Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (579)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jestli můj spolubydlící víc doceňuje House of Cards, který sleduje, nebo moje šílené záchvaty smíchu, kterými ho při tom ruším, když koukám na Scrubs. /// Po nakoukání všech sérií musím uznat, že pokles přišel až v té osmé (i když údržbář začal ztrácet kouzlo mnohem dřív). Devátá, to je pak kapitola sama pro sebe. Právem zatracované mdlé nic. Úplně tragické to nebylo, ale ne, nikdy víc. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Prostě špička nejen mezi sitcomy, ale mezi všemi seriály poslední doby. Od začátku mě to chytlo a šest serií jsem zhltla ani nevím jak. Nechápu jak se jim daří spojit takový styl humoru s dramatickými situacemi, které se v každém díle stihnout několikrát vystřídat. A herci v čele se Zachem Braffem kvalitu jen potvrzují. Tolik humoru a dojímavých situací se v jednom seriálu vidí málokdy. Geniální věc. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Doktorský seriály me nikdy moc nebrali, ale "Scrubs" jsou o srandě a funguje to dobře. Zach Braff se na to megahodí a John C. McGinley je v komediích vždycky nejlepší. Většina epizod je fakt zábavná a Sarah Chalke tomu dodává takovej zajímavej sex appeal (čím novější série, tím víc jí to sluší). Když na to budete koukat, tak dlouho jako já (prave koukam sedmou serii) všechny postavy vám hrozně přirostou k srdci a ten ujetej humor vám pak prostě bude chybět. Tenhle seriál dotáhl k dokonalosti používání vedlejších komických postav jako je Údržbář, Todd, Ted, Doug, Snoop Dog praktikant (teď už vlastně doktor :), Lloyd (messenger co ujíždí na speed metalu), Afratej securiťák s hákem místo ruky, údržbářův kolega lilipután, a můj oblíbenej magor Hooch ("Hooch is crazy"). Určitě jsem na nějaké zapoměl, ale prostě Scrubs jsou asi můj nejoblíbenější seriál. ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že seriál táhnou vedlejší postavy (doktor Cox, Údržbář a doktor Kelso), nicméně je tomu tak. Nebýt tragické 8. série(*) a katastrofální 9. série(odpad!), klidně to mohlo mít 5 hvězdiček. Takže Scrubs na NBC 90% Scrubs na ABC 5%. U té 9. série se pozastavím, protože to je opravdu něco. Ta je snad i za mínus procenta. Totální degradace celého seriálu. Ti scénáristi by si zasloužili postavit ke zdi a bez milosti zastřelit. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutně nesrovnatelný s ostatníma seriálama, je to zaručeně nejvtipnější, tomu se vyrovná max první série Misfits, jenže narozdíl od toho je tady i skoro na každym konci dílu ponaučení, po kterym se i já sám zamyslim o životě, a zanechá to ve mě stopu. Taky jsem tady poprvý viděl Braffa, pro kterýho je jeho role jako šitá na míru (možná to je tim že se podílel z velký části na režii), a doktor Cox v podání Mcginleyho je taky bezkonkurenční. ()

Galerie (695)

Zajímavosti (82)

  • Počas ôsmich sérií seriálu sa hlavná postava J.D. (Zach Braff) neobjaví iba v dvoch epizódach. Ako rozprávača ho však v jednej z nich počujeme cez telefón a v druhej ho v tejto činnosti zastúpila Elliot (Sarah Chalke). (Niles)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama