Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Klidný film z klidné hezké přírody o klidných hezkých (duševně) lidech, který nepřináší vůbec nic nového. Jen si tak klidně plyne a vše nakonec klidně vyřeší. Aneb obvyklá šablona kterak padlá dcera se vrátila do rodného kraje a našla zde klid a mír. Takže klidných 50%. Jen ke konci dá Robert Redfort na chvíli vzpomenout proč za svuj život zaslouženě hrál množství drsných správných mužů. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Hallström opět využívá cit pro specifickou atmosféru a opět jeho film stojí na specifickém prostředí a lidech. Vidíme další z řady lidských příběhů ovšem ten je dosti předvídatelný a jednoduchý. Zkrátka filmy Co žere Gilberta Grapea a Ostrovní zprávy mají určitou "domáckou magičnost", ale tento snímek ji trochu postrádá. Nic vás nepřekvapí až si říkáte, že to je jen další z mnoha snímků podobného ražení. Přesto však je zde určitá přítomnost zvláštního citu pro lidskost, kterým Hallström oplývá a tak má film určitou specifickou linii protkanou lidskou stránkou narozdíl od jiných podobných snímků. Co se hereckých výkonů týče, dvojice Redford a Freeman je pevným a jistým pilířem, Jennifer Lopez se opět nepřekonala a mladičká Becca Gardner hraje na svůj věk výborně. Jinak jak už jsem napsal výšše - výprava je skvělá a umocňuje celou atmosféru. Kamera se povedla a hudba taky. Je to tedy pohodovka, kterou stojí za to vidět, film neurazí, ale nadchne jen málokoho. Takže... tenhle snímek se mi líbil, ale ne více, než jiná Hallströmova díla a proto dávám 4*. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hallströmův silný osobitý rukopis bohužel v tomto případě slouží slabému scénáři. Poslední kovboj Robert Redford, mentor Morgan Freeman a tentokrát opravdu hrající Jennifer Lopez jsou silnými podpěrami i velice chatrným dialogům, ale celek je přeci jen na Hallströma až příliš přímočarý. Linie s medvědem je ovšem vynikající a její vyústění nejsilnějším okamžikem celého filmu. 3 a 1/2*... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli celý život říkám, že Jennifer Lopez nemusím, je tu jedna výjimka. Může za ni severský mág Lasse a na míru šitá role odhodlané matky, která nejde pro radikální čin daleko. K tomu zatrpklý Redford, věčně moudrý Freeman a rozněžňující soundtrack Christophera Younga v pravé americké divočině - a žánr návratů ke kořenům nemohl dostat lepší injekci než promluvy hašteřící se dvojky staroušů. A teď mě omluvte, mám neodbytnou touhu jít za medvědem.. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nějaký hřích , jen se s ním vyrovnat musí každý sám. Kdo to dokáže je šťastný. Stáří postihne každého bez výjimky a koho bozi miluji ten umírá mlád. Plautus : QUEM DI DILIGUNT, ADOLESCENS MORITUR. Skvělý film doporučuji všem mladým i starým děda :-) PS po 2. shlédnutí všechny hvězdy Robert Redford, Morgan Freeman, Jennifer Lopez a /http://www.csfd.cz/tvurce/39309-bart-the-bear/ byli perfektní, ale mne velice zaujala role té malé holky, ta byla skvělá. Po dlouhé době jsem byl mile překvapen její laskavostí, rozhodností prostě skvělá , celá máma nebo táta? :-) PS Po 3. shlédnutí no coment deda :-) 7.6.2o2o ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • I když se Žít po svém odehrává na rančích ve Wyomingu v USA, natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie. (imro)
  • Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy Marka Spragga, která v době příprav filmu nebyla ještě publikovaná. (imro)
  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)

Reklama

Reklama