Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o Dylanově koncertní šňůře '66 po Velké Británii byl původně zamýšlen pro americkou televizi. Dylanovi se ale nelíbila původní verze sestříhaná dokumentaristou D. A. Pennebakerem, který už vyrobil film o předchozí Dylanově britské tour, a tak si (po své enigmatické nehodě na motorce) k materiálu sedl sám a sestříhal ho podle svého. V té verzi už byl ale zase nepřijatelný pro televizi, protože byl "příliš nesrozumitelný pro mainstreamové publikum". 
Film nikdy nebyl oficiálně vydán na videu a mezi sběrateli dylanovských artefaktů tak kolují jen neoficiální bootlegy. Část záběrů použil Martin Scorsese ve svém rozsáhlejším dokumentu Bob Dylan. Některé pasáže z filmu také byly zakomponovány do scénáře hraného filmu Beze mě: Šest tváří Boba Dylana. (Morien)

(více)

Recenze (2)

Morien 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to neexistuje v nějaké kvalitní verzi, protože to zajímavě kontrastuje s tím oficiálním hypem. Když člověk vidí tohle, tak chápe, proč si Dylan stěžoval, že Dont look back prezentuje šedesátky jako jeden nekončící večírek. V tomhle materiálu vidíme Dylana víc venku a víc s jinými lidmi, než jsou ožralí hudebníci nebo posedlí fanoušci. Vidíme ho courat po zbořeninách, lézt po zdech, projíždět se krajinou, nosit kytičky na hřbitov nebo se s kamarádem snažit vyměnit sako za něčí krásnou holku. To je asi mnohem méně šoubyznysové, ale mnohem víc zajímavé pro mě. ()

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavý dokument o UK turné mladého Dylana (1966). Maximální hodnocení už jen za nezapomenutelné harmonikové sólo ke konci filmu. Fantastické. ()

Reklama

Reklama