Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Příběhy s podobně šíleným dějem mě baví a tady se navíc později ukáže, jaký to mělo důvod a smysl více než uspokojivým koncem. Mezi vším tím bláznivým humorem, se ale objevilo i pár vážnějších témat, která jsou taky provedená dobře a nijak tempo děje nezdržují, právě naopak. Animace byla krásně živá a i když mecha není zrovna můj šálek kávy, tady mě souboje nadchly mnohem víc než jsem čekala (a to jakože fakt hodně). Postavy byly taktéž super a jejich vztahy působily povětšinou i dost reálně. Je to celé velká šílenost, ale tím správným způsobem, v té správné míře tak, aby se člověk nestihl nudit. 8.2/10 ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Bizarny, uleteny, osobity, pohodovy a predovsetkym preexponovany coming of age pribeh. Ako je tomu v CoA zvykom, Naota je "strateny" a najst sa mu pomoze vynimocna zena. Vychovava ho otec stroskotanec, starsi idealizovany brat je odcestovany v USA a nasim hrdinom navyse zmietaju hormony. Pocas siestich epizod si stihne usporiadat vztahy s otcom, kamaratmi aj ex-priatelkou svojho starsieho brata a posunut sa v zivote dalej. Stredoskolacka Mamimi, osamela a s depresiami si urobila z Naota svoju hracku a vidi v nom akusi nahradu za jeho starsieho brata, no jeho postupny vyvoj zasiahne neskor aj ju. Vedlajsia linia zahrna kratke mecha suboje a sci-fi prvky spojene s druhou najdolezitejsou postavou, mimozemstankou Haruko.Ta obracia vsetko v meste naruby a jej prave umysly su odhalene az ku koncu, avsak je to prave ona, ktora najviac ovplyvni Naotu a jeho pohlad na svet. Samozrejme vsetko co spominam, nie je prezentovane tradicionalisticky, ale naopak v naozaj nevsednom kabate, ktory nemusi byt kazdemu po chuti. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný otaku či fanda anime nebo i kdokoliv nesprávný (kdo ví, co jsem vlastně zač), které má jen 6 dílů, podivně vystavěný příběh, ale přece jen příběh, v kterém překvapivě je určitá logika (ale jen určitá), vcelku rozumnou hudbu a těch šest dílů máte za sebou za dva dny (což u mě ovšem neznamená ani plus ani minus)? Odpověď: Džúbun no nana. Překlad: 7/10 ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

První dojmy - WTF, poslední dojmy - WTF :D . Moc jsem to nepochopil, ale u druhého dílu jsem se začal poměrně dost bavit a seriál jsem dojel na jeden zátah. Ještě teď při psaní konentáře se nemůžu přestat, "tlemit" je nejlepší výraz, tomu, co jsem viděl. Nevím co to bylo, ale bylo to téměř dokonalé... Neutuchající tempo, s jakým se na vás valí výtvory občas choré, občas geniální mysli, je pozoruhodné! Tempo je dokonce tak vysoké, že ani nemáte čas se něčemu divit a prostě jen dál nevěřícně sledujete tu jízdu. Čili... skvělé 4*, pátou si nechám na možné druhé zkouknutí ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Nic zvláštního se nestalo, jenom to obyčejné..." Tak přesně tohle není vůbec pravda, protože tohle je vážně dokonale neobvyklé, bláznivé a po všech stránkách originální dílo. Příběh o dospívání, kde se dozvíme, že starší holky jsou pro dvanáctileté kluky prostě hodně velkým oříškem a že láska může být velmi často komplikovaná záležitost... Příběh zasazený do kulis tak bláznivých, že člověk jenom sedí s očima vyvalenýma a čeká co dalšího vyleze Naotovi z hlavy... Příběh s tak skvělým tempem, že mě nenechal ani na minutu vydechnout... Charaktery jsou skvělé, Haruko je prostě dokonalá, Mamimi byla taky fajn a i ta Noatova spolužačka byla zajímavá. Zkrátka takovouhle sbírku naprosto originální a skvělých hrdinek jsem ještě nepotkal a neměl jsem nejmenší problém si je velmi rychle zamilovat. Navíc to dusno, co děvčátka kolem Naota a nejen kolem něj vytvářeli, zkrátka sexuální napětí jak má být! Humor byl skvělý, nečekaný a originální. Hudba byla parádní, takovouhle živou hudbu prostě můžu a tady opravdu skvěle seděla. Zkrátka stalo se toho hodně a já si to parádně užil. 9,4/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • V prvej epizóde Haruka hovorí Naotovi "Taro-kun". Taro je v Japonsku najčastejšie používané meno pre chlapca a je používané pre vlastníkov mena, ktorých meno sme zabudli. (Flipper)
  • Atomsk je názov románu Cordwainera Smitha. (Flipper)

Reklama

Reklama