Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

draggo 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než předchozí film, ale to není na škodu. Je sice pravda, že mě to nezasáhlo tak jako první díl, ale stále se jedná o velmi dobrý film. Nejslabší částí filmu je přivezení nové várky studentů, jejich vyzbrojení a akce na pláži. Tyhle části působí celkem odfláknutě a rozhodně na mě nezapůsobily tak silně jako ty v prvním díle. Začal jsem si říkat, že to bude jen samoúčelná vyvražďovačka. Akce na pláži mi navíc přišla celkem zmatená a bez potřebného efektu, páč postavy ještě nebyly nijak vyprofilované a nic jsem k nim necítil. Pak ale díkybohu přišla část ve skrýši vzbouřenců, která sice nebyla akční, spíš dialogová, ale o to víc se mi líbila. Opět se objevil ten známý pocit z jedničky, a to že nejde jen o samoúčelnou vyvražďovačku, ale spíše o film s hlubším přesahem a poselstvím. Navíc se konečně objeví nějaké ty sympatické postavy, kterým jsem držel palce až do konce. Následné akce taky působí mnohem líp než ta anonymní na pláži. A film rozhodně nepodporuje teroristy, spíš se podle mě snaží ukázat, že mnohdy bojují za správnou věc, ale jdou na to absolutně nevhodnými prostředky. Za to palec nahoru. /viděno na DVD v DC: 85% a 4*/ ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Místo Takeshiho neskutečně příšernej herec, jehož postava je ještě přiblblejší. Místo originálity strašně pitomá zápletka. Mizerní herci jsou nahrazeni ještě horšími. Jen akční scény jsou natočené líp, ale ke konci film nudí už i při nich. Jediné, co mě nakonec pobavilo, bylo to, že tady naprosto chyběla soudnost a na konci se film tvářil jako ten nejúchvatnější film, jaký kdy vznikl. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce to na mě nezabralo - akce je až příliš a chvílemi naopak zcela ustoupí nekonečným (byť často ne úplně špatným) dialogům. Zběsile nahuštěné vizuální orgie mě dnes už příliš nevytrhnou a v důsledku toho všeho člověk poněkud otupí (stopáž přece jen není krátká). Po obsahové stránce zůstávám poněkud dezorientován, ale asi by to zasloužilo ještě jeden pokus (do kterého se mi však příliš nechce), možná by hvězda přibyla. Co ovšem nemohu prominout, je nekonečné omílání scény (tolik populární v BR1) s explodujícími obojky, která se tím stává sebeparodickou a vykastrovanou.. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tento film mě velice silně dostal svým jednoznačně správným a hlavně nevybíravě tvrdým poselstvím. Battle Royale 2 je podle mě daleko silnější a hlavně vyhraněnější než první díl a to právě díky svému nezakrývanému protiamerickému a v podstatě i protikapitalistickému postoji a to je jedině dobře. Po filmové stránce by se pár věcí zlepšit dalo, ale celkově se jedná o velice kvalitně natočený snímek s dokonale zpracovanou akcí a neskutečně silnou atmosférou. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to pakárna, ale první půlka zábavná, bavilo mě jak okatě (a zkušeně) to vykrádá klasické scény ze slavných akčních filmů. Ale pak příběh skončí a začnou dlouhé monology o plačících dětech, vzpomínky na rodinu a vůbec to začne být hrozně "dojemný" nebo co, a už se na to skoro nedá dál dívat. Ta délka je bolest, akční braky by měly mít hodinu a půl, ne dvě a čtvrt. Ale ideologicky je to vlastně dost zajímavé - není moc filmů které by otevřeně obhajovaly terorismus, hlásaly antiamerikanismus, a ještě měly koule na to přímo odkazovat na 9/11 a pak zasadit poetický epilog se spokojeným odjezdem do západu slunce rovnou někam do Afghánistánu za bratry ve zbrani. Skoro se mi až chce říct že kdyby to nebyla blbost které si nikdo nevšiml, tak to v US zakážou :)) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)

Reklama

Reklama