Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miami, komunita prisťahovalcov z Nigérie. Práve medzi nimi vyčíňa vrah, ktorý s obľubou stína svojim obetiam hlavy. Detektívna dvojica Pete Giullani (Wayne Crawford) a Katherine Hall (Kay Lenz) sa púšťa do pátrania, ktoré je však iné, ako tie, na ktorých sa doposiaľ podieľali. Profesor Juru, pán afrických štúdii a šaman v jednej osobe, im podá šokujúci informáciu – vrahom je africký démon, pred ktorým nešťastníci ušli z Nigérie, no ten si ich našiel aj tu. A skeptickí policajti mu postupne dávajú za pravdu... (beso74)

(více)

Recenze (4)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Smíchat vraždění duchem s voodoo je pěkná hovadina. A ještě k tomu do doby svého natočení, to už je vůbec vrchol! 10% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je tomu už asi osm let, co jsem tento céčkový horor viděl poprvé. Úplně mi vyšuměl z paměti, což jen svědčí o tom, že nejde o nic světoborného. Teď jsem na něj narazil opět a můj obrázek na něho se vůbec nezměnil. Je sice pravda, že jako celek jsem ho tentokrát pobral o něco více, ale pachuť v ústech a zklamání přetrvali nadále. Tvůrčí myšlenka přitom nebyla vůbec špatná, jen to zpracování dost pokulhávalo za nevyužitým potenciálem, který se tu přímo vybízel. To však musím přičíst hlavně na vrub režiséra, který nedokázal během své krátké kariéry natočit nic pořádného. Mix kriminálky, voodoo a duchařiny by mi vůbec nevadil, jen kdybych se dočkal alespoň přijatelné atmosféry, která by mi zabránila, abych u toho usínal nudou. Sice se tu skutečně objeví několik záchvěvů zlepšení (hlavně v prostřední části filmu), ve které se divák dočká několika vražd (i když ve většině případů stejně není nic moc vidět) a dokonce lze zaregistrovat i náznaky napětí, ale jinak se musíme doslova prokousat osobními problémy hlavní dvojice, která zaplňuje valnou většinu zápletky. V některých případech jsem se dokonce i zasmál – zvláště když se detektiv hádá s manželkou a její milenkou, nebo policistka prchá před černochy do vlaku), ale jinak to byla bída. Samotný démon (duch) se tu totiž objeví až na samotném konci. Přitom jeho maska nebyla vůbec špatná. Připomínala mi skřeta z Pána Prstenů. Lovec lebek tak nenaplnil očekávání (pokud tedy vůbec nějaké bylo), je tu k vidění spousta nelogičností a navíc jsem se při jeho sledování i dost nudil. 30% ()

Reklama

Dr.Loomis 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný horor,až na to že jsem se v něm chvílemi strácel. Přišlo mi jak kdyby některé scény do toho filmu vůbec nezapadali. Ale koukat se na to dá. 68% ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Headhunter je béčko jako řemen, které určitě nebude pro každého. Francis Schaeffer (režie) zabrnkal na strunu afrického folklóru, takže jsem okamžitě zbystřil. Bohužel děj zasadil do prostředí Miami, což ale v konečném výsledku na mě působilo spíše jako pozitivum, protože díky tomu se do příběhu dostala postava detektiva Peta Giullaniho (Wayne Crawford), který se z velké části stará o slušnou zábavu. Hlavně mě pobavilo, že ho nechala manželka, protože se z ní stala lesba. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama