Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

stub 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce to na mě nezabralo - akce je až příliš a chvílemi naopak zcela ustoupí nekonečným (byť často ne úplně špatným) dialogům. Zběsile nahuštěné vizuální orgie mě dnes už příliš nevytrhnou a v důsledku toho všeho člověk poněkud otupí (stopáž přece jen není krátká). Po obsahové stránce zůstávám poněkud dezorientován, ale asi by to zasloužilo ještě jeden pokus (do kterého se mi však příliš nechce), možná by hvězda přibyla. Co ovšem nemohu prominout, je nekonečné omílání scény (tolik populární v BR1) s explodujícími obojky, která se tím stává sebeparodickou a vykastrovanou.. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

10% - Tak tohle byl blábol. Velké zklamání. Celý film jsem čekal, kdy to začne být o něčem, ale ono nic. Když dva hlavní ubožáci vyběhli z tunelu do světla s válečným pokřikem, čekal jsem konec alla Butch Cassidy and Sundance Kid, coby vysvobození a snahu o důstojný konec tohoto filmového omylu... Nebudu spoilovat, dál nepíšu. BR2 je jeden z nejzpackanějších filmů, co jsem kdy viděl, a paralelu s prvním dílem v něm radši nehledám. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Cameronovi Vetřelci i tento film by si zasloužil podtitul: "Tentokrát je to válka“. Saving Private Ryan, Black Hawk Down a první BR dohromady. Akčně-válečné scény jsou spolu s patosem dovedeny do (snesitelného) extrému. Velmi nekompromisní (krve je spousta, mrtvých ještě mnohem víc) a velmi zábavná (ve stylu: "pořád se něco děje“) podívaná a celkově hodně solidní pokračování s minimálně dvěma božskými scénami (pád "dvojčat“ a vylodění). 80 % ()

emo 

všechny recenze uživatele

Smiešne a zbytočné pokračovanie BR s ďalšou pseudo-myšlienkou... Nasmial som sa poriadne, tak aspoň to je plus... Je tu viac akcie, ktorá je však až na zaplakanie neoriginálna a doslova kopíruje scény z Ryana, Skaly, Obojku, Running Mana a bohvie čoho ešte. Najväčšia katastrofa sú však dialógy, ktorých je tu bohužiaľ požehnane. Pozrite si to, aby ste nemali pocit,že vám niečo dôležité ušlo... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že to nie je také ako jednotka. Stáva sa z toho propaganda a všetko začína byť na príbehu účelové. Ale kupodivu to stále baví. Film už nie je taký elegantný a dych berúci ako jednotka ale veľmi zaujímavým spôsobom stavia prvú časť do diskurzu a kontradikcie. Dá sa o tom diskutovať poriadne dlho ( ak je na stole správne pitie a snack), a takých filmov( ktoré nedosahujú kvalitu originálu, ale rozpráva sa o nich) nie je veľa. Myslím, že by si séria zaslúžila lepšie pokračovanie alebo finále. Ale mimo toho, to stále prinieslo v prelomových rokoch myšlienky a postavy, ktoré by dnes vďaka PC až tak hladko nefungovali. Pozerateľný priemer. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)

Reklama

Reklama