Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christinu Lahtiovou, známou jako ambiciózní doktorku Kate v seriálu Chicago Hope nebo osamocenou právničku Grace vedoucí téměř ztracený soudní spor s nadnárodní tabákovou firmou v dramatu Dobrý boj, budeme mít možnost vidět tentokrát v příběhu podle skutečných událostí. V americkém dramatu hraje doktorku Gisellu Perlovou, jednu z prvních východoevropských gynekoložek, která byla během nacistické okupace uvězněna v Auschwitzu. Nacisté se rozhodnou využít jejích lékařských schopností a donutí ji dokonce stát se asistentkou notoricky známého válečného zločince Josefa Mengeleho a být svědkyní jeho experimentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Dr.Gisella Perlová: nato,že je TV-filmom tak je to slušne spracovaný ako aj sfilmovaný film.Joseph Sargent nám predstavil do plaču volajúci príbeh DR.Perlovej,ktorej príbeh bol síce miestami kontroverzný-ale na druhej strane pochopiteľný.To,že uprednostňovala pacientov za úplatok napr:kúskom chlebu-úplne nebolo s kostolným poriadkom.Ale treba pochopiť aj to,že ženy ktoré poslala do ,,plynu’’zato nemohla-kedže gestapo Mengele,ju podviedol.ALE začo má najväčšie uznanie,je záchrana: okolo 1000 tehotných žien.HOD:75%.Škoda,že tu nebol viacej rozobratý príbeh Mengeleho,ktorý na tehotných ženách robil pokusy-ktoré práve Perlová,ako jedna z mála videla.PS:silné zábery:zbavovanie sa novorodeniatok-boli emočné,ale pochopiteľné. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film, na ktorý som náhodou večer prepla v televízii a nemohla som sa posunúť dalej v programe, pretože som bola zvedavá na koniec. Myslím, že celkom detailne vykresluje hrozy ktore musela prezit doktorka Pearl v koncentračnom tábore. Silu a obdivuhodnu volu prezit vsetky hrozy ktore jej zivot prichystal. Filmu sice chyba putavost a presvedcivost v hereckych vykonoch no pribeh (podla kniznej predlohy) je o tak zavaznej teme ze by som si prepnut ani nedovolila. ()

Reklama

xpaja 

všechny recenze uživatele

TV film vycházející z opravdu silného příběhu. Avšak ani strhující námět a slušný herecký výkon hlavní představitelky nedokáže vytáhnout film z průměru. Nízký rozpočet, slabší scénář a režie tak vykouzlily film na jedno použití, který ale stojí za zhlédnutí. Dávám ---== 69% ==--- . ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod moc nenavnadí, ale postupne, keď je Gisella nútená vypovedať pred komisiou sa spomienkami vraciame späť do pekla na zemi - Osvienčimu a od tej chvíle je to zrazu iné. Scény z neho sú skôr komornejšie, ale slušne natočené. Doktor Mengele je postava, z ktorej by mal ísť strach, ale to preniesť na obrazovku nedokázal ani herec ani režisér. Niektoré momenty mi skvele zapadli do toho, čo sa ešte len bude diať, ale vo filme ich neuvidíme. Odkazy na pitvu tehotnej cigánky, o ktorej Mengele hovorí sú spomínané aj v knihe "Bol som Mengeleho asistentom". Autentickosť filmu nespochybňujem, zdá sa to byť dôveryhodne natočené. Takmer celý film nesie na svojich pleciach herečka Christina Lahti a zvláda to statočne. Jej výkon výrazne ovplyvňuje celkový dojem a ak by na tom bol podobne i Mengele, mohlo to byť skvelé. Ako fanúšik žánru a histórie sa prikláňam k slabším štyrom, pre ostatných asi skôr priemer. 70%. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Slušná dráma o osude ženy, ktorá prežila koncentračný tábor vďaka svojej profesii. Nie je to nijak pútavo natočená dráma, taktiež technicky ledva priemerné. Miestami zdĺhavé a nepresvedčivé. Herci zahrali dá sa povedať na úrovni. Dej je rozťahaný, ale zachraňuje vážna tématika a niektoré kvalitné scény. Inak na to že je to TV film, udeľujem pochvalu. P.S. Posledný krát sme mohli vo filme vidieť Richarda Crennu. 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Po vojne žila doktorka Gisella Perlová v New Yorku, kde začala úspešne vykonávať súkromnú prax gynekologičky. Predtým, ako sa v roku 1981 odsťahovala do Izraela, priviedla na svet vyše 2 000 detí. V roku 1988 zomrela v Jeruzaleme. (ludovit14)

Reklama

Reklama