Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partyzánské jednotky se v průběhu zuřivých bojů druhé světové války vrhají do operace, jejíž přežití bylo vyhodnoceno s výsledkem: pravděpodobnost nula. V roce 1943 se v tajném zařízení v Anglii podařilo dokončit revoluční přístroj, který byl pojmenován RADAR. Tehdy se změnila strategie války v Evropě a díky tomuto novému vynálezu dosáhly spojenecké síly nečekaných vítězství. Ale právě na podzim roku 1943, když anglický výzvědný letoun přelétal nad norskými vodami, se radaru zmocnila nacistická armáda. Vše se zdálo být ztraceno až do chvíle, než se skupinka odvážných spojenců vydala na drsnou misi, s cílem získat radar zpět. Nezmapovaná severská příroda, nacistická převaha, nedostatek času – to vše stojí proti partyzánům, kterým okolnosti vtiskly nálepku „sebevražedné komando“. Ale i bezvýchodná situace v sobě skrývá naději… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Noddy 

všechny recenze uživatele

S obavami som začal pozerať a nakoniec som bol prekvapený. Na to, že je to taliansky film to bolo dosť obstojné. S filmami, ktoré tu vymenoval kolega Karlos80 sa to nedá porovnávať (okrem Bitva u El Alameinu). Súhlasím s výtkami ohľadne nemeckých uniforiem, ale na druhú stranu sa tu nepoužívali "náhražkové zbrane" ako napr. v Poslednom tanku (španielske deriváty Stenganu). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sa cudujem slusnemu hercovi menom Henry Silva /Viva Zapata, Serifem proti sve vuli, Milano Odia La Polizia Non Puo Sparare/ ze sa nechal ukecat do takejto vojnovej planoby. Plane nielen po reziserskej ale aj tej vojenskej stranke - plane prestrelky, vatovo plane plky a nudna akcia. Nebrat, ruky prec o d toho, strata casu : 25 % ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Vojnová starinka ktorú som videl kedysi dávno, a rád som si ju dal znovu, ale už až tak unesený niesom. Predsa len pár doočí bijúcich prešľapov tam je, slabé herecké výkony a akcie pramálo a aj keď je, tak vyslovene smiešna. Všetci zomierajúci sa musia chytať za hlavu, alebo debilne rozhadzovať rukami. A na krv asi tiež nevyšlo... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Typický italský válečný film. Málo akční, nepropracován v detailech (jako jsou německé důstojnické uniformy). Měli perfektní látky, výborný střih a ne, aby byly z flauše i čepice (což na filmu odborník rozezná), nárameníky krátké atd.,atd. Scénář filmu se částečně držel historie, jenže to zkrátka neumí s patřičným napětím nafilmovat. Ono by si to ani 3 hvězdičky nezasloužilo, ale musím ohodnotit výkon HENRYHO SILVY, který byl bezvadný. ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Při shlédnutí tohoto filmu se vynořují nutkavé otázky... Němci jsou sice podezřívaví, ale jinak naprosto blbí, na jednoho padlého partizána připadá minimálně 5 nepřátel. Bomba měnící svou hmotnost podle toho, zda ji nadzvihuje jeden muž - cca 20 kg - případně ji 3 muži tlačí - 100 kg - a nakonec vybuchuje - 1000 kg. Umělohmotný patos na závěr. Krásná subtropická "norská" příroda (přístav) - potlačená tvavým filtrem. Nabízí se dle názvu ohodnotit film stejnou známkou, ale dávám hvězdičku za snahu - muselo to přece jen Italy stát dost slušné peníze. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama