Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to zase bolo? Okej, vyzerá to profesionálnejšie ako predošlé dve časti, ale scenár je čistý autopilot, postavy nemajú žiadnu hĺbku a správajú sa ako idioti, napriek tomu, že sa to má vracať k pôvodnému filmu (to ostatne robil aj diel z roku 2013), to nijako významne neprehlbuje mytológiu, ide tu len o to rýchlo zasadiť Leatherfacea do prostredia, kde vynikne jeho motorová píla a ten synthwave počas záverečných titulkov bol čo zač? Opäť raz musím vyjadriť počudovanie, že niekto stále nakrúca nové a nové diely Texaského masakru, pričom z pokračovaní dobrý bol len jeden diel (trojka) a skutočne komerčne úspešný tiež len jeden (remake). Čo by som si dal, to by bola osemdielna HBO dramatická (!) miniséria, ktorá by mapovala degeneráciu rodiny naprieč desaťročiami, niekedy od hospodárskej krízy po masaker v roku 1973. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sériu texaský masaker fakt môžem a okrem amatérskej hviezdne obsadenej časti z 1994 pod 3* nejdem. Takže nový masaker poteší hlavne nekompromisným Leatherfaceom ktorý sa tu s tým naozaj nesere a likviduje obete s fatalitkami ktoré stoja za to a nedal mi nespomenúť na časy keď som ako teenager potajomky na satelite v noci sledoval časti piatka 13teho a tešil sa na trikovú vynaliezavosť úmrtí. Takže v rámci série sme sa dostali k poriadnemu bodycountu a nápaditej likvidácii. Okrem toho dej nie je nič moc a veľmi to tu nemá kto ťahať, no z letargie celkom výrazne vytrhávali prekvapivé konania postáv od ktorých sa v rámci série očakávalo niečo iné, takže aj toto snaženie sa vybehnúť zo zebehnutých koľají tu fungovalo. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo očekával masakr, nemohl být zklamán! Jakmile dojde k první gore scéně - zlomení ruky a následnému ubodání, snímek se hezky začne rozjíždět. Slunečnice odkvetly a Leatherface za doprovodu bouřkových mračen spěchá do městečka nastartovat pilu. Uvítal jsem, že palčivé slunce nahradily blesky a vydatný déšť. A noc. Vše dostalo ty pravé modročerné stíny, v nichž se krev barví do černa. Scéna v autobuse je samozřejmě parádní, dojde i na střeva ven, a pobaví černohumorná scénka s mobilními telefony a palci se srdíčky. Napětím nešetří scény pronásledování, kdy se pila zakusuje do podlahy, řeže trámy i trubky a nebohá oběť se snaží dostat z pasti ven. A líbily se mi i malé vizuální připomínky původního filmu, jako je třeba prádlo na šňůře vzdouvající se ve větru. Závěr zřejmě definitivně zařadil Leatherface mezi nesmrtelné postavy, které nelze zničit, jakými jsou Jason a Michael. Kdo by snad čekal intelektuální zábavu nebo ho děsí slovo Netflix, nechť zvolí zcela jiný film. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se těšil, ale tohle fakt ne, buď restart a nebo konec. Člověk musí neskutečně pospojovat všechny díly, a pak dostanu takový krvavý nepovedený příběh. Řezba mi přišla až nesmyslná, příběh hodně ale hodně slabý, a konec to malém pokazil totálně. Po autonehodě to šlo pomalu a pěkně do kytek. Škoda takový film má jméno na svém příběhu a tady tímhle se celkem hodně kazí jeho pověst. Pokud budoucnost chystá další, tak buď radši ne nebo hodně ale hodně napravit. Škoda krvavé skutečnosti. Slabá trojka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Už ani neviem koľký film o tomto zabijakovi v poradí to je, ale viem, že to nadväzuje na pôvodný diel z roku 1974, ktorý som nevidel. Videl som iba filmy s roku 2003 a jeho prequel Beginning z roku 2006. A vôbec neboli zlé. Vlastne to boli oproti tomuto špičkové horory. Na druhu stranu, nie je potrebné vidieť pôvodný film, všetko podstatné, čo sa stalo sa dozvieme hneď v úvode. A keď už spomínam úvod, tak ten tu bol asi najlepší, pretože hneď ako začne Leatherface zabíjať, režisér spláchne logiku do hajzlu. Je tu hromada vrcholne debilných scén, no vrcholom je scéna, kde jediná preživšia s pôvodného filmu naklusá s brokadou v ruke a ide vyrovnať skóre a pomstiť smrť svojich kamarátov. Samozrejme ho ma úplne na podnose, ale namiesto toho ho nechá odisť aj s motorovkou, aby ju potom mohol zabiť. O ďalšej totálne debilnej scéne, kde sestra nejde zachrániť sestru, ale zoberie brokovnicu a ide na férovku proti hlavnému bosovi ako v pc hre je tiež totálny výsmech. A to, že Leatherface si spravil potápačsky kurz alebo, že s čaptavými behom všetkých dobehne, alebo že zapne nesmrteľnosť tiež nebudem komentovať. Jasné, takýto zloduši predsa vždy musia prežiť. Prežil to minulý rok aj Michael Myers. A keď už spomínam ikonu s Halloweenu, tak tvorcovia sa výrazne inšpirovali Halloweenom s roku 2018. Tiež tu máme hlavnú postavu, ktorá sa na staré koledná ide pomstiť, no zatiaľ čo Halloween ponúkol solídne napínavý krvák, tu sme sa dočkali iba pár debilne pekne vyzerajúcich krvavých scén. Veľké plus je, že je to krátke a celkom rýchlo to plynie, keďže príbeh to nemá vlastne žiadny a jedná sa o štandardný slasher. Záver je totálny výsmech, ktorý sa mi ani nechce komentovať. Už tomu chýba iba scéna za titulkami, kde by sa Leatherface vrátil domov. Počkať, za  titulkami táto scéna vlastne je! 25% - 1* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)
  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)
  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama