Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný zvlášť velký ctitel původního filmu, zato jsem se ale nejspíš stal ctitelem tohoto. Ano, tvůrci opisovali od nového Halloweenu, jak mohli, nicméně výsledek není vůbec k zahození a jedinou slabinu vidím v tom, že Olwen Fouéré prostě není Jamie Lee Curtis. Je to zkrátka víc než solidní, nekompromisní podívaná, která nabídne spoustu skvělých žánrových scén i předtím, než poprvé zaječí motorovka a než v autobusu dojde k něčemu TAK velkému, že "masakr" v názvu ale vůbec nepřehání. I když film zkrátka jede v osvědčených kolejích, je to skvělá jízda. A ten závěr, proboha, ten závěr! ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Už to neni co to bejvalo a příběh byl otravná nuda. Gore bylo skvělý, pěkně nechutně krvavý, nejvíc mě zklamala délka filmu. Mohlo to bejt kurva delší do prdele :D Ale ten konec jsem nečekal, ten byl dobrej, protože to byla totální píča. Vlastně všechny postavy stály za hovno :D Já jako fanoušek gore a postavy Leatherface musim dát čtyři. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Proč natočit další sequel, prequel, restart, remake, nebo co to vlastně je, filmu který si už skoro nikdo nepamatuje. Nevím, každopádně nový texaský masakr není ani zdaleka tak povedeným filmem, jako nedávné pokračování Halloweenu, ale nudnou sračkou s nesympatickými hrdiny, kterým přejete tu nejhorší možnou smrt. Řemeslně překvapivě slušné a krvavé scény působí příjemně drsně a opravdu krvavě, ale koho to zajímá. Nuda, bez napětí a ani to násilí nebaví (snad jen autobus je mírnou satisfakcí). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za tie "jednotky a dvojky" by sa mohol "Leatherface" s podaktorými trošku "vyhrať". Netflix solídne naplnil očakávania, pričom mimoriadne pozitívne hodnotím najmä maličký, dejový twist. Predaj takmer rozpadnutých, historických barákov, totiž priláka nejedného "dobráka", ktorý je potenciálnou mŕtvolou, a teda dáva pomerne veľký potenciál či priestor na realizáciu násilia. Ono sa síce nedá tvrdiť, že by šlo o totálny gore fest, no tých scén je rozhodne viac, ako v prípade iných "hixplo-jďákov". Bolo milé opäť ťa stretnúť, Ty "malá" mrška s motorovkou ❤️❤️❤️ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých kamarátov vyrazí do malého texaského mestečka Harlow. Po krátkej chvíli ale prichádzajú do kontaktu s legendárnym vrahom prezývaným Leatherface. - Máličko lepšie, než som čakal, ale bol by som spokojnejší, keby to vzniklo ako samostatný slasher. Využiť pôvodný film kvôli cca trom scénam je podla mňa úplne odveci, ale v dnešnej dobe sa vela kreativity od hororových tvorcov očakávať nedá. Krvavé scény sú pôsobivé a bodycount je slušný, pričom scéna v autobuse, na ktorú mi tvorcovia robili chute takmer polovicu stopáže, je vrcholom celého filmu. Ešte by som vytkol to, že sa väčšina krvavých scén odohráva v noci, čo je dosť škoda, pretože práve to odporné horko a dusno uprostred letného dňa pomáhajú v pôvodnom filme vytvárať nepríjemnú atmosféru. Inak ale v pohode, hlavne kvôli stopáži, počas ktorej to ani nestihne diváka začať nudiť. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)
  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)
  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama