Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

Elrond88 

všechny recenze uživatele

80%, sliny po tričku, pocit rozházeného harampádí v hlavě, pískání a hučení v uších, strach z králíků, mžitky před očima a zvláštní silný dojem, který na mě zanechal tenhle... film? já se tak ovšem cítil jen něco málo přes 50 minut... ale tuším, že Lynch takhle myslí, uvažuje a představuje si okolní svět celý život... opět se při jeho filmu utvrzuji, že genialita a šílenství si jsou tuze blízko! ()

Hebča 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že mám Lynche hodně ráda. Ale!... Jestli jsem někdy vyslovila myšlenku, že jsem některý Lynchův film nepochopila, tak to ode mě bylo více než troufalé. Ty filmy si to totiž vůbec nezasloužily. Ne, opravdu nedokážu ocenit film, který nepochopím. U ostatních filmů na mě aspoň zapůsobila mrazivá atmosféra. Ale tomuto snímku chybí i to lynchovské napětí a úzkost vyvěrající z hudby a strachu, co se objeví v další scéně. Tohle scény, které trvají čtyřikrát déle než by měly, rozhodně nevyvolávají. Z úcty k Lynchovi to ale úplně do koše hodit nemůžu. 21.4.2007 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako experiment slušné. Je to znova niečo iné. Koniec je pekne strašidelný. Rovnako ako prednášanie čudných básni, ale či už to všetko malo nejaký zmysel, alebo nie, tak to je pre mňa záhadou. Pár vecí dobrých, ale väčšinou to bolo statické pozeranie na rodinku zmätených králikov. A pri 50 min. stopáži sa dá ťažko na to pozerať inak ako zmätene. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z nejoriginálnějších děl, které Lynch v poslední době udělal. Velmi nápadité vyřešení horrorovité atmosféry skrze jeden statický záběr, který vás opravdu po chvilce začne sám o sobě deprimovat. Lynch zde odkládá svou klasickou montáž záběrů a soustředí se pouze na herce, kteří jsou o to více nadsazení než v jeho předcházející filmografii.____Opět bizardně rozehrává příběh, který ale nejde klasicky narativně vyložit. Tak už to ale je, "pozdní" Lynch už není o příběhu ale o atmosféře a mizanscéně. Buď na to přistoupíte, nebo ne. Je to ale jenom na vás... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Uff... Pro všechny, kteří si myslí, že nám mistr stárne je toto ten nejlepší protiargument. Fascinující dílo. Lynch opět spolupracoval s hvězdami Mulholland Drive N. Watts a L.E. Harring a přestože herecké výkony jsou opravdu minimalistické, nedopřejí člověku oddychu. Výborná podkreslovací hudba, stejně jako další (divné) zvuky. Jedna místnost, jeden záběr (skoro...) a tři králíci (také skoro...:)). Jsem v šoku, ohromující deprimující atmosféra. Třikrát sláva mistrovi. 95%. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)
  • Psychologové na Univerzitě Britské Kolumbie používají Rabbits jako spouštěč existenciální krize u jejich výzkumných subjektů. (Mitin)

Reklama

Reklama