Reklama

Reklama

Věž

(TV film)
  • Česko Smrtící věž (více)

Obsahy(1)

Tony Minot nastupuje do nového zaměstnání. Už první den začíná nešťastně při odchodu z domu si omylem zabouchne dveře bytu. K jejich otevření použije nový bezpečnostní průkaz, který vypadá jako kreditní karta. A to rozhodne neměl dělat. Karta se totiž při otevírání dveří poškodí. Když ji použije v budově firmy, způsobí zmatek. Hlavní počítač ho totiž neidentifikuje jako nového zaměstnance, ale jako vetřelce. Supermoderní budovu totiž kompletně řídí počítač, který okamžitě vyhlásí poplach a vydá příkaz k zničení všech podezřelých. Tonymu nezbývá nic jiného, než uniknout smrtícímu systému a zachránit si holý život. Podaří se člověku zvítězit nad supermoderní technikou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

F.man odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu jaká konstelace hvězd dopřála Richardu Kletterovi natočit tuhletu ptákovinu. Na papíře asi ten scénář vypadal dobře... Každopádně. Tony Minot je klávesista - rebel ( =D ) a jelikož si ráno otevře dveře od bytu svou novou kartou zaměstnance, večer se jej pokusí zabít budova ve které pracuje (WTF). Budova je to navíc strašně moc inteligentní, protože prý zná všechny výsledky basketbalu a tak musí Tony napnout všechny svoje síly aby přežil. Což asi není zase tak moc, protože se celou dobu tváří úplně vpohodě, žádné emoce, no co, vždyť to kolem mě jen celé hoří a bouchá. V jedné scéně například padá cca 150 metrů jakousi šachtou, aby se těsně před ventilátorem chytnul tyčky na stěně á la Prince of Persia a tento svůj výkon nakonec okoření tvrďáckou hláškou - "Nenechám se zabít pitomou klimatizací". Cha cha chaaaa - divák je v kolenou a těší se na další scény. Bohužel už nic tak vtipného nepřichází a tak se musíme spokojit pouze s těma scénama, které jsou spíše k pláči. Například tzv. Výtahová anabáze. (Omlouvám se za spoilery, ale věřte mi, v tomto případě není nutné na to dbát). OK takže budova se snaží Tonyho odstranit. Najednou ho má ve výtahu (do kterého moc dobře dobře věděl že nemá lést, ale potom co na něj mrkla jeho milá se najednou pud sebezáchovy ztratil) a místo aby mu jakkoliv ublížil tak s ním výtah jezdí nahoru-dolu a občas mu otevře dveře v patře. WTF? Tony teda nakonec vystopí a počítač si zase rve obvody a přemýšlí jak by toho kulišáka dostal... Když do toho přidám existencionální rozhovor s jeho novou nabíječkou a konečný příjezd rampy (kde se vzalu, tu se vzala tak na ni vlezeme =D ) dostávám touhu dát Věži pět hvězd... To nejsou mouchy, to jsou hovada! ()

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Stupido omylo! Dvě slova charakterizující vše co se ve filmu děje. Od naprosto nesympatického Paula Reisera (uvěřitelný hrdina asi jako Bruce Willis pekař), pitomé akční scény, jen dvě (pitomé až na půdu viz. sauna) smrti a navrch počítač co se chová jak uražená 15cka. Navrch bych snad přidal, že dům jak kráva má jen 4 zaměstnance a jednoho šéfa. Opakování je matka moudrosti (a tu neměl nikdo z filmového štábu) a zvolám "STUPIDO OMYLO" ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná sauna. Vražedná klimatizace. Extrémně nebezpečné dveře. Jen málokterý film obsahuje záporáky takovýchto proporcí. SPOILER. A když začne zcvoklý počítač v závěru házet po hrdinech výtahy (!), tak už člověk začne uvažovat nad psychickou příčetností scénáristů, režiséra, herců, střihače, kostymérky, toho co nosil kafe... no vlastně všech co s tímhle "dílem" mají něco společného. 30 % ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si zřejmě nevěděli rady s němými scénami, kdy je hlavní hrdina v budově sám, a tak tam začnou pouštět africký šamany... Celej film je totiž postavenej zejména na dialogu, všechny postavy pořád něco melou a do toho ještě blábolí počítač a společně s Výtahem smrti jsou to dvě naprosto bezduchý slátaniny, akorát že ve Výtahu smrti bylo víc mrtvol. No ale jednu hvězdičku si to zaslouží: "Pan Tony Minot dnes 14krát porušil pravidla bezpečnosti. Tyto porušení mu budou stržena z platu. Celková částka činí: 2 504 076 dolarů a 53 centů." Hlášky prostě nezapomutelný. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Narušitel určený k likvidaci prožije velice nepříjemnou popracovní dobu. Osmdesátá léta plná střev, kanibalů, zombie, krve a vnitřností skončila. Začátek devadesátých let se zapsal jako nástup různých robotů a umělých inteligencí. Různé typy problematiky věží, mrakodrapů, počítačů, robotů atd. The Tower (1993)jsme mohli nedávno několikrát vidět díky ČT1. Plně automatizovaný a moderní mrakodrap, řízený nejdokonalejším počítačem, nesnese zbrklé chování nového zaměstnance. Tento film měl velký potenciál, ale díky malému rozpočtu z toho vznikla průměrná podívaná. Nějaké to gore nestojí za řeč, ale promyšlenost nastražených pastiček…… za jedno zhlédnutí určitě stojí. Alternativní ČR název – VĚŽ/SMRTÍCÍ VĚŽ ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama