Reklama

Reklama

Recenze (9)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Komisar Milian nahani particku vyrostku z lepsich rodin, kteri zacnou z nudy prepadavat a vrazdit. Doslova femme fatale (Eleonora Giorgi) je zde milenkou toho nejslusnejsiho z padouchu, a zaroven se snazi spolupracovat s policii. Vytecnym vtipem je, ze jedna z postav si prozpevuje ustredni hudebni pokres (ve scene ve stodole). To si odjinud nepamatuju. Film ma vyrazne postavy a je moc pekne natocen. Zaroven je zajimavy jakymsi pokusem o presah do intlektualne spolecenskych vod (viz proslov komisare k rodicum pachatelu, rozhovor komisare a Ley, atd.) Neni to podle meho uplne typicke poliziotteschi, je to totiz mnohem filmovejsi, coz me osobne vubec nevadilo. Rozhodne je to v zanru dilo vyjimecne a nadprumerne. 4+ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak i poliziotteschi žánr má svoji spodinu :o) Ano, má to ďábelské tempo, pořád se tu něco děje, hodně akce, střílení, nevinných obětí (napočítal jsem na 20 zabití), ani nahota a automobilové honičky nechybí a……celé je to úplně pitomé. Nechápete motivaci těch mladíků, kteří se vydali na cestu zločinu, protože film vám to primitivním scénářem neumožní, jejich násilnický vůdce je castingový omyl, protože vypadá jako Mirek Dušín, který by mouše křídlo nezkřivil, jeho parťák se svojí holkou mají tucet možností, jak tu spirálu násilí ukončit a raději se nechávají sebou vláčit jako onuce atd. atd. Prostě celé to chování hlavních postav vám nedává žádný smysl, ale protože se na to dobře kouká (rozuměj – je tu hodně akce), tak to tak necháme, rejžo. A policajti? Ti tu jsou jako páté kolo u vozu, banda nesvéprávných pitomců. Jedinou smysluplnou scénu tu má Tomas Milian v roli komisaře, když vyčítá rodičům těch tří darebáčků, co za zmetky to splodili. Jedině Milianovi jsem tu roli věřil a to je dost málo. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Díky originálnímu pojetí jeden z těch nejzapamatovatelnějších snímků žánru. Nečekejte tedy klasický schéma policajti proti skvěle organizovanému zločinu, kde se jedni snaží přechytračit druhé a skončí to masakrem. Tady jsou zločinci ze řetězu utržení mladíci a násilí rozpoutají pro pár drobných. Pokud si někdo stěžuje, že jejich chování nedávalo smysl, pak vězte, že právě o to ve filmu jde. Nikdo nechápe jejich motivaci, ale jisté je, že se něco v jejich rodinách stalo špatně. Nedostatečný zájem rodičů kompenzovaný penězmi, nuda, žádna životní motivace, nulový smysl života. Další výtka tu padla, že při přepadení nemají masky, apod. a chovají se jako idioti. Oni věděli, že jejich sebedestruktivní jízda brzy skončí, proto neměli v ničem zábrany. V tomhle věku se většina dospívajících chovají jako kreténi, tihle to dovedli akorát o stupínek dál. O výsledek vůbec nešlo, ale o tu cestu k němu. Obsazení podle mě parádní. Zvláště ten vůdce tříčlenného gangu zaujal. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

To bylo sakra syrové, žádné crcání s psychologickými profily, příběhy, milostnými avantýrami..., natáhnout kvér a jde se na to. Přestože na snímku zapracoval zub času, tak film stále vede k zamyšlení, že se venku stále potulují týpci z "lepších" rodin, pro které je běžný život nudný a z malých klukovin se postupně propracují až na dost slušné psychopaty. Jen ta radostná hudba mi lezla na nervy. Závěr však prozrazuje, že někteří z nich mají alespoň špetku ruzumu. Rozhodně film stojí za shlédnutí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

„Takový normální zabijáci“ v italském subžánru poliziotteschi, který dokonce svým motivem připomene i slavný westernový příběh o Butchi Cassidym a Sundance Kidovi. Možná i proto byl snímek v Itálii v době uvedení obrovským hitem. Jedná se tedy o takzvaný útěkový film o třech ozbrojených a skutečně nebezpečných kamarádech, ke kterým se později přidá přítelkyně jednoho z nich. Motivem jejich řádění jsou samozřejmě peníze a jejich synonymum je, že koho potkají, stává se potenciální obětí. Každý má svůj ucelený charakter, čímž je dějství o to zajímavější. Šílenostem je tedy učiněno za dost a o to horší je, že bezmyšlenkovitá střelba, a ne zrovna malý počet mrtvých, je pro ně jen zdroj zábavy. Scéna ze supermarketu by se asi dala považovat za vrchol všeho. Tempo má dobrou energii, čímž vytváří svižnou podívanou. Automobilové honičky jsou neobvykle docela dlouhé, avšak dobře odvedené. Vražedná filmová zábava končící tak, jak asi měla. Takže drsná italská kriminálka, která filmové fanoušky tohoto žánru nezklame. ()

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy skupina lupičů v autě zastaví na mostě nad dálnicí, jde o stejný most, který v jiném polizotteschi Milano calibro 9 (1972) podjíždí Ugo Piazza (Moschin Gastone). V dalších záběrech je k vidění i mýtná brána a odbočka na Arese, kudy Ugo v dramatickém závěru Milano calibro 9 (1972) projíždí. (Šéfik)
  • V 59. minutě kamera detailně zabere policejní auto, které se po kolizi převrací. Když se ale dostane do klidné polohy, lze v autě spatřit figuríny. (Šéfik)

Reklama

Reklama