Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat, že dědek Leatherface je v neskutečný formě a na gore scény je film celkem výživnej. Místy se povedl i hudební doprovod. Tím ale výčet pozitiv filmu končí. Příběhově je to absolutně nezáživný. Vše ještě umocňuje obsazení ústřední čtveřice, který je doslova otřesný. Černoch mi ani tak nevadil, bloncka byla divná a buchta s květákem na hlavě a její pošahaná ségra byli doslova na zabití. A aby toho nebylo ještě málo tak vše korunuje bába, která má s Leatherfacem nevyřízený účty z minulosti. Babka působí podobně trapně jako J. L. Curtis v posledním Halloweenu. Jedinej komu šlo v tomhle filmu fandit byl tak jenom Leatherface.  Takže když to shrnu tak po gore stránce mě film celkem uspokojil ale víc jak 2 hvězdy stejně dát nemůžu poněvadž když nebyl na scéně dědek Leatherface tak to byla ubíjející nuda.  Leatherface z roku 2017 mě oslovil daleko víc. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Ano, už i u Koženýhoxichta si řekly, co takhle udělat legacy sequel, kde se Motorovka a přeživší holčina z originálu utkají po letech? Jako by to kur*a někoho zajímalo u 50 let starého artového hororu. No a výsledek je nuda k p*srání, která je děsivá asi jako pampeliška. Stačí se jen podívat na to. jak směšně vypadá tentokrát leatherfacova maska, což by možná schovali kvalitní práci s kamerou a osvětlením. Bohužel nic takového tu nenajdete. Do toho nějakého genia napadlo nevkusně spojit Texaský masakr s tématy ,jako je střelba ve škole. Ve výsledku je celý film více komedií než hororem a to díky naprosto stupidnímu provedení, proč Koženýxicht znovu vraždí a jak utekl policii. Hlavní postavy jsou naprosto sympatické, otravné a hlavně se chovají jako po lobotomii. Kdyby měla aspoň jedna z těch postav IQ větší než ovce, tak umře možná jeden člověk. K tomu je tu naprosto trapné setkání tváří v tvář, nesmrtelný Leatherface, který když zrovna nevykryje výstřel brokovnicí motorovkou, tak pro něj střelný rány nejsou žádnou hrozbou. Upřímně, kdyby mě stupidní situace, rozhodnutí a chováním postav, nezpůsobovali mentální bolest, tak by šlo aspoň o fajn komedii. Ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem si neužil pár momentů, jako řezání motorovky pod podlahu a nebo vyvraždění autobusu, kde si trapným způsobem dělají srandu ze sociálních sítí. Navíc film má aspoň pár nápaditých záběrů a nějaký styl. Avšak člověk nemůže lehce tento film nemilovat skrze ten geniální konec! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi pôjdem proti prúdu mnohých mojich obľúbených komentátorov (recenzentov) na CSFD, ale musím byť úprimný. Mne "Texas Chainsaw Massacre" dokopy len neskutočne liezlo na nervy svojou neschopnosťou priniesť niečo, čo by bolo zaujímavé. Až na pár výnimiek, ktoré si tu spomenieme. Myslím si, že scénka v autobuse vie byť poriadny masaker a niektoré scénky skutočne vyzerajú poriadne graficky. Takže ak už nič iné, tak sa aspoň reálne dočkáme aj skutočného masakru. Istým spôsobom sa dá povedať, že som celkom bol okey s našimi dvomi sestrami (hoci nebudeme si to zastierať, je nám úplne jasné, že to budú posledné dve preživšie úplne od začiatku... ak ste o tomto pochybovali, tak fakt neviem čo povedať)... to puto celkom fungovalo a veril som im to. Dokonca si myslím, že miestami bola Melody aj celkom chytrá. Ale to neznamená, že by neurobila tiež niekoľko sprostých rozhodnutí. No potom sú tu tie veci, ktoré mi liezli fakt na nervy. V prvom rade, sú tu minimálne 3 postavy, ktoré z nejakého dôvodu po smrteľných zraneniach na chvíľu vstanú z mŕtvych, aby mohli ešte nejakým spôsobom sa vrátiť do deja. A absolútne to nefunguje. Príbeh je predvídateľný od A do Zet. Viete presne čo sa stane, viete kto umrie... dokonca viete aj odhadnúť kedy postavy začnú umierať a podobne. Nechápem aj logiku niektorých postáv. Vysvetlí mi napríklad niekto prečo Catherine, keď sa jej podarilo dostať od Leatherface-a preč a mala možnosť použiť dvere, tak ide riešiť otváranie okna? Prečo? A rovnako ma aj štve, že rovnako ako v "Halloween Killsje aj Leatherface v tomto filme zase zloduchom, ktorého tvorcovia očividne chceli mať nesmrteľného. Štve ma to. Úprimne ma to štve. Film mohol skončiť o 30 sekúnd skôr, a nebol by som z neho tak frustrovaný ako som na konci bol. Lebo minimálne by to konečne prinieslo niečo zaujímavé a neočakávané. Takto... je to proste staré. Neviem čo už povedať, tento film je proste mizerný. Nebavilo ma to sledovať, tie klišé ma neskutočne vytáčali a hoci po grafickej stránke vie film ukázať slušnú dávku násilia a silné vraždy, nezakryje to všetky tie negatíva okolo. Proste... nie. Hodnotenie: D ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to neurazilo. Na to, jak to byla problémová produkce, a že po dlouhém tichu zakotvila na Netflixu místo aby zamířila do kin, je nový přírůstek do Leatherface série poměrně fajn (určitě lepší než poslední dva, možná tři filmy). Kvituju krátkou stopáž a výživné gore scény. Zamrzí nevyužití Sally z originálního filmu (ta je tu jen proto, že legacy sequely jsou teď moderní, a svou příležitost na zadostiučinění po letech teda dost prosere) a plochost ostatních postav. Ty občas mluví, jen aby mluvili (v jedné scéně Melody naléhá "Lilo, uteč, nechej mě tady", aby hned ve scéně navazující volala "Lilo, pomoz mi!"). Samozřejmě lepší to být mohlo milionkrát, ale pokud to budu brát jako slasherovou jednohubku, nemám moc důvodů si stěžovat (zvlášť třeba v porovnání s posledním návratem ikonické hororové postavy, ambicióznějším Halloween Kills). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo očekával masakr, nemohl být zklamán! Jakmile dojde k první gore scéně - zlomení ruky a následnému ubodání, snímek se hezky začne rozjíždět. Slunečnice odkvetly a Leatherface za doprovodu bouřkových mračen spěchá do městečka nastartovat pilu. Uvítal jsem, že palčivé slunce nahradily blesky a vydatný déšť. A noc. Vše dostalo ty pravé modročerné stíny, v nichž se krev barví do černa. Scéna v autobuse je samozřejmě parádní, dojde i na střeva ven, a pobaví černohumorná scénka s mobilními telefony a palci se srdíčky. Napětím nešetří scény pronásledování, kdy se pila zakusuje do podlahy, řeže trámy i trubky a nebohá oběť se snaží dostat z pasti ven. A líbily se mi i malé vizuální připomínky původního filmu, jako je třeba prádlo na šňůře vzdouvající se ve větru. Závěr zřejmě definitivně zařadil Leatherface mezi nesmrtelné postavy, které nelze zničit, jakými jsou Jason a Michael. Kdo by snad čekal intelektuální zábavu nebo ho děsí slovo Netflix, nechť zvolí zcela jiný film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)
  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama