Reklama

Reklama

Digimon je ve skutečnosti hodně podobný Pokemonům,ale ti, co si myslí, že je jejich kopií se značně mílí. První návrh na Digimony existoval už v roce 1975, kdy je firma Ban-Dai vyráběla jako hračky. O něco později vznikl seriál Digimon, kde na rozdíl od Pokemonů postavičky mluví a pomáhají lidem zachránit svět. Tři mladí Digimoni byli vybráni a stojí tak před velkým úkolem - zachránit Digisvět. Pomáhají jim starší Digimoni, ale největší a nejpozoruhodnější oporou jsou jim lidské děti - Kari a T.K. Prvotní Digimoni nejsou schopni se bránit a navíc, jak jim nařizuje povinnost k vládci Digimonů Černému Digiviceovi ji mají blokovat. Přesto jsou tu noví tací, jako Davis, Yolei a Cody, kteří mají schopnost a touhu se bránit a také Kari a T.K. nakonec objeví způsob, jak pomoci a zvítězit tak nad temným královstvím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Radim1. odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím zda to je tím, že jsem výrazně starší než když jsem sledoval stejnojmenný seriál jako malý, ale tohle byla fakt bída bídoucí. U Pokémonů se film povedl (můžu se na něj dívat i v současnosti a s čistým svědomím bych dal pokaždé 5*), ale u Digimonů se to vůbec nepovedlo. Strašně odfláknuté a dějově nudné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neskutočná akčná blbosť podobná pokemónom a iným japonským trápnostiam, ktoré sa všetky chcú hrať na niečo veľké, čo rozhodne nie sú. Všetko sa odohráva príliš rýchlo, jeden obraz strieda iný obraz v rýchlom slede, rovnako je to aj s dialógmi. Pritom animácia je v pohode a vydarili sa aj niektoré komické situácie. Ale samotný námet, aspoň pre mňa, ktorého seriál (naštastie) úplne minul, nemá čím namotať a tak v dôsledku toho nudí. A tie dialógy typu "Pozri, naši digimoni sa majú radi" sú takmer na zvracanie. Síce ma mrzí, že takejto animácii musím dať iba 1 hviezdu, ale ten zbytok si viac nemá za čo zaslúžiť. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nie žeby som mal niečo proti anime, alebo proti takému to druhu detskej zábavy ( napr. taký Pokémoni sú - okrem minuloročného celovečerného live-acton snímku - pre mňa neznáma ), ale tento druh animovanej zábavy, ako si letí mimo mňa. Možno keby to bol celovečerák, ako vyššie spomenutí slávnejšia bračekovia. ()

mafounkešu 

všechny recenze uživatele

Verim, ze deti se u toho pobavi. Ale dokonce jako male dite, jsem tohle zrovna nemiloval. To si pamatuju, jak to vsichni kamosi zrali a bavili se o tom. A at uz je original pokémon nebo digimon, pokémoni pro mě vždy budou klasika, na kterou se nezapomíná. Tadyto, je ztráta času hodnotit. Ztracene kouzlo Japonského animáku, ale byl jsem mladej a na tohle náchylnej. Možná bych to zkouknul, zavzpominal na mladi, a zase sledoval nejaky filmy solidnejsiho kalibru. Mno prostě děj natahovaný jako guma, a celkove spatné. Zklamání.. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Normálně digimon adventure bráním, ale tohle se opravdu nepovedlo. Jsou to vlastně tři spojené cenzurované zbytky tří prodloužených epizod. První část, která předchází 1. sérii je skvělá a zaslouží si 4*. Druhá část je o něco lepší, ale funguje a za představení Omnimona a první synchronizované digizměny si zaslouží 3*. Proč tedy jen dvě hvězdy. Protože vše kazí poslední díl. Druhá série digimonů je lepší než první, ale o její prodloužené epizodě to říct nelze. Příběh o ničem a slabou 1* si to zaslouží jen za představení megaforem Patomona (Seraphimon) a Gatomon (Magnadramon). Navíc vše pohřbil u této části dabing. Když o digimonovi, co má prsa (Angewomon) mluví v mužském rodě, měl jsem dost. Celkově tedy za 2* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (Benjamin-L)
  • Film je ve skutečnosti cenzurovaná americká verze původních třech japonských filmů Digimon Adventure, Our War Game a Hurricane Touchdown. Ve snímku byly zcela změněny dialogy, hudba i pointa výše zmíněných snímků. (Toyotomi)
  • Když se Digi-Egg vynořuje z počítače v první části, v pozadí je Žalm 109. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama