Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (579)

Handle 

všechny recenze uživatele

Scrubs je v podstatě ukázkový příklad toho, co si chci odnést z filmu / seriálu. Tak hlavně miluji, když se umí sladit komedie i drama dohromady. Scrubs je rozhodně spíše komediální seriál, s čímž nemám problém, protože je opravdu velmi zábavný i nápaditý (nejen díky výborným představám JDho). Vynikající vtipy ale v zápětí mohou vystřídat i drama momenty, pro které mám opravdovou slabost. Ač je to seriál z lékařského prostředí, všechny ty myšlenky a úvahy, které tam padnou, jsou řečeny tak výstižně a jsou tak ze života, že mám z toho vždycky husí kůži. A co se týče herců a postav, tak tam nemám také naprosto žádné výhrady. Co postava, to perla. Všichni Vám přirostou k srdci, protože jsou prostě úžasný. No a jak dopadá pravé a kvalitní komediální drama? No samozřejmě, že pocitem "feel-good... :) A proto je to naprosto jasně za 5*! ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Briliantní postavy, top - Janitor. Jenom doporučuju skončit sledování u 8. série a 9. vůbec nebrát v potaz. / Poprvé jsem všechny série viděla v roce 2011 a od tý doby se k němu neustále vracím, asi už nespočítám, kolikrát jsem s ním opakovala několikahodinové seance. Miluju všechny postavy, všechny dialogy, monology, epizody... Prostě <3 ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vitajte v Sacred Heart. Je to miesto plné nádejí s personálom, ktorý sa o vás postará bez ohľadu na diagnózu a v prípade potreby odvedie aj niečo navyše. Pretože v Sacred Heart si svojho pacienta vážia. Samotný primár Kelso možno pôsobí chladným a vypočítavým dojmom ale sestričky ako Carla vás dokážu obdariť milým úsmevom za každých okolností, doktori ako Cox, JD alebo Elliot to s vami len tak ľahko nevzdajú a v prípade potreby operácie máme aj skvelých chirurgov ako Turk či Todd. Ak máte stále obavy a potrebujete zlepšiť psychickú pohodu, liek menom Scrubs je pre vás správnym riešením. Dávkovanie individuálne, odporúčame to však nepreháňať, presýtenie pri pričastom užívaní nie je vylúčené. Kvalitného humoru však nie je nikdy dosť. Sacred Heart skrátka vie, čo je pre vás najlepšie... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečně vtipný seriál, který ač je z nemocničního prostředí, tak to nebere jako hlavní výhodu a nestojí na moralizování a ubrečených scénách. Tedy většinou...je to docela nevyrovnaný seriál, úžasné scény střídají některé slabší až trapné, které jako by se sem vloudily z jiného seriálu. Už mám za sebou všechny díly do 7x06 a stále platí to samé. Postavy jsou mi sice čím dál bližší, ale nevyrovnanost i v rámci jednotlivých dílů tu je stále. Navíc některé blbosti jsou už přehnané. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

JD není cool. Jeho zájmy někteří označují za staromódní, zženštilé nebo prostě podivínské, a jeho humor většinou chápe jen on sám. Dorian se ale nesnaží změnit a vždy zůstává sám sebou. Občas působí jako vedlejší postava sekundující ostatním postavám, které jsou všechny taktéž osobité a dotažené do krajnosti, ať už se jedná o Dorianova mentora, který se snaží být za každou cenu zlý a nikdy nedat najevo jedinou pozitivní emoci, o sexistického primáře posedlého sladkostmi, anebo o údržbáře, který za celou dobu snad neřekl jedinou pravdivou věc. Celý seriál mě dokonale bavil a určitě mi bude chybět. ()

Galerie (704)

Zajímavosti (82)

  • Při jakémkoliv okrajovém záběru na počítač na recepci v nemocnici je možné zahlédnout spuštěný editační program Windows Movie Maker. (Furi)
  • Jako inspirace tvůrcům seriálu posloužily skutečné zážitky lékaře Jonathana Dorise, který působí na oddělení interní medicíny na Brown Medical School. Ten se tak dlouho svěřoval příteli z koleje Billu Lawrenceovi, až z nich tento scenárista a producent vytvořil námět k seriálu. (Olík)
  • Bill Lawrence chtěl 9. sérii pojmenovat jako Scrubs Med. Stanice ABC mu to ovšem zakázala, ale povolila mu dát nápis "[Med School]" na rentgenový snímek v úvodní znělce. (Larry12)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama