Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu, jehož strhující děj diváka napíná od začátku do konce i při několikátém zhlédnutí, tomuhle filmu dost brzy spadne řetěz a překlene se jen v solidně natočený akční blábol, jehož vyústění vás naprosto nebude zajímat. Herci neskutečně přehrávají, vedou prázdné monology plné patosu a k jejich postavám si divák nevybuduje vůbec žádný vztah. Akce je tu sice požehnaně, ale oproti prvnímu Battle Royale je daleko méně dynamická, a co hůř, není vůbec nápaditá a estetická. Ve stěžejních scénách se navíc tvůrci nechali trochu moc inspirovat filmy Zachraňte vojína Ryana a Buch Cassidy a Sundance Kid, to opisování klasických scén je do očí bijící a skoro připomíná parodii. Jako pokračování dnes již kultovní japonské vyvražďovačky je BR2 úplný krok vedle a špatně splácaný paskvil, jako samostatný film je to jen akční blbina s rádoby politickým přesahem. Zklamání. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

To čo nám ukázal Spielberg v ZACHRÁŇTE VOJAKA RYANA a Scott v ČIERNY JASTRAB ZOSRELENÝ a Moore v ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU nám servírujú aj tu. Nekompromisný boj snímaný pobehujúcou kamerou má značné grády až človeka zamrzí, že ide "len" o pokračovanie (upgrade resp. downgrade) slávneho BR. Sympatické však je, že tvorcovia vedia, s čím pracujú a okamžite sa púšťajú do akcie. A vôbec im nevadí, že majú cez štyridsať študentov - dokážu ich totiž likvidovať po tuctoch a sympaťáci a drsňáci to schytávajú medzi prvými. Postupne však musí tempo zľaviť a opäť sa ukáže jednoduchosť a recyklovanosť - tvorcovia to tentoraz maskujú posolstvom, politikou a kritikou nášho sveta. Japonci dokážu z akčného bijáku umiesiť takmer filozofický a takmer poetický film. BR II stojí za pozretie už len preto, že ktokoľvek iný by ho natočil oveľa horšie... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak předně, koupil jsem to jako luxusní edici 2 DVD za 10 Kč v jednom výprodeji. Řekl jsem si, jednička mi moc nesedla- zkusím to za ty peníze... Závěr? Japonci byli, jsou a bohužel asi čím dál více budou divnej národ. Ať už jsou to žlutý vřískající obludy pikačuové, různý bakugani či tohle... A upřímně, - to mě děsí. Už když jen vidím ty jejich současné (chápej civilní) ohozy a účesy, mám pocit, že koukám na nějakej postapokalyptickej film a vybavuje se mi Šílenej Max.... Oni násilí prostě zbožňují. I když je to tady schovaný za obrovskou kupou keců, Requiem o ničem jiném není. Jistě, někdo může namítnout: Když nemáš rád krev, nekoukej na Saw... Pravda. Kouknul jsem na to jen ze zajímavosti, byl to zkrátka experiment. Teď k obsahu: Od jedničky je zde rozdíl jedině v tom, že studentíci nebojují proti sobě navzájem, ale jsou spárováni a mají dobít ostrov s arciteroristou... Vždy dva mají společně nastavený obojek, takže když to jeden koupí, vybouchne obojek i toho druhého i kdyby mu nic nebylo. Obojky vybuchují i při vychýlení z určeného sektoru. Proč na ostrov poslali nevycvičené studentíky (sice z nejzlobivější třídy) když ostrov s lotrem můžou smáznout raketama nechápu... Ono je tam toho bez logiky víc... Hromada moudrejch keců, kterejm ale nerozumíte podbarvená symfonickou hudbou... děs. Když to náhodou někdo schytá, kolem ustane boj aby se mohl vymluvit, případně strávit poslední výdechy v náručích spolužáků... Bonusové DVD doporučuji nesledovat, uvidíte dojmy japonských herců z natáčení, - §§ vesel駧 oslavy japonských vánoc ! atd... O neumění hrát né některých, ale všech herců se raději rozepisovat nebudu... Za pozornost snad jen stojí natáčení soundtracku Národním orchestrem Varšavy... Pro někoho je možná tahle slátanina kultem. Já v tom vidím rozhodně možnou hrozbu a nevyužitý potenciál. Hrozbu proto, že když to uvidí nějakej nezralej Tódžo (pokud možno z dětství rodičema a učitelema frustrovanej) vezme ákáčko a půjde si to někam s dospělákama v reálu vyřídit... Nevyužitej potenciál proto, že s výbavou, výpravou (ale samozřejmě s jiným scénářem) a triky to mohl být klidně solidní válečným film.... Až zase uvidím někde na tržnici třetí díl, tu pětku hodím žebrákovi do klobouku v metru.... * ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, kde lidský život nemá téměř žádnou hodnotu. Svět kam dospělí posílají své ratolesti pozabíjet se navzájem. Vítejte v Battle Royale II. Začátek dvojky máme trošku svižnější a režisér počítá s tím, že jste s prvním dílem už měly tu čest. Narozdíl od 1. dílu, která byla spíš cool gore vyvražďovačka u dvojky poznáte (asi po 30-ti minutách), že je tady něco trošku jinak a spíš než s hororem máme co dočinění s průměrným akčním infantilním filmem, který si nedokáže udržet napětí a sledovanost. Sledovanost hlavně díky hercům. Ti jednají v krizových situacích ať už hloupě, pošetile a nebo nelogicky. Tím myslím přehnaně ječící děcka. Za 1. jim to nevěříte ani za nic a za 2. vám to trhá uši, protože tomu řevu se už jen podobá tahání kočku za ocas. Jinak co se týče herců tak mi ještě neseděl PSYCHO učitel v trochu elvisovkém stylu. 3* za úctu k prvnímu dílu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního dílu se skoro úplně vytratilo, a to je asi největším mínusem tohoto pokračování. Původní myšlenka psychologického nátlaku na nevinné studenty, kteří pod tíhou okolností jsou nuceni bojovat a zabíjet se mezi sebou vyšuměla do prázdna. Tehdy se roztomilé dívky změnily v krvežíznivé bestie, které neznali slitování a z třídních šprtů vrahové drsňáků. Tentokrát šlo jen o samé střílení, výbuchy, nepřehledné umírání studentů, které jste ani pořádně nerozeznali a mnohdy neumírali po jednom, ale ve skupinách. Další blbostí jsou obojky z výbušninou. Zatímco v jedničce byly spíše na lokalizování jejich pozic, tady se stali nejčastějším způsobem smrti. Nevím na co tam tedy ty děcka posílali, když vybuchovali jeden za druhým jen proto, že byli z někým napojení. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama