Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1945 skupina šesti amerických vojáků navštíví tajemný obřad Laminas (kult, který uctívá ženy měnící se v kobry). Ve chvíli, kdy jsou vojáci objeveni, je nejvyšší kněz prokleje a slíbí jim, že se kobří bohyně pomstí. Když se vojáci dostanou zpět, vstoupí do jejich životů tajemná žena a při zvláštních nehodách začnou vojáci jeden po druhém umírat. (hladass)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Cult of the Cobra byl točen na sklonku éry Universal Horroru a bohužel se nesnaží nijak chytře zakrýt fakt, že tento žánr už nebyl v polovině 50. let mezi majoritními zájmy studia. Kulisy se zřejmě braly kde se dalo, takže vojáci vbíhají do chrámu se starobylým exteriérem a interiérem tvořeným čtyřmi bíle vymalovanými stěnami a ani na triky nezbylo mnoho prostředků, proto se vše realizuje pouze pomocí stínů na zdi (až na závěrečnou přeměnu a havárii auta). Příběh točící se okolo kultu uctívačů hadů je (až na vojáka, který si nakráčí do chrámu, kde ho nemá nikdo odhalit a začne tam fotit s bleskem) tím nejzajímavějším, co film nabízí. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a levný horor jako vystřižený z nějaké dobrodružně knížky pro kluky (kdysi jsem jednu takovou totiž měl, kde byl příběh dost podobný). Ale proč ne? Orientální prokletí je dobré téma, takže když přejdeme hlouposti v chování navrátivších se vojáků nebo legrační pohyby kobry ve chvíli, kdy bylo třeba živého hada vyměnit za atrapu, aby tvůrci neměli velké ztráty na životech herců, takže s příběhem i zpracováním (nepatřím k hnidopichům, co jim vadí levnost produkce) jsem byl spokojen. Obě klíčové ženy nádherné, v jednu chvíli mezi nimi proběhl i nechtěný lesbický náboj, protivné mužské postavy postupně umírají a závěr odfláknutý jenom tak lehce. Takže proč ne? ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Plakát k tomuto snímku se nějakým nedopatřením octnul jako lednový obrázek v kalendáři noirových filmů, který jsem si nedávno objednal. Tak jsem se o něm dozvěděl. V žádném případě se nejedná o noir, ale o béčkový horor studia Universal. Oproti starým snímkům tohoto studia ze 30. a 40. let mu však chybí výrazné herecké osobnosti ala Lugosi, Karloff, Chaney nebo Rathbone. Faith Domergue je nádherná a chladnokrevnou vraždící Kobří ženu hraje docela pěkně, ale to je tak asi vše. Průměrná jednohubka, na kterou se už znovu nepodívám a radši si místo toho pustím Frankensteinovu nevěstu nebo Drákulu s Lugosim. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama