Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Ano, už i u Koženýhoxichta si řekly, co takhle udělat legacy sequel, kde se Motorovka a přeživší holčina z originálu utkají po letech? Jako by to kur*a někoho zajímalo u 50 let starého artového hororu. No a výsledek je nuda k p*srání, která je děsivá asi jako pampeliška. Stačí se jen podívat na to. jak směšně vypadá tentokrát leatherfacova maska, což by možná schovali kvalitní práci s kamerou a osvětlením. Bohužel nic takového tu nenajdete. Do toho nějakého genia napadlo nevkusně spojit Texaský masakr s tématy ,jako je střelba ve škole. Ve výsledku je celý film více komedií než hororem a to díky naprosto stupidnímu provedení, proč Koženýxicht znovu vraždí a jak utekl policii. Hlavní postavy jsou naprosto sympatické, otravné a hlavně se chovají jako po lobotomii. Kdyby měla aspoň jedna z těch postav IQ větší než ovce, tak umře možná jeden člověk. K tomu je tu naprosto trapné setkání tváří v tvář, nesmrtelný Leatherface, který když zrovna nevykryje výstřel brokovnicí motorovkou, tak pro něj střelný rány nejsou žádnou hrozbou. Upřímně, kdyby mě stupidní situace, rozhodnutí a chováním postav, nezpůsobovali mentální bolest, tak by šlo aspoň o fajn komedii. Ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem si neužil pár momentů, jako řezání motorovky pod podlahu a nebo vyvraždění autobusu, kde si trapným způsobem dělají srandu ze sociálních sítí. Navíc film má aspoň pár nápaditých záběrů a nějaký styl. Avšak člověk nemůže lehce tento film nemilovat skrze ten geniální konec! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých kamarátov vyrazí do malého texaského mestečka Harlow. Po krátkej chvíli ale prichádzajú do kontaktu s legendárnym vrahom prezývaným Leatherface. - Máličko lepšie, než som čakal, ale bol by som spokojnejší, keby to vzniklo ako samostatný slasher. Využiť pôvodný film kvôli cca trom scénam je podla mňa úplne odveci, ale v dnešnej dobe sa vela kreativity od hororových tvorcov očakávať nedá. Krvavé scény sú pôsobivé a bodycount je slušný, pričom scéna v autobuse, na ktorú mi tvorcovia robili chute takmer polovicu stopáže, je vrcholom celého filmu. Ešte by som vytkol to, že sa väčšina krvavých scén odohráva v noci, čo je dosť škoda, pretože práve to odporné horko a dusno uprostred letného dňa pomáhajú v pôvodnom filme vytvárať nepríjemnú atmosféru. Inak ale v pohode, hlavne kvôli stopáži, počas ktorej to ani nestihne diváka začať nudiť. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi bych si přál být u toho, když se vymýšlel scénář k tomuto hororovému "skvostu". Kluci zřejmě zkusili zapít kýbl lysohlávek žejdlíkem ředidla a okeny. Jinak je zhola nemožné stvořit něco, co nedává ani tu nejmenší špetku smyslu. Že se v hororech jednotlivé postavy chovají jak naprostí dementi, kteří si v každé situaci zvolí tu nejvíce dementní možnost - to už je takový zažitý trend. Zde se tohle ovšem podařilo posunout na zcela novou a dosud nepoznanou úroveň. Jedna scéna za tisíc slov. Představte si, že po souhře divných událostí sedíte konečně v bezpečí autobusu a odjíždíte z místa činu pryč. Bez jakéhokoli náznaku sebemenšího důvodu autobusák autobus zastaví, otevře dveře a vyběhne ven, načež ho vrah zabije a získá vstup do autobusu. Pokud má pro tuto scénu kdokoli racionální vysvětlení, nechť se mi ozve do pošty. Z podobně smysl nedávajících nesmyslů je poslepován v podstatě celý den. Samozřejmě jsme na Netflixu, takže bylo třeba vyhovět všem kulturním a rasovým směrnicím, takže zde nechybí gayové, lesby, negři, feministky a zkrátka žádná zdegenerovaná verbež tohoto typu. Je tedy velmi uspokojivé sledovat jejich masakrování. Vrah zde tedy snad poprvé v celé sérii přebírá roli dobra, kterému zkrátka každý rozumný divák musí fandit. Trošku se snímek minul účinkem, ale alespoň to pobavilo. [66 %] ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ja zírám, na [Netflixu] se vážně objevil povedený sequel slasherové legendy. Vůbec nevím, odkud se tenhle režisér vzal, ale rozhodně se vyzná, a dal bych mu toho teď na starosti mnohem, mnohem víc! Moc fajn hororová lahůdka! Párty v autobusu aspiruje už zkraje letošního filmového roku na vítěze v kategorii "scéna, kterou bych chtěl zažít". ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Just another snaha natočiť novú verziu klasiky, ktorá reaguje na súčasné témy (práca s konceptom final girl, odkazy na Black Lives Matter), ktoré ale v konečnom dôsledku uchopuje veľmi povrchne ako aktuálne trendy a práve na túto trendovosť dopláca. Spolu s tým si nesie také tie klasické neduhy nekonečných remakových sérií (jedným slovom - je to dosť hlúpe). Viac než odkaz na roky 70te je to zacyklený odkaz na 2000ckovú vlnu torture porn filmov. Aj tá snaha o politický podtón vyznieva veľmi v neprospech celého filmu - decká z moderného amerického mesta prídu robiť poriadky do zabudnutého texaského zapadákova. Žánrové stereotypy sa dajú zniesť, dokonca pri správnom uchopení vedia byť aj fajn, ale tak tristne necitlivé uchopenie stereotypov sociálnych (aj s odkazom hixploatačnej kinematografie, postavenej na priepastnej dualite mesto-vidiek sa dá a malo by sa v súčasnosti narábať tvorivo - a komické hýkanie nad konfederačnou vlajkou veru nestačí) je veru na pováženie... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)
  • Tvůrci uvedli, že upřednostnili praktické gore efekty namísto těch digitálních – chtěli totiž, aby se film z hlediska technického zpracování co nejvíce podobal originálu z roku 1974. (fiLLthe3DD)
  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama