Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biologický experiment se šváby se vymyká kontrole. Zmutovaní, masožraví a neuvěřitelně hladoví švábi se dávají do pohybu. První v cestě jim stojí malá rybářská vesnička v Nové Anglii. Obyvatelé vesnice budou muset do boje proti švábům dát všechno, aby ochránili svou komunitu. (Chatterer)

Recenze (25)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Teprve nedávno se mi dostal do rukou tento nepříliš známý „zvířecí“ horor, o kterém jsem do té doby neměl ani potuchy a tak jsem uznal za vhodné, že dnes nadešel jeho čas. Jako milovník tohoto subžánru jsem byl pořádně natěšený a Terence H. Winkless mě určitě nezklamal. Klasické béčko nabralo hned od začátku příjemné tempo, takže jsem se pohodlně usadil a následující hodinu a půl si řádně užil. Osobně moc tuto havěť nemusím, ale už jsem viděl ledasco a tak jsem byl připravený i na možné ohrnutí nosem nad nabídnutou show. Předem bych chtěl však varovat všechny ochránce zvířat, že na tento film by se určitě dívat neměli. Tvůrci totiž rozhodně nejednali v rukavičkách a tak tu zařve hned několik „roztomilých“ zvířátek. Jediné co mi trochu vadilo, byla ta „romantika“, kterou bych klidně vypustil. Ale když už se tu objevilo hned několik pohledných hereček, byla by škoda toho nevyužít. On celkově se tentokrát výběr herců docela povedl – takže po této stránce si taktéž nemůžu stěžovat. No a v neposlední řadě nesmí chybět ani trocha černého humoru, takže další plus. Jen nevím, jestli to tvůrci skutečně zamýšleli, nebo to prostě jen vyplynulo z jednotlivých scén. Objevilo se tu totiž hned několik „gore“ scén či fází mutace švábů, které byly hlavně k smíchu, nežli aby se u nich člověk bál. U podobně laděných filmů si už na to člověk zvykne, ale ti co s tím nemají ještě tolik zkušeností, můžou být lacinými triky a trochu nepovedenými efekty dost zklamáni. Já jsem však všechno přijal tak jak mi to bylo naservírováno a navíc jsem načerpal inspiraci – kolika způsoby se dají švábi zabít. Převážně pak při scéně v restauraci.60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klasicky nechutná osmdesátková záležitost. Tentokráte lidi musí čelit masožravým inteligentním švábům. Ano, čtete dobře. Není před nim úniku a závěrečný záběr na botu, na které se vyhřívá jeden výstavní kousek jasně ukazuje, že i tady jsme se možná mohli dočkat série :) Herci samozřejmě otřesní a gore efekty chuťovka pro slabší povahy. 40% ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný "hmyzí" 80´s horror, s pekne pomaly nahodenou a rozbiehajúcou sa atmosférou, ktorý postupne vrcholí v napínavý, trikovo skvelý, aj vcelku krvavý záver. Triky aj gore skutočne na úrovni, 80´s atmosféra of course skvelá, pekné malé mestečko, more, maják, nostalgické príjemné šteklenie za videokazetami. Skvelé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na šváby s puškou? Divák se diví, ale postavy ví. Kromě obyčejných švábů, tedy švábů, co vypadají jako švábi, se objeví i prapodivní mutanti vzhledu někde mezi Mouchou, Věcí a obranou flákotou od řezníka. Klasická osmdesátková záležitost s poctivými mechanickými efekty, nějakou tou utrženou rukou a spoustou broučků. Ostrov, tajemné jeskyně, šílená doktorka a kočička podléhající hmyzímu útoku. V titulcích logicky chybí, že žádnému švábovi se nic nestalo, jelikož rozmáznutých je jich dost. A kromě boje si může divák tipovat, která ze dvou dívek, toužících po šerifovi, zařve, a která bude jeho. Ne že by tu švábi už nebyli, stačí vzpomenout povídku z Creepshow (1982), později pak Mimic. Celkově fajn.A pro milovníky brouků lze ještě doporučit Bug (1975) o Hvězdné pěchotě nemluvě, ale ta už je přeci jen někde jinde. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už tu byli pavouci, červi, mravenci, slimáci i klíšťata, tak proč by si kus lidského masa neodtrhli opomíjení švábi? The Nest je dalším z řady klasických "Nature terrors" z hmyzí říše, kdy zmutovaní jedinci táhnou skrz město a požírají všechno živé, co jim zkříží cestu. Snímek hezky odsejpá, nebere se příliš vážně, divák si tu přijde ke spoustě na kost ožraných zvířat i lidí, a ještě více těch malých hajzlů, kteří se dostanou naprosto kamkoliv. Všechno finišuje v posledních dvaceti minutách, kde dojde na pravé orgie poctivého gore a elektronických loutek. BTW, pobavila mě scéna, v níž dívka morduje šváby všemožným kuchyňským náčiním jako mikrovlnkou či toasterem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • V štúdiu, kde sa film natáčal, mali ešte aj niekoľko rokov po skončení nakrúcania problém so švábmi. (beso74)
  • Film bol natočený v priebehu 25 dní. (beso74)
  • V rannej fáze scenára bola postava doktorky Morgan Hubbard (Terri Treas) napísaná pre muža. (beso74)

Reklama

Reklama