Reklama

Reklama

Šilhavý lev Clarence

  • USA Clarence, the Cross-Eyed Lion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružná rodinná komédia, ktorá sa stala základom pre televízny seriál Daktari. Doktor Marsh Tracy pôsobí v africkej rezervácii, kde s ním žije aj jeho dcéra Paula. Jedného dňa do blízkej dediny zablúdi lev. Keď sa ho i s pomocou doktora Tracyho podarí odchytiť, ukáže sa, že je neškodný a kvôli svojmu škúleniu nedokáže sám loviť. Paula sa leva ujme, pomenuje ho Clarence a stanú sa z nich veľkí priatelia. Idylku však naruší skupina pytliakov... (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kde len tento film vyhrabala slovenská televízia, najmä keď seriál dávať neplánuje. Príbeh je tak akurát jednoduchý k poobedňajšiemu víkendovému tráveniu obeda. Ale práca so zvieratami, pred tou klobúk dole, a nie je to len jeden naozajstný škuľavý lev. –––– To je naposled, co jsem tě viděl dělat opičárny s gorilama! Opičárny s gorilama, to se mi povedlo. Viď? ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, který měl našinec vidět někdy v těch letech šedesátých, kdy seriál Daktari patři k našincovým nejoblíbenějším, a tohle se dá brát jako jeho premiérový díl. Už je tam všechno: sympatický doktor, jeho pohledná dcera, jeho pohledná přítelkyně, velice britsky působící šéf rezervace, nějací ti černoši ve vedlejších rolích (když už je to z Afriky) a všeckno to zvířectvo, které na té stanici žije vedle sebe jak v ráji, v čele s šimpanzicí Judy, která mi tehdy připadala skvělá, nyní cirkusově vlezlá. Jednoduchá zápletka, troška napětí, kapánek přiboudlý humor, zarostlí a špinaví záporáci s IQ tykve. Všechno jak má v rodinném americkém seriálu z "drsné africké divočiny" být. Jediná chyba je v našinci, že už odrostl. ()

Reklama

jacky.ik 

všechny recenze uživatele

Clarence, Cross-Eyed Lev (1965) film byl u nás uvedený jako Šilhavý lev Clarence - byl natočen v Miami a Floridě, a stal se základem pro televizní seriál Daktari... Dr. Marsh Tracy žije a pracuje v africké rezervaci kde je s ním i jeho dcera Paula,jednoho dne zabloudí do domorodé vesnice neškodný lev a začne děsit domorodce.. k odchytu je zavolán i Dr. Tracy a lva se jim podarí chytit, zkoumá ho, a zjistí, že šilhavé zvíře nevidí dobře na lov. Paula pojmenuje lva Clarence, a z obou se stanou velcí přátelé.Za Paulou přijede britský učitel, Rupert Rowbotham, je vyděšený z Clarence a dalších zvířat v oboře - Doris a Mary Lou python. Mezitím Dr. Tracy věnuje svuj zájem Julie Harperové studující antropologii u goril v nedalekém deštném pralese. Když přijde zpráva, že do pralesa míří banda pytláků,aby pochytali gorily...Dr. Tracy spěchá do tábora zachránit Julii a gorily, ale oba jsou chyceni.Clarence pomůže chytit pytláky a zachránit Dr. Tracyho ... Dále hrají : Richard Haydn, Cheryl Miller, Alan Caillou... Opravdu moc pěkný film,kde se skloubí komedie s dobrodružstvím. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama