Reklama

Reklama

VOD (1)

Je bohatý a má ve svém domovském městečku obrovský vliv. Teď ale může o všechno přijít, protože neústupný soudce vyšetřuje záhadnou smrt jeho ženy. (Netflix)

Recenze (9)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dramatický pohled na osudy obyvatel jednoho zapadlého městečka, kde zdejšímu majiteli velké koželužny zavraždí manželku. Poklidná atmosféra se tím narušuje a do města přijíždí vyšetřující soudce, který se zaměři ihned na podnikatele a jeho milenku... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film se mohl vydat dvojí cestou, buďto jako rozpustilá komedie, kdy Stefan sice manipulativně ovládá město, činí tak však s v úvodu naznačenou laskavostí a něhou, v jádru je totiž čestný chlap, který jenom.... asi... zabil svoji starou. Anebo postupem času tíživější cestou, kterou vyznačil Etienne Périer a jeho štáb. I když by mi byla milejší ta první, se skvělým dabingem Ladislava Freje a Soběslava Sejka si film náramně užijete. Film je tu zatím dost podhodnocený (66 % v době psaní jeho prvního komentáře). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Byli by na vás čekali, v případě že byste byl souzen. Měl jste v rukou všechny trumfy...“ Tohle psychologické drama s kriminální zápletkou bylo rozehráno opravdu zajímavě. Ústřední postava působila sice na mě často i sympaticky, i díky silnému charismatu, jaké jí dodává nenuceně, civilně hrající Victor Lanoux, a také díky tomu, že Stéphan, vedoucí majitel továrny, je zde představen jako obyčejný, komunikativní člověk se svými obyčejnými problémy a velmi pozitivním vztahem ke svému městečku, které pozvedává, a jeho občanům. Na druhé straně se však kolem něj od počátku rozplétává podezření z děsivého činu, vyšetřování a konfrontace s komisařem z cizího města i opakované milostné aféry s místní učitelkou zároveň odkrývají jeho druhou tvář v podob muže takticky a cynicky manipulujícího, podvádějícího, zneužívajícího své postavení k osobnímu prospěchu. Ani se nedivím, že film uváděli v době vzniku i v ČSSR, když v jedném z rozehraných dilemat tak varovně ukáže stav kapitalistické společnosti, kde jeden jediný majitel fabriky může za 2 dny rozhodnout o okamžitém propuštění stovek zaměstnanců. A možná je škoda, že dnes již podobný film u nás neopráší, protože poselství má určitě větší hloubku, než jen tu případnou ideologickou, a ze samotného příběhu včetně rozehraných poměrů ve městě, psychologie hlavní postavy nutící v krizové chvíli různě taktizovat či nadčasové ukázky, jak jedinci s vlivným postavením snadno projdou zločinem bez trestu, si nakonec každý divák může odnést to své. Silně ve mě rezonuje závěr, který je v mnohém vysvobozením i zneklidněním současně, skvěle napsané dialogy mezi Stéphanem a komisařem a v neposlední řadě skvělý výkon Victora Lanouxe, do jehož filmografie se po tomhle snímku asi defenitivně ponořím hlouběji. Zážitek během celých dvou hodin! [90%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Precíznosť a dramatická skladba príbehu sú ozdobou tohto filmu. Herecké duo skvelé. Film bežal v našich kinách v roku 1981. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 10.9.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1981) = MARIE FRONKOVÁ (8.1.2015) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Etienne Perier je hodne nezna,my reziser v SK a CZ koncinach, toto je suverenne jeho najlepsi film. Kludnu atmosferu na francuzskom vidieku  narusia necakane udalosti, a .. veci sa davaj udo pohybu. Hlavnym hercom a tahunom je tuna Victor Lanoux /Zaletnik 1976, Utek  1978 a Blazniva dovolena v Evrope 1985/  : 74 % ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Pripomnelo mi to jiny fracouzsky film https://www.csfd.cz/film/39016-muzska-zalezitost/recenze/ se stejnym komentarem ...smutné,moc smutné.. ()

gggggg 

všechny recenze uživatele

Typologicky podobných filmov je veľa a mnoho z nich je lepších. Keby to pozerám večer, tak pri tom zaspím. Dej bol zaujímavo napísaný, ale natočený nudným spôsobom. Škoda mrhania talentu Victora, ktorého solídny výkon bola jediná pozitívna vec na filme. ()

Reklama

Reklama