Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Už to neni co to bejvalo a příběh byl otravná nuda. Gore bylo skvělý, pěkně nechutně krvavý, nejvíc mě zklamala délka filmu. Mohlo to bejt kurva delší do prdele :D Ale ten konec jsem nečekal, ten byl dobrej, protože to byla totální píča. Vlastně všechny postavy stály za hovno :D Já jako fanoušek gore a postavy Leatherface musim dát čtyři. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to zase bolo? Okej, vyzerá to profesionálnejšie ako predošlé dve časti, ale scenár je čistý autopilot, postavy nemajú žiadnu hĺbku a správajú sa ako idioti, napriek tomu, že sa to má vracať k pôvodnému filmu (to ostatne robil aj diel z roku 2013), to nijako významne neprehlbuje mytológiu, ide tu len o to rýchlo zasadiť Leatherfacea do prostredia, kde vynikne jeho motorová píla a ten synthwave počas záverečných titulkov bol čo zač? Opäť raz musím vyjadriť počudovanie, že niekto stále nakrúca nové a nové diely Texaského masakru, pričom z pokračovaní dobrý bol len jeden diel (trojka) a skutočne komerčne úspešný tiež len jeden (remake). Čo by som si dal, to by bola osemdielna HBO dramatická (!) miniséria, ktorá by mapovala degeneráciu rodiny naprieč desaťročiami, niekedy od hospodárskej krízy po masaker v roku 1973. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nebyl mou oblíbenou zrůdou a Svaté Trojici Myers-Krueger-Voorhees se vždycky bude dívat na záda, ale nemůžu říct, že by mě tady nepotěšil. Láme ruce, řeže hlavy, kuchá, mlátí a vůbec dává všem mimoňům ze severu najevo, že v Texasu platí staré jižanské hodnoty. Navíc všechno se to odehrává v opuštěném skoro až westernovém městečku a kolikrát jsem si říkal, jestli zpoza rohu nevykoukne Wyatt Earp, aby to do magora s pilou našil. Samozřejmě nějaké ty mouchy to má a zejména v závěru, kdy to měl Leatherface de facto spočítané a přesto to nepochopitelně přežil, jsem si málem ukroutil hlavu, ale úplný konec to plně vyvážil. Líbilo a hodnocení (46%) moc nechápu. Sakra je to o chlapovi, co krosí lidi motorovou pilou a přesně to dělá, tak co ku*va chcete? 80% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem přítelkyní říkal, že je zajímavé, jak se některé hororové série točí už prakticky několik desetiletí, pořád recyklují a stále nacházejí své diváky. A já mezi ně patřím, i když se mi nějaké zpracování nebo nějaký díl nelíbí, tak jsem stejně zvědavý na to nejnovější zpracování. Tentokrát úplně nadšený nejsem. Sice oceňuji rukopis současného světa, nicméně příběh je absolutně slaboduchý. A mužský divák byl vždy zvyklý na výraznou ženskou postavu s notnou dávkou půvabu, což tady zatraceně schází. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo očekával masakr, nemohl být zklamán! Jakmile dojde k první gore scéně - zlomení ruky a následnému ubodání, snímek se hezky začne rozjíždět. Slunečnice odkvetly a Leatherface za doprovodu bouřkových mračen spěchá do městečka nastartovat pilu. Uvítal jsem, že palčivé slunce nahradily blesky a vydatný déšť. A noc. Vše dostalo ty pravé modročerné stíny, v nichž se krev barví do černa. Scéna v autobuse je samozřejmě parádní, dojde i na střeva ven, a pobaví černohumorná scénka s mobilními telefony a palci se srdíčky. Napětím nešetří scény pronásledování, kdy se pila zakusuje do podlahy, řeže trámy i trubky a nebohá oběť se snaží dostat z pasti ven. A líbily se mi i malé vizuální připomínky původního filmu, jako je třeba prádlo na šňůře vzdouvající se ve větru. Závěr zřejmě definitivně zařadil Leatherface mezi nesmrtelné postavy, které nelze zničit, jakými jsou Jason a Michael. Kdo by snad čekal intelektuální zábavu nebo ho děsí slovo Netflix, nechť zvolí zcela jiný film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)
  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama