Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vedoucí několika tisíců křesťanů, kteří byli pobiti šógunem, se po své smrti vrátí do života jako démon. Odvrhne Boha a svoji duši nabídne Satanovi. Pomocí temné magie pak oživí několik významných osob a bojovníků, aby se pomstil na celém šógunátu, potažmo celém Japonsku, které chce utopit v krvavé lázni. Je jen na legendárním hrdinovi jménem Jubei Yagyu, aby se těmto démonům postavil a jejich řádění zastavil. (Flipnic)

(více)

Recenze (7)

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Výborný samuraiský fantasy. Ovšem na to, aby člověk ocenil nepříliš akční třičtvrtě filmu, je třeba mít trochu načteno. Pak si člověk může užít lecjaký odkazy a pomrkáváky. Každopádně mi tenhle film vyloženě sednul. A měl bych ještě dodat, že jeho podstatou opravdu nejsou souboje (i přes jejich kvalitu). Pokud to tak někdo očekává, pak ať je po právu zklamán. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

shiro amakusa se chce pomstít za zavraždění svých vojáků, křesťanů, a tak se spojí s ďáblem a získá nadlidské schopnosti, včetně nesmrtelnosti. jubei yagyu je samurai, který chce jeho krvavé řádění zastavit. povede se mu zabít samotného ďábla? ... jéé to byla hezká pohádka. shira ztvárnil populární japonský zpěvák kenji sawada (aka japonská verze davida bowieho). ten tam měl krásnou scénu, kde se pusinkuje s mužem a to byl vlastně ten důvod, proč jsem se na film podívala. (díky, pintereste.) moc mě to bavilo. zkrácená recenze: sexy herci, sexy soundtrack, epický akčňák. :-) ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento dvouhodinový spatlanec by měl volně vycházet z Fukasakova předešlého díla Shoguns Samurai/Yagu Conspiracy. Jeho žánrová nevyváženost a snaha natlačit do filmu všechno a všechny kdo byli po ruce však filmu na kvalitách velmi ubírá. O to víc nudí jeho sledování v tom případě, že ve 3/4 se v něm v podstatě nic neděje! Prostě nějaký démon, který byl s tisíci křesťany popraven jen neustále chodí a přesvědčuje mrtvé nebo umírající samuraje a postavy tehdejší doby, aby se k němu přidaly. Takto to probíhá pořád dokola a i když se samozřejmě schyluje k vyvrcholení, které má znamenat "démoni versus Jubey Yagu", schyluje se k němu tak dlouho, až z toho začne člověk zívat nudou. Navíc film má od začátku perfektně našlápnuto, vypíchnout musím zejména atmosféru, prostředí a kulisy, které jsou úžasně temné a celý film je zahalen do horrorového temného "oblaku" (podobně jako v mnohem lepším Ninja wars). Dále pak účast celé řady výborných herců/kaskadérů/martial arts mistrů, jako je Sony Chiba v kladné roli, Ken Ogata (Musashi Miyamoto), Henry Sanada, Tomisaburo Wakayama (otec Yubeie Yagu, pro mne osobně nejlepší šermíř všech dob, hrál v sérii Lone wolf and Cub) a mnoho dalších. Duel Chiba vs Ogata na pláži u moře je nevýrazný a s jejich duelem z filmu Shoguns Shadow se nemůže vůbec rovnat. Naopak při závěrečném duelu Chiba vs Wakayama v hořícím zámku moje srdce plesalo radostí a štěstím, protože vidět tyto dva mistry ve vzájemném souboji byl jeden z mých největších "filmových martial arts snů". Nutno říct, že tady film dosahuje naprostého vrcholu, jak po choreografické stránce soubojů, hereckých výkonů, tak atmosféry (hořící zámek a prostředí je úžasně zpracované!! Wakayama dokazuje, že je opravdovým mistrem meče, jeho rychlost a zápal je neuvěřitelný i po necelých 10ti letech od dokončení "Lone wolfa"!!) Bohužel ... k tomuto všemu se film dopracuje až po víc než hodině a půl a do té doby jen sledujeme nesmyslné pobíhání několika démonů a Sonnyho Chiby v zakouřených kulisách a to prostě nestačí ... Ale i tak se samozřejmě jedná o dobrý a zejména zajímavý samurajský film, jeho chyba asi také je, že se bere příliš vážně. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Dle mého velmi nevyvážený, rozvleklý a docela nudný film. I když námětově to vypadalo docela zajímavě. Bohužel zpracováním mi to místy připadá jako nějaká divadelní hra (hodně dialogů, přehrávané výrazové emoce). Existuje spousta jiných (a stejně starých) alternativ, které jsou lepší než tento snímek (Lone wolf and Cub). ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

V roce 1638 Japonci povraždili u města Shimabara na ostrove Kyushu 37 tisíc křesťanů. Jejich vůdce, Shiro Amakusa, jehož mnozí považovali za mesiáše, pak vedl povstání proti shogunátu. Tolik fakta. V roce 1981 natočili zábavný film o této události tím, že vzali pár postav (Miyamto Musashi, Jubei Yagyu, šermíř Musamune a další) a zasadili je do onoho příběhu způsobem, který připomíná ten dort, co vařili Pejsek s Kočičkou. Mix fantasy, horroru a historického filmu chutná zvláštně, nelze ho vyplivnout s hnusem ani si pochutnat. Za největší chybu považuji délku filmu, 2 hodiny je příliš mnoho. Například postava Hiroyuki Sanady, který dostal jen malou roli a filmem spíše jen projde, nemá vůbec žádný význam a vůbec tam nemusela být. Sonny Chiba, který si znovu střihl roli Jubeie Yagyua po Shogun's Samurai, je standardně dobrý, jen mu možná mohli zmenšit ten šílený drdol na hlavě. :-D 40% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama