Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmírná stanice Spojených Národů Škorpión 1 je z velké části zničená požárem, část posádky zahyne. Vědci na palubě totiž objevili tajemství studené fůze. Tímto objevem lze získat obrovské množství energie, což by mohlo dramaticky změnit život celého lidstva. Bezohledný senátor Treadwell, který vede ostrou kampaň proti práci stanice, je odhodlán ukrást objev za každou cenu. Jeho muž na palubě stanice způsobí sabotáží nehodu a pokusí se ukrást disk s informacemi o studené fůzi. Ovšem jediné, co se mu vlastní hloupostí podaří, je zabít sebe i ostatní na palubě. Ředitel CIA Wilfrid Parlow vyšle raketoplánem Atlantis, pilotovaným Shannon Breyovou, na stanici zvláštní jednotku v čele se speciálním agentem Jaredem Stonem. Jejich úkolem je zjistit, co se na stanici stalo a získat disk s informacemi o studené fůzi. Zatímco se raketoplán blíží ke stanici, Parlow a jeho zástupce Gibson se pokoušejí získat důkazy, že Treadwell je v pozadí problémů se stanicí Škorpión 1. Vyšlou tedy dvojici agentů do společnosti March Ocean Industries, se kterou vedl Treadwell tajná jednání. To jsou sice napadeni, ale jednomu z nich se podaří uniknout z budovy ven a předat Parlowovi důležité informace. Jedna z nich je důležitá hlavně pro Stonea. Mezi týmem, který s ním letí na stanici, je zrádce ve službách Treadwella. Situace na vesmírné stanici se ukáže být nebezpečnější, než Stone čekal. Několik lidí zemře, přesto se Stoneovi podaří získat disk. Zrádný Hutton se však zmocní raketoplánu a opustí hroutící se stanici, ze které uniká kyslík. Zatímco Stone hledá na Škorpiónovi způsob jak zachránit sebe i zbytky svého týmu, na Zemi Parlow zabije Treadwella, když ho se svými agenty jde zatknout. Důvod je prostý. Chce se sám zmocnit významného objevu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na žánr béčkových nejrůzněji teroristických "akčních" filmů jsme si zvykli. Nápodobně jsme uvykli různě inteligentním sci-fi druhé kategorie, která se musí pochopitelně potýkat s nízkým rozpočtem. Ale spojit to dohromady? Co to má být za blbost. Jednu hvězdičku za to, že jsem se tu s tímhle stylem setkal poprvé. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Netvařte se tak kysele lidi, bude se béčkařit ;). Tak sem si zase zazářil při pohledu do televizního programu a již jméno Jeffa Speakmana mi bylo zárukou, že se zase něco nasměju. Jenže ono mejlka!! Seriálista a notorický béčkař Worth Keeter zmutoval konspirační slátaninu s příchutí vesmírného pikniku, povícero protkaného otravně nekonečným konverzačním kroužkem zainteresovaných, která pendluje mezi „akcí“ tam nahoře a „konspirací“ tady dole s takovou pravidelností, jako pacient se střevní chřipkou mezi postelí a WC. Hudba dvojice David & Eric Wurst působí nepříjemně a kolíbavá kamera zase absolutně nezáživně, ba spíš nudně. Navíc máte silný pocit (a možná to nebude jen ten pocit), jako by se postavy pohybovaly po jedné a té samé chodbě a procházeli skrz jedny a ty samé dveře. Ona vůbec ta kamera se střihem jsou tady nějaká divná disciplína. Pořád jeden a ten samý záběr na loď v prázdnotě, který zmíněnou nudu jen podtrhuje, jako zpruděný učitel dotěrnému Pepíčkovi kuli v žákajdě. Tohle není mizerná záležitost z pohledu markantních chyb, protože tu na speciální efekty téměř absentují, aby si na nich nevytloukli zuby (ovšem když už jim nějakej přeci jen ulítne, pak ten průjem stojí za to), načež ale definitivně zíváte a v bdělém stavu vás tak udržuje jen chrápání agilnějších spáčů. No tak je to odpad, co si budeme namlouvat, protože sci-fi to není, ač to sci-fi býti mělo. A co to teda je?? Nuda, pruda a napětí kulový jako blesk. Škoda, že ten pokus o kombinaci žánrů zůstal jenom u pokusu. [0/10] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dějově to není úplně blbý. Ten příběh je na podobný béčkový kousek úplně v pohodě, ale problém je v tom, že Speakmanovou doménou nikdy nebylo zrovna herectví, ale především jeho neopakovatelný bojový styl. Tady se bohužel Jeff předvede jenom ve dvou bitkách a z toho ta první je úplně trestuhodně v půlce ustřižená. Brent Huff na záporáka je dobrá volba, ale než se stihne nějak projevit, tak ho Jeff (SPOILER) seřeže a vypustí na oběžnou dráhu. Ostatní postavy mi byly vesměs ukradený, takže po zralý úvaze zaokrouhluji svoje původní hodnocení o jednu hvězdu dolů. Pravda je, že Smrtící nabídka byl Jeffův vrchol a pak už to tak slavné nebylo. A ještě upozornění pro distributory a některé hodnotící. To že se nějaký film zčásti odehrává ve vesmíru z něj ještě automaticky nedělá sci-fi... To jenom pro pořádek.45% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Bezohlednost senátora mě zarážela! A taky sobeckost. A taky že obírá lidstvo o energii. Ale když je bezohledný a sobecký, tak čemu se vlastně divím? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prirovnal by som to k Adkinsovke Incoming. Aj tu hlavný hrdina zmätene pobehuje po nejakej vesmírnej stanici a sem tam niekoho zmláti do guličky. Len Speakman namiesto mrštných nôh používa bleskové ruky. Sem tam sa mu podari predviesť nejaký nový chvat, ale už mi ten jeho štýl po pár filmoch pripadá na jedno brdo. Okrem občasných bitiek film nič neponúka. Dej je totálne nezáživný. Postavy o ničom. Speakman tradične nevýrazný a tých pár ďalších povedomých ksichtov tiež nič extra nepredvedie. Film pre hardcore Speakmanových fanúšikov. 2/10. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Veľmi lacné TV B-éčko s kopou nereálnostných klišé, ale s celkom dobrou hudbou a dopozerať sa to nakoniec podarilo. (2,5*) ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Céčkový akční herci to měli na konci 90.let ještě těžší než béčkaři,proto asi Jeff vzal roli v této slepené neakční šarádě. Jediná věc co tu všechno zachraňuje je překvapivě Ray z Dallasu,bez něho by byl snímek totální nutič spánku. ()

Reklama

Reklama