Myslel som že Lynch ma po tých rokoch už nedokáže ničím skutočne prekvapiť. Mýlil som sa. RABBITS sú aspoň pre mňa jeho najdrsnejšie dielko. Predvádza niečo, čo by sa dalo nazvať surreálnym minimalistickým "sitcomom" skríženým s absurdnou drámou toho najhrubšieho zrna. Scenár asi neexistoval žiadny a dialógy musel vymýšľať chvílu pred natáčaním (alebo vznikali až pri postsynchrónoch a herci len afektovali). Vizuálne spracovanie je excelentné, dokonca aj kamera občas poteší milovníkov skvelých rozostrovačiek (ktoré ma tak zaujali v MULHOLLAND DR.), David by si ich mal dať patentovať. Zhrnutie: Lynch sa trochu vrátil ku koreňom a to je dobre. Jeden z jeho najlepších výtvorov, imho znepokojujúcenšie než ERASERHEAD. (btw. toto je len predbežné narýchlo spíchnuté hodnotenie ktoré som napísal ihneď po zhliadnutí asi štyroch epizód na jeden záťah, teda, nevidel som ešte všetko a je možne že dojde k mnohým úpravám, ostaňte naladení). ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)
  • Psychologové na Univerzitě Britské Kolumbie používají Rabbits jako spouštěč existenciální krize u jejich výzkumných subjektů. (Mitin)

Reklama

Reklama