Reklama

Reklama

Recenze (4)

Atron 

všechny recenze uživatele

Nevěřím vlastním očím... využití televize v thrilleru v roce 50. Včetně live tv z přenosového vozu do projekční televize v hospodě. Vrah vidí psychiatra v televizi, jak jde k němu. Tohle bych čekal na konci 60. let nebo později, ale v roce 50? To fakt nemá chybu. Poznámka: zařazení filmu mezi noir mi nesedí (chybí femme fatale atd.), thriller to ale je. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Uprchlý zločinec se vrací zpět, aby si vyrovnal účty se svým psychiatrem. Cestou ukradne zbraň a zastřelí nejdřív řidiče autobusu, potom barmana a vezme jako rukojmí hosty v jedné kavárně. Není to špatné, Marshall Thompson jako téměř nemluvící záporák super, ale vše se odehrává v podstatě v jedněch kulisách a spíš se tam konverzuje a čeká, takže mě to uspávalo. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvých integrovaní televízie (a zároveň živého televízneho prenosu) do filmu a jeho príbehu, a to sme v roku 1950 (dobrých 10 rokov pred Wilderovým Bytom). Rukojemníckou zápletkou nemôže nepripomenúť neskoršie noiry odohrávajúce sa na jednom mieste: Suddenly! či The Desperate Hours (kanón typu Key Largo však určite nečakajte). Za to invenčné použitie TV pridávam tomuto Bčku od synovca šéfa MGM hviezdu navyše! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama