Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

lamps 

všechny recenze uživatele

Už to tady padlo mnohokrát, ale ten scénář je na dva tak mladé lidi prostě nevídaný. Dialogy mezi Mattem Damonem a Robinem Williamsem jsou prostě úžasné, úplně mě strhly a jednodušše jsem jim věřil. Snímek samotný mě sice neoslovil zase tak, jak jsem možná očekával, ale díky nádhernému soundtracku, hereckým výkonům( především Damon) a v neposlední řadě samotné myšlence si alespoň částečné místečko v mém srdci určitě zaslouží. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších tváří na planetě si něco čmárá na tabuli, ale není to Čistá duše. Ani úvodní titulky Simpsonů. Ne, tohle je totiž oceňovaná pecka Guse Van Santa (točil i epizody ze seriálu Boss) z roku 1997 o jednom matematickém géniovi, za kterou si domů nejen Affleck s Damonem odnesli zlatého plešouna. Matt je tu v jedné ze svých životních rolí nezapomenutelný, Robin Williams oscarově září... objevte kouzlo 150.ho nejlepšího snímku na IMDb! ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Další snímek, který jsem musel vidět vícekrát, než jsem si uvědimil, že není jen dobrý, nýbrž přímo výborný a opětovná shlédnutí ho zařadila mezi mé nejoblíbenější filmy vůbec. Z počátku jsem sice výhrady k prvním dvaceti minutám filmu, kdy inteligentní a sečtělý Will zahazuje svoje znalosti jako prací uklízeč, povahou povaleč a rváč, ale tento fungující kontrast je nezbytný pro uvěřitelnost dalšího děje - tedy návštěvy u psychologa. Mům názor, že Američané jsou se svými psychologickými poradnami poněkud trapní a směšní, zde vůbec neplatí, protože Dobrý Will Hunting je první film s "fungujícím" a ne-směšným psychologem (díky, Robine), a proto si ho tak vážím. Tento film mi poskytl i řadu rad do života (myslím to vážně) a to se povede málokterému kousku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psychoterapeutický kýč, plně odpovídající typu rolí Robina Williamse. U srdíčka zahřeje, nás zakřiknuté intelektuály pohladí a řekne že všechno bude dobrý, finále potěší, a nijak zvlášť při sledování nebolí.... sestřelit se to za tohle všechno dá snadno, ale vlastně nakonec, proč ne? Williamsovy scény jsou až na jeden uslzený moment k přežití, kluci v hlavních rolích a jejich scénář své kvality mají, a osobně oceňuji i to že příběh stojí z části na vyšší matematice, byť by jí pro mou potěchu mohlo být poněkud víc. 7/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film rovnako nezrelý ako Damon ako herec, ako Damon ako Will. "Renomovaní" americkí scénaristi majú také čudné pravidlo: "Pokiaľ do pol hodiny chrakterom neveríte, neuveríte im až do konca filmu." Imho je to celkom kravina, ale pri Huntingovi mi to behalo po rozume skoro celý film. Damon (aj s Afflackom) ako scénarista ok a Williams (aj keď nepatrí do mojej topky) vládol každému filmovému políčku, na ktorom sa čoby len mihol. 70% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Natáčelo se v Bostonu a Torontu. (M.B)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. prosince 1997 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)
  • Když se poprvé setkají v pracovně, tak Will (Matt Damon) doporučí Seanovi (Robin Williams), aby si přečetl knihu Howarda Zinna „A People's History of the United States“. Jako malý kluk bydlel Matt Damon vedle Zinna a namluvil knihu pro CD verzi. (don corleone)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama