Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojdielna miniséria podľa románu mimoriadne úspešnej britskej spisovateľky Jilly Cooperovej nás zavedie do sveta vyššej spoločnosti, ktorá sa takmer od nepamäti zabáva dostihami. Jake Lovell sa ako miešanec narodil medzi chudobnými, ale jeho tvrdá práca a porozumenie s koňmi ho vynieslo až do sveta najlepších jazdcov, kde musí čeliť nielen predsudkom, ale az nekonečným zápasom v súťažiach. Najmä jeho stretnutia s odvekým rivalom Rupertom Campbel-Blackom, sú plné osobitého napätia. Zlom však nastáva vo chvíli, keď sa rivalita prenáša aj do súkromného života. Do hry vstupujú city… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný romantický film s vůní dostihových stájí jsem si pustila po letech jen jako vzpomínku a neodešla od něj, dokud po třech a půl hodinách neskončil. Je v něm hodně sexu a emocí, láska i nenávist, elegantní jezdci i půvabné ženy, ale především krásní koně. Jednoduchý příběh vypráví o letitém nepřátelství mezi Jakem Lovellem a Rupertem Cambellem, které se datuje již od dětství a o jejich soupeření o prvenství v dostihových soutěžích i v lásce. V popředí nestojí ani tak herecké výkony, jako jezdecké umění. Charismatický Marcus Gilbert je pro tuto roli jako stvořený – je pohledný, elegantní, sexy a dobrý jezdec. Tento televizní snímek, pokud na něj narazí, by si neměli nechat ujít milovníci koní a dostihového sportu, k nímž se taky počítám. ()

Džasman 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem zjistila, že se vysílá film v televizi a tak jsem si vzpomněla na knihy, které jsem asi před 5 lety četla a film pak viděla. Sama koňomil a jezdec, mě toto fakticky nadchlo, protože jak knihy tak i filmy (jsou dva díly) ukazují jezdecký svět a jeho "hrdiny" v docela reálném světle. Je pravda, že knihy jsou daleko lepší, hrozně obsáhlé a skvěle atmosféru parkurů popisují. Film občasněkteré hlavně konské věci zkresluje. Jediné co teda musím hodně vytknout je popis distributora, jelikož tam nejde o dostihový sport (v dostizích běhá několik koní pohromadě na dráze a i přes překážky - známá Velká pardubická že....), ale o sportovní jezdectví, zde hlavně parkurové skákání (tady dvojice jezdec kůn překonává překážky v určeném kurzu), dokonce hrdinové jedou i na olympiádu. Ale to je jen detail, i když zrovna distributor by si měl na to dávat pozor... ()

Reklama

Reklama