Reklama

Reklama

Případy inspektora Lynleyho: Prkna, jež znamenají smrt

(TV film)
  • Velká Británie The Inspector Lynley Mysteries: Payment in Blood (více)

Obsahy(1)

Vražda v uzavřeném objektu, předem daný (a většinou minimální) počet potenciálních pachatelů... Může být pro policejní vyšetřování něco jednoduššího? V takovém případě stačí jen rozkrýt vzájemné vztahy mezi zúčastněnými, odhalit možné motivy, prozkoumat jednotlivá alibi... Chladná hlava, logika a dedukce - a výsledek se musí dostavit. Jenomže jak si zachovat chladnou hlavu, když mezi těmi, na něž může padnout stín viny, je někdo blízký? Inspektor Lynley si je jist, že dokáže zvládnout i takovou situaci. A jeho nadřízení věří jeho úsudku. Seržantka Haversová se ovšem na celou věc dívá z poněkud přízemnějšího - o to však možná realističtějšího - hlediska... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu (Splátka krví od Elizabeth George) jsem četla už dávno a nadchla mě, a když jsem se konečně dostala k filmu, navíc s tak hvězdným obsazením, bylo mi líto, že to vyšlo tak naprázdno. Vždyť v knize by se atmosféra dala krájet, protikladná dvojice vyšetřovatelů- aristokratický detektiv a seržantka "z ulice" byli neustále v sobě a hlavně jste měli každou chvilku za vraha někoho jiného.. Knihu si kdykoli přečtu ráda znovu, ale na film nezapomenu snad jen kvůli těm hercům. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Možná je to jen mé zdání, ale u tohoto detektivního příběhu mám pocit, že autoři plýtvali charismatem tří celkem dosti pohledných herců (Firth, Mc Avoy, Parker) k tomu, aby vytvořili celkem dosti průměrnou detektivku s nijak výjimečnou zápletkou... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lynley je fajn. Nádherné prostředí, skvělé herecké výkony, úžasná chemie mezi ním a Haversovou… co se týče děje, zatím to není nic, co bych déle udržel v paměti, ale dívá se na to prostě krásně. A navíc jsou tu i James McAvoy a Idris Elba na začátcích své kariéry. Odpočinková a lehce nadprůměrná sympatická detektivka, stejně jako v pilotu. 75%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama