Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nisa, dcera poraženého krále vazalského státu, žije jako otrokyně v Římě, kam byla zavlečena. Nový král se ji chce z obavy o trůn zbavit. Křesťanská rodina, kde Nisa žije a pracuje, je na příkaz římského císaře vyvražděna, zachrání se jen Valerio. Nisa a otrok Marcus jsou odvlečeni. Marcus se poté stane slavným gladiátorem, ale uteče a spolu s Valeriem chce osvobodit uvězněné křesťany. Když jsou zajati, rozkřikne se zpráva o zavraždění císaře. (Karlos80)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Maciste (Gordon Scott ) má plné ruce práce: římský císař souží křesťany drakonickými zákony. Též otrokyně, do níž se zamiloval náš hrdina, je obětí této protikřesťanské politiky. Ve skutečnosti ale jde o víc, neboť tato krásná blondýna je rovnou císařské krve. A ještě další záležitost stěžuje tento nerovný vztah: římský šlechtic Valerius (Roberto Risso) se do téže otrokyně zakoukal... Sandál historicky nejbližší nejspíš polskému Quo vadis? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tohle peplum mě moc neoslovilo. Film má strašně nízkou hodnotu, je nudný, akce je tu taková nijaká, uspěchaná a chaotická (jmenuje se to sice "Gladiátor z Říma", ale v aréně se to prakticky neodehrává, většina z akčních scén je tu mimo Řím), celý příběh není moc zajímavý, ale přesto se mi docela líbil, i když byl spletitý. Nikdo tady vyloženě nezaujme ani nezklame, nenajde se tu nic co by film trochu více oživilo, film nepatří ke klasice žánrů, jak film rychle shlédnete tak na něj rychle zapomenete, nic si z něj neodneste, páč to není nic co by se vám zarylo hluboko do paměti, nic na co byste vzpomínali jako na něco pamětihodného. Je to čistý průměr či spíše podprůměr a já silně pochybuji že ti co tomu dali za 5*, film vůbec viděli. G.Scott vypadal dobře a zdráv, ale jen namakané tělo nedělá ještě dobrý film, herec mi připadal nevýrazný (dřevěný). S filmem Quo Vadis? bych to ale moc nesrovnával, každopádně příběh mohl (nebo skutečně) měl reálný historický základ, páč takto těžce zkoušených (zmasakrovaných) či jinak poznamenaných ušlechtilých římských rodin (patricijů) bylo strašně moc. Film se jinak odehrává v Římě za císaře Caracalla (211 až 217 n.l., nikoliv za Nerona!), kdy rodina Valeria padá v nemilost, a je pronásledována pohanskými Římany. Mezi postiženými jsou Marcus a Nisa, synové zesnulého krále Cilicia, až příchod nového císaře Macrinuse jak se zdá, může celou situaci změnit. Pouze pro fanoušky peplum a Gordona. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavým zistením je, že Scott je obsadený do role "gorily" (osobného strážcu), a aj keď je hlavnou postavou, nie je to v kinematografii práve top rola. Výpravný príbeh má výborné tempo, viacero súbojov či vtesnanú sublíniu o prenasledovaných kresťanoch. Niektoré veci sa tam síce opakujú - úteky z väzenia a následné potýčky s bacharmi, ale Scottova charizma a záver s giadiátormi to naprávajú. Aj preto to môžem hodnotiť ako nadštandartné peplum. ()

Reklama

Reklama