Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

50 let trvalo, aby Texaský masakr konečně obstál svého názvu.Z mého pohledu naprostá euforie a návrat 15 let zpět do doby kdy vznikaly pecky jako Haute Tension, Hranice smrti, Martyrs, Hills have Eyes apod. Explo/Hixplo je subžánr, který už pomalu v hororech mizí, ale tenhle comeback po snad 5 letech k žánru, který miluji naprosto vítám s otevřenou náručí.Kdo je pravý gore hound a má rád pořádnou chlapskou řežbu, tak nevěřím, že se při sledování neusmíval od ucha k uchu štěstím a radostí. LGBT komunita, intelektuální pozérové, vlhké teenky a nerdi omdlévající při první vraždě budou samozřejmě frfňat. protože po opětovném zhlédnutí Fathera jim na Netflixu automaticky načetl nejsledovanější film týdne a v domnění, že dostanou slow burn drama z Texasu o hnusném chlapovi prodávající motorovky v zapadlém krámě na konci města, chlastající pivo při západu slunce, při kterém bude vyslovovat filosofické úvahy o zániku světa a řešil každodenní dospělé překážky. Do toho se samozřejmě dozví, že má rakovinu a začínajícího Alzheimera a tudiž se nemůže nadále starat o své dva syny- autisty, tak všichni ti byli krutě vyvedeni z omylu, když se dozvěděli, že tohle nebude ten pravý film, který si pustí se svými prarodiči. Ták a teď konečně k filmu. Je to nádhernéj film! Excelentní módní přehlídka gore scén s bodycountem tak vysokým, že by si dokázal vytřít prdel s jakýmkoliv hororem za posledních 5 let po stránce Gore ( Zdravím Alvarézův Evil Dead) na nic jiného si nevzpomínám. Film má jen krátkých 80 minut a po 20 minutovém úvodu to začne. Leatherface nasadí svou nejvíc creepy masku ve své kariéře a jde to řezat hlava nehlava. Rozmašírované lebky, křupání kostí, mrzačení lidí na desítky způsobů, střeva, useklé hlavy, rozpůlené těla, useknuté končetiny. Kreativita a nápady v zabíjení lidí zde nemá žádné hranice, je to nekompromisní Rko-téměř NC17, což se dneska už prostě nenatáčí a já při sledování úplně OŽIL! Pochválit musím i kameru a hlavně soundtrack ( dojde i na pár jumpscarů a kdykoliv je Leatherface na scéně, tak je to intenzivní, syrové, evil, bezútěšné a chladné. Z postav jde cítit, jak jim vyhasíná život až hmatatelně a scéna v autobuse je už teď instant cult classic, která se za 10 let bude objevovat v různých Youtube videích.Je to hloupé, je to cheesy, postavy jsou nesympatické, ale je to kurva zábavné a tak moc brutální, že všechny tyhle nedostatky odpouštím s úsměvem na tváři. Tohle já můžu a kdo ne, tak dramat máte na skladě pořád dost. PS: Všichni, co dali 4 hvězdy mají mé sympatie a jsou zárukou, že true horror fans havenˇt died yet. Příběh 2/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 5/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8.5/10. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem přítelkyní říkal, že je zajímavé, jak se některé hororové série točí už prakticky několik desetiletí, pořád recyklují a stále nacházejí své diváky. A já mezi ně patřím, i když se mi nějaké zpracování nebo nějaký díl nelíbí, tak jsem stejně zvědavý na to nejnovější zpracování. Tentokrát úplně nadšený nejsem. Sice oceňuji rukopis současného světa, nicméně příběh je absolutně slaboduchý. A mužský divák byl vždy zvyklý na výraznou ženskou postavu s notnou dávkou půvabu, což tady zatraceně schází. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Už ani neviem koľký film o tomto zabijakovi v poradí to je, ale viem, že to nadväzuje na pôvodný diel z roku 1974, ktorý som nevidel. Videl som iba filmy s roku 2003 a jeho prequel Beginning z roku 2006. A vôbec neboli zlé. Vlastne to boli oproti tomuto špičkové horory. Na druhu stranu, nie je potrebné vidieť pôvodný film, všetko podstatné, čo sa stalo sa dozvieme hneď v úvode. A keď už spomínam úvod, tak ten tu bol asi najlepší, pretože hneď ako začne Leatherface zabíjať, režisér spláchne logiku do hajzlu. Je tu hromada vrcholne debilných scén, no vrcholom je scéna, kde jediná preživšia s pôvodného filmu naklusá s brokadou v ruke a ide vyrovnať skóre a pomstiť smrť svojich kamarátov. Samozrejme ho ma úplne na podnose, ale namiesto toho ho nechá odisť aj s motorovkou, aby ju potom mohol zabiť. O ďalšej totálne debilnej scéne, kde sestra nejde zachrániť sestru, ale zoberie brokovnicu a ide na férovku proti hlavnému bosovi ako v pc hre je tiež totálny výsmech. A to, že Leatherface si spravil potápačsky kurz alebo, že s čaptavými behom všetkých dobehne, alebo že zapne nesmrteľnosť tiež nebudem komentovať. Jasné, takýto zloduši predsa vždy musia prežiť. Prežil to minulý rok aj Michael Myers. A keď už spomínam ikonu s Halloweenu, tak tvorcovia sa výrazne inšpirovali Halloweenom s roku 2018. Tiež tu máme hlavnú postavu, ktorá sa na staré koledná ide pomstiť, no zatiaľ čo Halloween ponúkol solídne napínavý krvák, tu sme sa dočkali iba pár debilne pekne vyzerajúcich krvavých scén. Veľké plus je, že je to krátke a celkom rýchlo to plynie, keďže príbeh to nemá vlastne žiadny a jedná sa o štandardný slasher. Záver je totálny výsmech, ktorý sa mi ani nechce komentovať. Už tomu chýba iba scéna za titulkami, kde by sa Leatherface vrátil domov. Počkať, za  titulkami táto scéna vlastne je! 25% - 1* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ja zírám, na [Netflixu] se vážně objevil povedený sequel slasherové legendy. Vůbec nevím, odkud se tenhle režisér vzal, ale rozhodně se vyzná, a dal bych mu toho teď na starosti mnohem, mnohem víc! Moc fajn hororová lahůdka! Párty v autobusu aspiruje už zkraje letošního filmového roku na vítěze v kategorii "scéna, kterou bych chtěl zažít". ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pokus o přímé pokračování originálu (po mnoha letech) s nešťastným castingem a podprůměrným scénářem s jedinou zapamatovatelnou scénou - krvavými jatkami v autobusu. Ta jakoby byla startovací myšlenkou scénáristů, kolem které pak dovymysleli zbylý dějový balast. Režijně tomu jistě šlo pomoct lepší atmosférou místa a zajímavějšími postavami, ale nestalo se. A babička, která se chce coby jediná přeživší z prvního filmu pomstít za trauma z mládí, je takřka k smíchu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)
  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)
  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama