Reklama

Reklama

200 Motels

  • USA 200 Motels
Trailer

Provokativní psychedelický film Franka Zappy, který můžeme považovat i za jakéhosi předchůdce dnešního hudebního videa a jehož děj se odehrává v typickém americkém maloměstě. Ve městě ztřeštěně řádí Zappova kapela "The Mothers of Invention". (AMC Czech)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

OMFG a co zas bylo tohle? Tenhle "film" musel vznikat pod permanentním vlivem LSD, jinak to neni možný. Největší šílenost, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Sám Zappa ve filmu takřka nevystupuje, jen párkrát se tam mihne, ale zase tam je polštář se Zappovým obličejem a hlavně Ringo Starr převlečený za Zappu. Jinak v centru dění jsou Mothers of Invention, kteří mají neustále sebereferenční narážky: "teď jsme na začátku filmu" "rádi hrajeme tvoje písničky Franku, dobře jsi je napsal" "doufám, že za tohle dostaneme zaplaceno" atd. Komediální podivno-skeče jsou pravidelně prokládané hudebními vsuvkami. Zappa byl bůh. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Nemám rád používání spojení "kultovní   film", ale v tomto případě se nezdráhám   výraz použít. Tony Palmer a Frank Zappa   natočili bizarní skeče, které nezřídka   prokládají sexistickými poznámkami. Neváhají   do filmu zahrnout animované části a své hosty   Ringo Starra a Keitha Moona z The Who, který v   jedné scéně předvádí zhulenou jeptišku.   Jsem pamětník a Franka Zappu mám rád,   vyrůstal jsem mj. na jeho muzice. Mám jedinou   výtku, za kterou tvůrci filmu nemohou, český   dabing. Tak je film uváděn na AMC a pokud se   dabér montuje i do písničky, nic moc. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Hudbu Franka Zappu mám v celku rád. Ale nie som fanúšik dement ktorý bez štipku vlastného uváženia počúva všetko čo tento hudobník vyprodukuje, vyberám si. Takže tento film hodnotím určite nezanietene. Takže najprv by som chcel upozorniť a pochváliť Zappu že nato že ide o jeho prvý film je to technicky zvládnuté do detailu, mal síce pomoc ale tie jeho čudesné myšlienky fungujú aj na obraze. Je to plné surrealizmu zabaleného v psychedelickom opare o to ma viac mrzí že s filmoval 200 motels ktorého hudobný obsah ide mimo mňa, ale s obrazom sa to dalo pozrieť fungovalo to viac ako iba zvuk. škoda že neforemné scénky nemali nejakú bližšiu spojitosť v polovičke som sa začal veľmi nudiť. Potešil Ringo Starr aj Keith Moon. Keby to držalo viac po kope tak by som dal vyššie hodnotenie. Mohol radšej sfilmovať Joe´s Garage, bolo by to o dosť zaujímavejšie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který šel naprosto mimo mě. Nevím, jestli jsem ho nepochopil, spíš jsem ani nechtěl, anebo na něm ani nebylo co chápat, ale vizuálně mi přišel příšerný, to, co zobrazoval, bylo nudné, a co mě nejvíce překvapilo, to byla skutečnost, že ani hudební čísla nepředstavovala něco, co by mě skutečně zaujalo. Celkově se mi to prostě nelíbilo a protivilo. ()

MalcolmM 

všechny recenze uživatele

Zappova úchylná fantasmagorie, nabitá bizarními a povětšinou spolu vůbec nesouvisejícími skeči. Je to příšerně natočené, chaotické a nesmyslné, přesto jsem se místy skvěle bavil. Zappův humor zahrnuje jak inteligentní satiru, tak řadu přisprostlých sexismů, které ze sebe sypou zejména oba zpěváci - Flo & Eddie, jejichž hnusné ksichty společně s takřka neustálým stroboskopem, jsou prakticky to jediné, co mi dnes zůstalo v paměti po téhle zhulenině. Ve filmu si zahráli i dva slavní rockoví bubeníci - Ringo Starr Zappovo alter ego, Keith Moon z The Who zfetovanou jeptišku. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Film byl prvním snímkem natočeným na video a následně zkopírovaným na 35mm filmový pás s využitím technicoloru. (Terva)
  • Frank Zappa ve filmu ztvárníl hned několik menších rolí, a to muže představujícího inspektora Clouseana nebo vycpaného panáka s nakresleným obličejem. (Terva)
  • Jeffa Simmonse původně ztvárnil Wilfrid Brambell, ale ten po pár dnech vzteky prchl ze studia. Frank Zappa prohlásil, že najme prvního, který vstoupí do dveří. Dveře otevřel šofér Ringo Starra Martin Lickert. Roli dostal. (Terva)

Reklama

Reklama